Linkbuilding : Neem je oogkleppen af…

December 8, 2011 21 reacties

Anno 2011 krijg ik nog steeds een pak mails binnen van mensen die me vertellen dat ze aan linkbuilding willen doen maar met niks anders dan startpagina aanmeldingen en links ruilen voor de dag kunnen komen en dat linkbuilding = een klotejobke is die veel te veel tijd opslorpt en absoluut niet leuk is.

Het grote probleem is dat iedereen zo diep zit verzonken in zijn kleine  (niche) wereldje dat alle creativiteit compleet verloren gaat.

Nog eens een poging ondernemen om de creativiteit aan te wakkeren 🙂

Off the Record

Mocht je in verwarring leven omdat iedereen je vertelt dat Google linkbuilding anders is gaan bekijken en ankerteksten , spammy links of sitewide  niet meer (zo goed) functioneren en social media signalen meer en meer de bovenhand nemen, om nog maar te zwijgen van de ‘relevantie is king’ uitspraken ..FUCK them !  In 2011 is er weinig tot niks veranderd en ook in 2012 en vermoedelijk ook de jaren die erop volgen zal er niet zoveel wijzigen. Heb voor de gelegenheid nog maar eens een paar cases naar boven gehaald.

Als je jarenlang je rankingsysteem hebt gefundeerd op ankerteksten dan draai je dat niet zomaar even om.

Waarom dan ‘clean’ linken ?

Voor alle duidelijkheid, linkbuilding doe je niet  voor je plezier noch om betere rankings & extra verkeer binnen te halen (als dat het enige resultaat is).  It’s all about the €€€… Als die er op het einde van de rit niet liggen ben je niet goed bezig…

Het grote verschil tussen crappy en creatieve linkbuilding :

Reden 1 -> Crappy links worden meestal op crappy sites geplaatst (die tot een netwerk behoren) en tot doel hebben links te ‘verkopen’. Eenmaal de site tegen de lamp loopt of de eigenaar beslist om met het handeltje te stoppen wordt het domein gedumpt. Dus clean linken geeft je meestal links die een langer leven beschoren zijn.

Reden 2 -> Niet tegenstaande dat het crappy stuff (nog steeds) werkt om rankings te boosten (en te behouden) zal je geen extra verkeersbronnen, eventueel  cash en autoriteit in je markt opbouwen en het is uiteindelijk dat wat je nodig hebt om je ‘poot’ stevig in je markt te plaatsen en uiteindelijk je omzet een stevige boost te geven.

Mensen zijn nog steeds teveel gefixeerd op goede rankings in Google (als het over linkbuilding gaat) terwijl je eigenlijk niet teveel van Google afhankelijk wilt zijn om je boterham te verdienen, je weet nooit wat die gasten morgen gaan doen met je pagina’s & verkeer…

Organisch verkeer binnen krijgen is leuk (& aan te raden) en meestal betrekkelijk goedkoop maar je hebt geen zekerheid dat je daar volgende maand nog kan op rekenen. Probleem is dat te weinig mensen hun cijfers kennen om de juiste prioriteiten te weten. Wat vertelt dit je ?

Juist ! Dat je verwijzende verkeersbronnen 2x zo goed converteren als je organisch verkeer (en dat het organisch verkeer wel beetje opgefokt mag worden 🙂 )  ! Dus waarom zou je je enkel gaan focussen op betere rankings om meer van dat ‘minder goed’ converterend verkeer binnen te halen ? Ik zeg niet dat organisch verkeer niet belangrijk is maar meestal niet je hoogste prioriteit.

Waar te beginnen ?

Geen betere plaats om eerst even bij jezelf te gaan kijken, wat heb jij op je site staan waarmee je mensen kan warm maken om te linken ? Ow je hebt enkel producten en of algemene (meestal waardeloze) info pagina’s over je bedrijf & diensten staan ? Dan heb je nog een pak werk voor de boeg voor je nog maar aan linkbuilding mag denken.

Anno 2011 en de jaren die ons nog te wachten staan zal je voor een groot deel je online activiteiten moeten gaan verschuiven richting ‘uitgeverij worden’. Iets wat ik al jaren lang schreeuw maar je hebt echt een blog of iets dergelijk nodig op je site om deze zeer regelmatig van content te voorzien. Dit wordt de slagader van je verkeer (al dan niet organisch)  en je rankings.

