Hoe je 30% meer inkomsten kan genereren met een goede healine !

June 7, 2009 No reactie

Ben jij iemand die splittesten uitvoert bij het versturen van mails ? Neen, dan ben je een … 😮 Ook een klein werkje die voor instant resultaten kan zorgen. Je hoef geen betere plaatsen in Google, geen smeekbede om links te houden en/of meer bezoekers op je site …

Wat heb je dan wel nodig : 1 email bericht en 2 verschillende headlines. Je stuurt 50% van je bestand de mail met headline 1 en de overige 50 diezelfde mail met headline 2.

Het eerste en in mijn ogen belangrijkste waar je moet aan denken bij het versturen van een mailing, hoe krijg ik de ontvanger zo ver om mijn mail te openen ? Zolang ze je mail niet openen heb je niks om verder te meten en is het end of the story.

Er gaat hier geen nieuwsbrief buiten die niet wordt getest op de headline. En soms zie je behoorlijk uiteenlopende resultaten . Neem nu bijvoorbeeld nieuwsbrief 21 die ik verstuurde. 50% kreeg headline 1 te zien en de overige headline 2 :

  • [E-Tail #21] Kan jij baas en werknemer overtuigen op je site ? Openrate 49,2%
  • [E-Tail #21] Copywriting of SEO, wat is belangrijker ? Openrate 62,1%

Of wat dacht je van vorige week :

  • [E-Tail #22] Linkbuilding Tip die gegarandeerd goed werkt ! Openrate 55,8%
  • [E-Tail #22] Hoe je makkelijk goede links kan binnen halen ! Openrate 81,3%

Als je me toelaat om snel even een rekensommetje te maken met deze laatste gegevens..een verschil van 25,5%.

Als je een offer (aanbieding, whatever) verstuurt naar een lijst van 5000 mensen die converteren aan 0,7% dan kan dat een behoorlijk verschil maken in je portemonnee.

  • 5000 x 55,8% = 2790 x 0,7% = 19 verkopen (afgerond)
  • 5000 x 81,3% = 4065 x 0,7% = 28 verkopen (afgerond)

Stel dat je aanbieding 75 euro kost dan verdien je met je eerste headline 1425 euro en met je 2e 2100 euro. Trek die lijn maar eens door naar een groter email bestand of een duurdere aanbieding !

Nog steeds van oordeel dat die extra 10 minuten om 2e headline te maken niet kunnen opbrengen 😮

Wel even vermelden dat de openrate niet altijd “the one and only” indicatie is die het bij het juiste eind heeft . Het gaat tenslotte om de conversies die je er uit haalt en die kunnen best hoger liggen bij de lage openrate…

No reactie op : Hoe je 30% meer inkomsten kan genereren met een goede healine !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website