Hoe waardevol geduld kan zijn…

April 6, 2010 No reactie

Toen ik 15 jaar geleden voor mijn BE rijbewijs ging en lessen moest volgen had ik een oudere instructeur naast me die me op een kruispunt altijd zei “Dees (sprak altijd mijn naam verkeerd uit..LOL) een keer wachten kan NOOIT verbeterd worden !”

En gelijk had die….wat maakt het nu uit of je 3 secondes of 1 minuut moet wachten op een kruispunt om je veilig te stellen ?

En vandaag de dag zie ik nog steeds teveel mensen die zich in het online avontuur gooien en binnen 3 secondes willen scoren en geen minuut geduld hebben/willen nemen. And that’s a BIG mistake…

En ja ik begrijp best dat als je online gaat je er zo snel mogelijk je boterham mee wil verdienen maar neem je tijd en ontsla bijvoorbeeld je baas niet voor je zeker weet dat je project iets kan worden.

Dus ja, het zal hard werken worden in het begin met een job van 9 to 5 en daarna nog eens je internet biz uit de grond stampen maar..een keer wachten kan niet verbeterd worden en ik verkies het liever om zo even te draaien dan te gokken en te verliezen..

Vorige week schreef ik nog overandere manieren om je geld te verdienen met SEO werk. En geloof me, alles wat ik daar neerpen doe ik ook (het één meer dan het ander omdat er ook een merkbaar verschil is in inkomsten:o) en het werkt maar je moet echt geduld hebben.

Zo heb ik niche sites die al 2 jaar in de ether zijn en waar ik nu pas iets ga mee doen.

Mede door (soms wat) tijdgebrek maar vooral omdat je zonder rankings en verkeer nergens staat, en daar is tijd voor nodig.

En heb ik veel werk/tijd en of geld erin gestopt ? Nope… om exact te zijn, de site telt 19 artikels, nog geen 2 handen vol met inkomende links maar heeft nu wel een gemiddeld aantal unieke bezoekers van 250-300 dag.

En er draait al 1 ½ jaar adsense op die me gemiddeld 1300 euro/ jaar binnen brengt.

Nu is het dus tijd om echt wat cash te gaan verdienen met de site en ben ik op zoek gegaan naar een partner. Een partner wil zeggen, iemand die de fysieke producten (waar de niche site over gaat) verkoopt en guess what ? Het heeft me welgeteld 1 mailtje gekost om er één te vinden…

Niet moeilijk als je afkomt met je google analytics stats en de enquêtes die je voerde (en dus een richting hebt van wat je bezoekers zoeken/willen) …die gasten zagen gelijk de kassa rinkelen…

Dus zeer binnen kort komt er een shop op die site en gaan we verkopen (op dropship basis). Gewoon weer even wat tijd investeren id site (om de shop te bouwen) en daarna draait alles weer op auto pilot (met gelijk al 250-300 bezoekers/dag….) en gegarandeerd dat we iets meer gaan verdienen dan de adsense die er nu op staan 😮

Geen rocket sience of seo/marketing ninja technieken nodig gewoon wat geduld….dus wat ik kan, dat kan jij zeker ook !

Hetzelfde geldt voor Linkbuilding…

Ook daar hebben mensen geen geduld om moet ik zeggen dat velen graag kakelen maar geen eieren leggen.

Eerlijk, soms ben ik het beu om over linkbuilding en al die andere troep te schrijven. Wat kan ik er nog meer over vertellen ?

Pas slechts een paar technieken toe van wat hier wordt beschreven en je krijgt van mij een 110% money back guarantee dat je resultaten ziet !

Meer doen, minder kakelen is de boodschap 😮

Het principe van linkbuilding is eenvoudig, je stuurt een link (of een paar, hangt beetje af van de huidige positie in de serps en de allinanchor resultaten) naar de pagina die je wilt zien verschuiven en wacht even af (soms kan dat na een paar dagen al zichtbaar worden, in andere gevallen een paar weken) :

  • Geen verschuiving = meer van hetzelfde doen
  • Beetje verschuiving naar boven = meer van hetzelfde doen maar opletten dat het geen “TE” wordt
  • Beetje verschuiving naar beneden = mogelijk ‘over optimalisatie’ van je anchortekst dus die beter aanpassen

Een voorbeeldje, als je in de gewone zoekresultaten op plaats +100, +200, etc hangt maar je staat in de top 20-50 voor je keyword combinatie als je het allinanchor: commando ingeeft, dan mag je er 90% zeker van zijn dat je teveel linkt met die kw combinatie en het tijd is om iets anders te gebruiken en waar mogelijk zelfs een paar links te verwijderen of aan te passen.

Ik schroefde vorig jaar iemand zijn linkprofiel met 1/3 terug en we zagen een +200% toename in verkeer (door betere rankings).. Soms moet je ook eens het lef hebben om iets terug te schroeven ipv op te fokken. Een goede analyse voor je begint is dus van cruciaal belang !

Zo had ik vorige week nog iemand die me vroeg of ik 10 uurtjes kon vrijmaken om een linkanalyse en linkplan op te stellen…Helaas kom je met die 10 uurtjes misschien net toe om een goede analyse te gaan maken, laat staan dat je nog een volledige strategie weet uit te tekenen.

Wees dus niet te gulzig en werk vooral systematisch.

Wat wil je eerst doen ?

Betere rankings forceren ? Neem dan de best presterende pagina die net niet in de top 10 staat en al conversies (micro of macro) oplevert en werk enkel en alleen aan die pagina om ze wel in de top 10 te krijgen.. je doet NIKS anders tot je resultaten ziet !

Opdracht volbracht ?

Neem dan de volgende pagina en begin datzelfde wiel te spinnen, etc..

Zo bouw je iets op..niet door 10 zaken (zelfs geen 2, we zijn niet gemaakt om aan multitasking te doen :o) door elkaar te gaan doen en halverwege af te haken.

Tijd om na te denken waar jij eens iets langer moet wachten misschien ?

PS: geloof ook de bullshit niet van mensen die luidop verkondigen dat het gebruik en investeren van je tijd in social media nutteloos is. Vorig jaar verkocht ik via het Youtube medium +3000 euro. Onze eerste potten whiteboard verf werden verkocht via twitter en gisteren gooide ik nog een deal op facebook waar gretig werd op ingehaakt. Alles hangt ervan af hoe je het doet en….hoeveel geduld je hebt

No reactie op : Hoe waardevol geduld kan zijn…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website