Stel jezelf de vraag, wie haalt het in zijn hoofd  om ‘spontaan’ naar jouw pagina over contactlijm te linken (een ‘hard’ link of een facebook, tweet,etc)  ?

Linkfactor -1

Geen enkel nuchter mens die ooit zal zeggen “hi..dat wil ik nu eens delen met mijn vrienden/markt”..

Dit hier daarentegen :

Linkfactor +8

Gaat meestal zeer makkelijk de ronde doen.

Let’s get started

Laten we verder breien op ons lijmvoorbeeld. Hoe ik daar bij kom ?

Dus je hebt een speciaalzaak in allerhande lijmen & tapes en je wilt aan linkbuilding gaan doen. Niet echt een makkelijke markt zou je gaan denken..tenminste als je niet even creatief gaat denken. Dit is volgens jou je markt waar je iets kan gaan doen :

En op zich heb je  gelijk, dit is de markt waarin je actief bent en waar ongetwijfeld heel wat linkmogelijkheden liggen (meer daarover straks) maar dit is wat ik zie aan linkmogelijkheden :

Dit soort van patronen komen tevoorschijn als je de oogkleppen afneemt, niet verkeerd he ? Nu niet alle links zullen resulteren in verkeer die ergens interesse heeft in je product maar daar hadden we het al eerder over : prioriteiten stellen. Linkbait opstellen voor sites in een gerelateerde markt zullen voorrang hebben op bijvoorbeeld media voer. Dit soort van links zijn  enkel goed om je naamsbekendheid, linkprofiel (en rankings) aan te scherpen, niet direct om aan klantenwinning te doen.

1. Jouw markt

Zelfs daar zien velen de mogelijkheden al niet. Maar het schrijven (of video)  van bijboorbeeld specifieke tuorials (maar dan echt killer content en geen slappe pannekoeken shit waarvan je er al 25 op het www kan vinden)  in elk segment van je markt kan al voor serieus wat links zorgen :

 • Plaats in 10 stappen je badkamertegels als een echte pro !
 • De grootste fouten bij het leggen van een vloer in je keuken/badkamer/woonkamer/…

Als je een doe het zelf freak bent, dan ken je vast en zeker die interactieve schermen  in je doe het zelf zaak (van Bizon vb.)  die je helpen om de juiste lijm voor de juiste job te kiezen. De paar grote lijm merken hebben wel iets van een tool staan maar daar is behoorlijk wat verbetering mogelijk.

Bij Pattex gaan ze zo te werk bij hun antwoorden :

Beste Pattex, je stelt me heel specifieke vragen en ik breek mijn hoofd om zeer specifieke antwoorden te geven en jij geeft me uiteindelijk…. een niet specifiek antwoord. Met andere woorden mijn tijd verkloot en gefrustreerd.

Naast artikels die direct betrekking hebben op onze producten die we verkopen kunnen we ook hier al zeer breed gaan.

Wat ik nog zou doen is een review centrum opstarten waar alle soorten  lijmen & tapes die we verkopen aan (hilarische)testen worden onderworpen om vervolgens alle data materiaal te publiceren. In een 2e fase kan je eventueel klanten vragen om hun meningen/ervaringen te delen.  Met de juiste opmaak en een beetje geluk kan je naar verloop van tijd misschien dit versieren in Google’s zoekresultaten :

 

De sterretjes...

Of dit hier :

Of de video thumb

Eén van de voorspellingen die ik maakte in het (nog te verschijnen) trendrapport van Netlash is dat we in 2012 serieus rekening gaan moeten houden met de rich snippets. Die dingen zorgen voor een gigantisch verschil in klikken en je hoeft zelfs niet op 1 te staan om veel verkeer binnen te krijgen. Als de eerste 3 resultaten de gewone standaard opmaak hebben (titel-url-description) en jij staat op 4 met een rich snippet dan verwed ik er mijn salaris om dat jij meer kliks genereert dan die eerste 3 !

Het enige wat je moet doen voor die dingen is zorgen voor de juiste opmaak   in je broncode (Schema.org is je beste vriend hiervoor) . Joost schreef er trouwens ook een goed artikel over -> Rich snipets, een inleiding.

