Hoe een Amateur je het leven kan zuur maken !

November 8, 2009 No reactie

Ik noem het soms een ‘noodoproep’ naar alle bedrijven toe die denken dat ze de internet wereld gaan veroveren met hun mega super-duper product of dienst en hun goed uitgekiemde (old school) marketingtechnieken.

En geloof me , het is niet iets wat ik hier ter plaatse uit de duim zuig.

Ik zag het al in verschillende markten gebeuren en morgen kan het ook bij jou gebeuren !

In vorige nieuwsbrieven hamerde ik al genoeg op het feit dat een bedrijf over tenminste 1 social media kanaal moet beschikken en meestal begint dat bij een blog. Nu, veel die niet echt de drang voelen om daar mee te beginnen want :

  1. waarom zouden ze dat moeten doen , de concurrentie doet het ook niet ?
  2. het is extra werk en dat is veel te lastig !
  3. na 10 artikels ben ik uitgeschreven…

En sommigen zijn ook echt niet te overtuigen om daar mee te beginnen TOT….er iemand anders in hun vaarwater begint te varen en er een kleine paniek situatie ontstaat.

Eerst is het iets van :”oh kijk wat gaat die daar doet..onnozelaar/amateur ! “…

Een half jaar later begint het een beetje te draaien en gaan ze al in de richting van “hm..er lijkt daar behoorlijk wat communicatie te ontstaan, moeten we in de gaten houden..”

En een jaar later breken ze in volle paniek het raampje van het brandalarm en worden alle troepen opgesteld om een tegenoffensief te beginnen want ze beginnen (nieuwe potentiële) klanten te verliezen en iedereen in de markt spreekt van die ‘ene coole site/dude’.

Wel guess what…game over !!!

Die ene site die door een amateur werd gerund had niks te verkopen behalve het delen van zijn ervaringen en expertise en wist op die manier een hoop volgers/aanhangers naar zich toe te trekken.

Hij was geduldig en keek de kat uit de boom. Nu heeft hij een paar (tien)duizend trouwe volgelingen die hem aanzien als ‘de expert’ die zijn kennis gratis ter beschikking stelt.

Hij kent perfect zijn markt & doelgroep en weet als geen ander waar de pijnpunten en interesses liggen en begint na een jaar zijn biz meer naar de voorgrond te duwen (zonder dat zijn volkje het merkt en als ze het merken wordt het niet ervaren als zijnde opdringerig) met als resultaat dat zijn biz met een rotvaart naar de top zoeft en jij enkel kan toekijken..omdat je te lui was om te doen wat hij deed…

Kan je hem nog bijhalen ? Misschien maar het zal verdomd moeilijk worden en 2x zoveel moeite kosten.

Waarschijnlijk dat jij nu denkt :” yeah right, mooi verhaal maar daar moet ik me niet druk om maken..”.

Ik zag het reeds verschillende malen gebeuren en vroeg of laat duikt er ook zo iemand op in jouw markt, geloof me maar…

Teveel mensen wachten tot er ooit iemand opduikt in hun markt om zelf ook in actie te schieten..je bent beter de eerste die het doet, gaat een stuk makkelijker en geeft je voorsprong !

No reactie op : Hoe een Amateur je het leven kan zuur maken !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website