Hoe belangrijk is een goede hosting ?

May 24, 2009 No reactie

Voor infosites of sites die gaan cash /leads / etc verzetten is een super betrouwbare host misschien iets minder belangrijk (alhoewel) maar voor ecommerce sites toch een item waar je beter iets langer bij stilstaat.

Dus even snel Googlen op ‘goedkope hosting’ , een hosting pakket in je winkelkar gooien en afrekenen doe je beter niet.

Stel je voor, je opent een prachtig nieuwe (fysieke) winkel in een drukke straat met van die fancy glazen schuifdeuren die automatisch open/dicht gaan maar zo nu en dan laten die het afweten….misschien goed voor de mensen die binnen zitten, nu kunnen ze niet anders dan in je shop vertoeven 😮

Maar niet interessant voor de mensen die binnen willen in ieder geval.

Eenmaal je webwinkel of volle toeren draait wil je niet dat de boel ‘effe offline’ gaat om welke reden dan ook. Hier mijn top 5 in volgorde van belangrijkheid als ik op zoek gaan naar hosting (in de veronderstelling dat het technisch voldoet aan mijn eisen om vb shopsoftware X op te laten draaien) voor een nieuw project :

  1. Nog voor het bekijken van de technische kant : Is er 24/7/365 service ? Dus als mijn site op een zaterdag of zondag uit de ether gaat, kan ik iemand bereiken van de technische dienst die me zo snel mogelijk verder helpt. Als je site een paar honderd/duizend euro per dag draait en je ligt een weekendje stil….
  2. Als ik over mijn datalimiet ga, gooien jullie mijn site offline of krijg ik gewoon de rekening gepresenteerd van het extra verkeer ?
  3. Zijn de servers in eigen beheer of is het ook iets wat jullie ‘afhuren’ en waar bevinden de servers zich (fysieke locatie). Zijn die voorzien van de laatste nieuwe updates ?
  4. Welke IP adres kom ik terecht ? Is het ‘clean’ en staat het niet ergens op een blacklist. In geval van shared hosting hoeveel en welke andere sites worden mijn buur ?
  5. Welk control panel gebruiken jullie ? Kan ik makkelijk databases, extra emails / databases/etc aanmaken. Zelf heb ik een voorkeur voor een cpanel maar daar ben je natuurlijk vrij in.

Eerlijk, als je van plan bent om te ‘cashen’ (of toch een poging te wagen) met je project dan kies je het beste voor een dedicated server hosting.

Dan loop je in ieder geval al niet de kans dat ‘buren’ je server en dus ook jouw site ooit kunnen verkloten.
Wil je zien wie je buren zijn als je voor shared hosting gaat, dan gebruik ik meestal deze tools hier :

Het zijn trouwens prachtige tools als je eventueel (link)netwerkjes van je concurrentie wilt opsporen :p

No reactie op : Hoe belangrijk is een goede hosting ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website