Enkel en alleen met dit voer kan je al een jaartje weg lijkt me en als je voldoende tijd stopt in de research & uitwerking van je artikel (een artikel op e-tail kost me gemiddeld 6-8h en meer om te schrijven) kan je behoorlijk wat ‘spontane’ links versieren maar meer nog :  je hebt nu ook interessante zaken waarmee je naar linkprospects kan gaan.

Laten we de rest van ijn hersenspinsels nog eens overlopen…

2. Reizen

Je bent op reis, hebt een ongelukje en je moet :

 • je schoenen repareren
 • de scheur in je tent weer dichten
 • het gaatje in je plastic kajak stoppen
 • de lekke band van je fiets fixen

Dan schrijf ik een Mac Gyver reisgids over hoe je creatief kan omgaan met ducktape (en of lijm)  om je problemen op te lossen.

Zoek contact met die mensen en kijk of je een follow up/ gelijkaardig artikel kan doen en of ze eventueel zo ver krijgt om naar jou bestaand artikel te laten linken.

3. Dieren

Genoeg verschillende invalshoeken die we kunnen gebruiken. In eerste instantie dacht ik om het dierenleed aan te kaarten (ironisch maar scoort altijd goed ) en iets te schrijven over lijmvallen die zonder scrupules worden gebruikt bij het vangen van vogels, muizen en andere grotere beestjes. Om de sfeer & linkfactor  nog wat aan te wakkeren nog een videooke erbij kappen :

 

En we zijn goed op weg om dierenorganisaties aan te trekken. We kunnen er ook nog een ‘non profit wedstrijd’ aan vastkoppelen (samenwerken met een organisatie brengt nog meer bekendheid, verkeer en links)  in de aard van :

Help mee om dit onrecht te bestrijden en plaats deze badge op je site/facebookprofiel/… Voor elke geplaatste badge schenken we 1 euro aan goed doel X

Naast drama is sex en of humor ook nog altijd een voltreffer dus een paar grappige foto’s zoeken, ze desnoods van de nodige tekstjes voorzien en in een blogpost gieten zal ongetwijfeld voor succes zorgen :

Of gewoon heel bizar nieuws zoals dit hier : Dogs Survive Glue Incident

kan altijd op de nodige (link)aandacht rekenen.

 

4. Kinderen

Ook hier kunnen gidsen/posts gemaakt worden over hoe je kapot speelgoed kan repareren maar ik vermoed dat content over hoe je het beste een puzzel lijmt

of hoe je  bijvoorbeeld ‘nieuw’ speelgoed maakt met ducktape op meer succes zal kunnen rekenen :

Of het de moeite waard is ? De ‘how to glue a puzzle’ is bijna 73.000 keer bekeken in pakweg 3.5jaar tijd, dat zijn wel nog altijd +50 viewers/dag lieve mensen en dat voor 1 zeer simpele video.

Of wat dacht je van deze video hier. Een tutorial over hoe je een mini portomonee maakt met duck tape

reken zelf maar uit hoeveel views dat zijn per dag 🙂

Hoeveel links denk je te kunnen verzamelen (als dat belangrijker is voor je dan een actieve community opbouwen…hint hint..) als je dergelijke tutorials uit je mouw kan schudden ?

En als laatste heb je natuurlijk ook games die je kan (laten) maken. Dat kunnen zeer eenvoudige dingen zijn met een hoog pacman gehalte…

 

5. Media

Ja zelfs de media ligt binnen je bereik met je o zo saaie product

Of de “Media” komt je zelf opzoeken als je interessant genoeg bent :

OF een artiest aan het werk -> Gluepainting :

 

Kijk even in je buurt (of online) als je zelf geen artiest kan strikken die interesse heeft om aan iets dergelijks mee te werken. Soms kan je ook offline activiteiten uitvoeren die uiteindelijk op het www belanden en voor de nodige (media) aandacht zorgen.

6. Onderwijs

Zelfde verhaald hier, grappige en catchy posts kunnen meestal wel op wat belangstelling rekenen. Dus dit hier is ideaal, een lijst met handige ducktape tutorials voor de student ..je hoeft niet eens de content te schrijven, gewoon een ‘best of’  met linkjes maken :

Maar je kan natuurlijk ook een zeer wetenschappelijk  luik aan je site gaan toevoegen met oa :

 • Geschiedenis & evolutie van verschillende soorten lijmen
 • Wetenschappelijke onderzoeken
 • Testen / vergelijkingen
 • Eindwerken
 • etc

Een ideale plaats om mee te beginnen is Google Scholar. In de eerste plaats zoek ik altijd naar interessante werken (liefst die werden geciteerd door anderen…linkprospects remember..). Zien of we zelf voldoende kennis hebben om daarop in te springen en zo een reden hebben om contact op te nemen met de auteur.

Ander tipje -> meestal zal je veel PDF resultaten vinden die Google niet in zijn main index heeft zitten. Ow ruik ik daar ‘free’ content 🙂 ?

Probeer in contact te komen met de auteur (even googlen op hun naam), probeer een aanknopingspunt te zoeken om die te contacteren en als het ijs is gebroken, check eens of er geen interesse is om hun ‘levensloze en diep begraven’ PDF op jou site te publiceren (html natuurlijk..) . Zo slaagde ik er al verschillende keren in om werken van +40 blz te mogen publiceren !

Jij tevreden met al die waardevolle content en de auteur zijn ego gestreeld. Wanneer je een ego gaat strelen zal die persoon dat graag doorvertellen aan zijn vrienden,etc… ow free content & free links 🙂

Zo kan je een aparte rubriek gaan bouwen op je site met allerhande eindwerken & wetenschappelijk voer.

En als laatste, weet je nog de kleuterklas…nooit heb je zoveel mogen knoeien (aka knutselen) met lijm. Maak (of laat) eenvoudige tutorials maken over :

 • hoe je een popje maakt met wc rolletjes en een lijmpistool
 • hoe je een bloem maakt uit papier en.. kindvriendelijke lijm
 • hoe je de beste versiering maakt voor het verjaardagsfeestje (van je dochtertje)

Ga vervolgens naar google en gebruik iets in de aard van :

Et voila, je hebt gelijk een pak linkprospects die met plezier naar je gaan linken als dat wat je hebt ‘aan te bieden’ van degelijke kwaliteit is..

Komaan gasten hoeveel tips moet ik nog geven voor je begint in te zien dat linkbuilding niet altijd zo moeilijk & saai is als je dacht 🙂 Probleem is dat jullie meestal aan jullie ‘linkbuilding tools’ zitten vastgekluisterd terwijl een gezonde portie brains & creativiteit veel beter werkt !

Vergeet ook niet dat er trends/seizoenen zijn die je in het vizier kan nemen. Just ask Google :

En waarom zou je geen links kopen , een site sponsoren en die naar je tutorials sturen. Veel van die mik-mak sites zien er misschien niet uit maar genereren wel een pak verkeer :

Hun kleine bannertje (en het plaatsen van adsense)  schreeuwt het uit : “Wij zoeken sponsors voor de Flevokid website. 1.4 Miljoen bezoekers/maand”. Hell… al hadden ze maar een 1/10 van dat verkeer dan is het nog steeds de moeite waard 🙂

7. Sport & ontspanning

Few..daar kan ik waarschijnlijk een post appart over schrijven maar een paar ideeën.. Hoeveel sporten zijn er niet waar je lijm mee kan in verband brengen ?

 • Bergbeklimmen : pinnen worden blijkbaar in rotsen vasteglijmd (Sport Climbing Route Rebolting with Glue-in Anchors)
 • Muurklimmen : kleven van ‘rotsen’ op bestaande muren, goedkoopste manier om een klimwand te maken (http://synrockholds.com/walltechglue.html)
 • Auto&Motor sport : er zijn vast en zeker genoeg mogelijkheden bij die groep die die dingen gaan ‘tunen’
 • Boogschieten : mensen die zelf hun pijlen maken moeten die veren er ongetwijfeld in lijmen
 • Zeilsport : blijkbaar bestaan er ook verlijmde zeilen

Verder heb je natuurlijk ook nog de mensen die zich bezighouden met modelbouw al zit die groep misschien al bij de 2 linkgroepen waarmee je in eerste instantie voor de dag kwam.

In het vorige punt hadden we het over kinderen die spelen met lijm maar ook volwassenen doen dat ongetwijfeld nog in knutsel & creatieve clubs, bloemshikken,etc

Er bestaan zelfs een ducktape community online :

Van creatief denken gesproken. Ze konden evengoed de oogkleppen opgehouden hebben en er een saaie brand site van gemaakt hebben zoals de meeste het doen….

Waarom organiseer je zelf geen wedstrijd :

Voorzie je deelnemers van badges en andere mogelijkheden (voting systeem) om zoveel mogelijk van hun vrienden hierin te betrekken. Of zorg voor een “Duck Tape Master” van de maand rubriek. Ook daar kan je weer met badges gaan werken en zorg je ervoor dat je community actief blijft.

Om af te sluiten (anders wordt het echt weer te lang), nooit gedacht aan een idiote quiz ? Ik heb al gemerkt hoe meer het niveau van een quiz zakt, hoe meer mensen interesse hebben 🙂 The Oatmeal heeft dat goed begrepen…

Je beantwoord een paar super idiote & hilarische vragen en op het einde van de rit krijg je je resultaat

Genoeg manieren om het viraal te laten gaan zeker ? Aan de inkomende links te zien gaat het vlottjes :

 

8. Schoonheid & verzorging

Ja ook daar kan je wel een paar aanknopingspunten vinden  :

 • gebruik van lijm bij tandartsen (vastlijmen van kronen, verlijmen van een prothese,…)
 • gebruik van lijm bij plastische chirurgie
 • gebruik van lijm bij de ‘standaard’ dokter (pleisterspray)
 • gebruik van lijm bij haarextensies

Of je kan de ‘gezondheidsfactor’ aankaarten. Schadelijke vs. niet schadelijke lijmen voor de gezondheid. Geen idee of dit hier onder past maar Huis- Tuin- en Keukentips om lijmvlekken te verwijderen. En als je daar voldoende mee scoort misschien een goed idee om een lijmverwijderaar in je productgamma op te nemen als je dat nog niet hebt ?

Misschien zijn er hier ook mogelijkheden om bijvoorbeeld een hairextensions calculator of zo te maken ?

9. Business

Wat kunnen we hier uit de duim zuigen ?

 • misschien een reeks van artikels publiceren over het ontstaan en evolueren van enkele bekende lijmproducenten.
 • beursnoteringen & perikelen van de grote merken
 • successen en mislukkingen in de lijmindustrie
 • bespreken van lijm patenten
 • de uitvinding & opkomst & succesverhaal van de sticky note
 • reviews van (marketing/management/motivational/…) boeken zoals ‘Made to stick’  , ‘Stick to your vision’, ‘Duck tape marketing’ …

Ook infographics kunnen je hier van dienst zijn :

Te Story of Superglue

 

10. Natuur & environment

De groene jongens proberen te bereiken kan ook niet zo heel moeilijk zijn :

 • Shadelijke effecten van lijmen (en of componenten)  op onze leefomgeving/natuur
 • Lijst & Reviews van biologisch gemaakte lijmen (als die bestaan)
 • Alternatieve middelen. In China stond altijd een pot geplette (gekookte) rijst aan de balie om je postzegel op je enveloppe te plakken 🙂
 • Gebruik van ‘dierlijke lichaamsdelen’ in sommige lijmen (kan je ook uitspelen bij de dierensectie)

 

De glue van het verhaal

 1. het is gewoon een kwestie van ‘connecting the dots’. Maakt niet uit in welke biz je zit, je kan altijd wel ergens een raakpunt vinden. Het ene al relevanter dan het andere.
 2. sommige vormen die hier werden beschreven zijn enkel goed om je linkprofiel aan te scherpen terwijl andere (en of) voor verkeer en (micro/macro) conversies zullen zorgen. Het is aan jou om uit te maken wat prioritair is.
 3. sommige zaken kan je op andere sites toepassen (gastposts, etc), andere zaken hou je beter op je eigen site
 4. groot deel van het slagen van je campagnes zal afhangen van het netwerk dat je wel of niet rijk bent (of het netwerk dat je partner rijk is in geval je content maak om op een andere site te dumpen) . Je mag de beste kok van de planeet zijn, als niemand je kent zal je allernieuwste creatie waarschijnlijk een kort leven beschoren zijn. Dus ja, you need to go social…
 5. de eerste die me nu nog een mail stuurt met de vraag over hoe en waar ze links moeten gaan zoeken…. 🙂

 

21 reacties op : Linkbuilding : Neem je oogkleppen af…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Gerben9:15 pm on December 8, 2011
Fantastische inspirerende post!
[2]JJ9:18 pm on December 8, 2011
Top dave! Dit is serieus echt de enige seo/im nieuwsbrief waar ik naar uitkijk. Het mooie is ook dat als ik dit gelezen heb, ik zelf ook weer op 30 nieuwe ideeen kom.. nu alleen nog het uitvoeren he ;)
[3]Jos9:24 pm on December 8, 2011
Echt weer een geweldig artikel Dave! Ik wou dat ik zo creatief was als jij, maar hier kan ik toch wel inspiratie uit putten.
[4]Mike van Hoenselaar9:40 pm on December 8, 2011
Wat een geweldig artikel! Erg waardevol en zeker aan te raden aan!
[5]Paul10:16 pm on December 8, 2011
Eindelijk eens een andere kijk op linkbuilding! Het moet inderdaad niet altijd op dezelfde oninteressante klassieke manier gebeuren. Hier en daar heb ik zeker inspiratie opgedaan en zal het zeker eens in de praktijk brengen.
[6]Ronnie8:07 am on December 9, 2011
Mooi artikel!!
[7]Robin van Olphen8:07 am on December 9, 2011
Dave, zeer inspirerend artikel ik kan lezen dat jij met dit artikel serieus bent bezig geweest. Het inspireert mij weer (even) om weer mijn focus op onze blog te leggen. Helaas is in praktijkt her gebrek aan tijd(=prioriteit) weer de killer. Ik ben blij door dit artikel weer even wakker geschud te zijn.
[8]Thomas Eilander8:31 am on December 9, 2011
Na er een tijdje te zijn uitgeweest is dit een uitstekend artikel om weer met frisse moed en nieuwe inspiratie aan de slag te gaan!! Thnx, en laat die nieuwsbrieven komen :)
[9]Bureau Arne10:01 am on December 9, 2011
Petje af, perfecte post! Zeer inspirerend en komt voor mezelf op het juiste moment, heel erg bedankt! Groet uit Leeuwarden Arne
[10]René Greve10:24 am on December 9, 2011
Dat je voor linkbuilding out-off-the-box moet gaan denken, heb je natuurlijk al vaker naar buiten gebracht. Maar in deze post leg je gewoon uit dat je eigenlijk heel simpel. Geweldig stappenplan om linken te krijgen voor websites.
[11]Pim Michels10:31 am on December 9, 2011
Leuk & creatief artikel!
[12]Giel Damen1:16 pm on December 9, 2011
Uitgebreid, maar zeer leuk, creatief en nuttig artikel!
[13]2:12 pm on December 9, 2011
Zeer creatief Dave... Jij hebt artikel goed aan elkaar gelijmd. Je had hem helemaal leuk kunnen afsluiten door er een nog een woordspeling in te gooien.. "de glue van het verhaal is" ;)
[14]Kkaspers4:16 pm on December 9, 2011
Ik wilde stoppen met lezen, maar bleef plakken. leuke case!
[15]Joost7:44 pm on December 9, 2011
Mooi verhaal weer Dave en oh zo waar! Heerlijk dat SEO edu-tainment.
[16]Roger7:31 am on December 11, 2011
Dank voor het artikel, wow veel geleerd. Jammer dat je creativiteit niet kunt leren maar ik heb hier een hoop aan.
[17]admin8:33 am on December 12, 2011
Thxs voor alle complimenten :)
[18]Pieter Carette11:09 am on December 12, 2011
Mooie Post en zoveel waarheid: creativiteit is de grootste oorzaak van lacking linkbuilding. Ik las spontaan op het einde Glue van het verhaal. :)
admin1:52 pm on December 12, 2011
Denk denk we dan toch eens Clue gaan omwisselen naar Glue ;)
[19]Jente1:40 pm on December 12, 2011
Ik heb het artikel met heel veel interesse gelezen, duidelijke tips! En toch blijft linkbuilding geen eenvoudige opdracht, velen voelen zich geroepen om linkbait te genereren en weinigen zullen er echt in slagen.
admin1:50 pm on December 12, 2011
Linkbait maken op zich is niet moeilijk maar veel hangt af van het netwerk/connecties die je rijk bent. Had ik geen netwerk gehad , dan had deze post misschien 20 RT gezien ipv +170 ;) En velen willen niet inzien dat een groot stuk van succes/falen (linkbait, verkoop,branding,etc) afhangt van de connecties die je kan leggen niet van hoe goed je artikel/site/product wel of niet is. Aan de andere kant worden er hier ook een hoop zaken besproken die niks met linkbait hebben te maken en echt voor iedereen haalbaar zijn ook zonder netwerkje...
[20]10 must reads van 20118:13 am on December 13, 2011
[...] 9. Linkbuilding: neem je oogkleppen af… – Etail [...]
[21]Alexander3:05 pm on December 13, 2011
Goeie tips!! Blijft wel een moeilijk verhaal om dit uit te besteden aangezien toegevoegde waarde op korte termijn niet zichtbaar is voor webshop eigenaren. En webwinkeliers laten deze kansen ook liggen aangezien zij full-time bezig zijn met het draaiend houden van de webshop. Hoe doorbreek je deze cirkel? 2012 doelstelling voor mij, lijkt me.
admin4:13 pm on December 13, 2011
Mee eens en ook niet. Als je een goede ref. link kan te pakken krijgen kan je dat soms gelijk merken aan de verkoop. Heb je het meer op 'technisch' linkbuilding gericht om organische resultaten te verbeteren kan het inderdaad een ander verhaal worden. Daarom dat ik in het begin aanhaal : stel je prioriteiten. Een goede ref. link is meestal veel meer waard dan 10 technische ;) Probleem is dat teveel mensen linkbuilding als een technische job zien terwijl het eigenlijk een marketingjob is geworden. Eenmaal ze dat snappen en het geduld hebben is de cirkel gelijk doorbroken..
[22]palrwn1:26 am on December 24, 2011
ayumbwox
[23]viagra1:58 am on December 30, 2011
sdyxpdgo http://osocud.com/ ebcosyka [url=http://dnuzsw.com/]ebcosyka[/url]
[24]Betti6:18 am on January 8, 2012
The genius store cleald, they're running out of you.
[25]pfntlab5:31 pm on January 8, 2012
[26]liiehozkn12:09 pm on January 9, 2012
Z68dZK , [url=http://tqqapswwyxli.com/]tqqapswwyxli[/url], [link=http://jqqekdtyanno.com/]jqqekdtyanno[/link], http://hsgnpzdppvrd.com/
[27]viagra2:21 pm on January 20, 2012
pbmnqpp viagra HlbhY cialis 6548 sildenafil prices 4745 cialis XDGAOb cialis tadalafil KKhmsE cialis 8618
[28]plavix6:19 pm on January 23, 2012
fmvkhj plavix 8]]] cordarone >:-[ lynoral =-] lopressor 2547 lotrisone 0037 citalopram 3669
[29]payday loans online10:20 pm on January 24, 2012
[31]invest liberty reserve12:16 pm on January 26, 2012
I got what you think, thanks for swing up. Woh I am pleased to undergo this website through google. Thanks For Share Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[32]reminyl11:36 pm on January 26, 2012
gtltce reminyl 7089 ed discount pack 2417 chloroquine 8]]] luvox gpVcz atacand >:]] fosamax jBidBF
[33]rubyziwei7:17 am on January 27, 2012
propecia 97323 nexium casinos 5533 toradol pills %OOO
[34]discount cialis3:53 am on January 28, 2012
ciuzzxz discount cialis 8727 kamagra 1366 accutane dwnuFj propecia dIbLI clomid 5075 ordering viagra %-[[[
[35]Payday Loan online4:29 am on January 29, 2012
ykbusgac Payday Loan online %-[[[ payday loans WzwkxR cash advance uPIknl
[36]invest liberty reserve6:37 am on January 29, 2012
An engrossing communication is worth statement. I believe that you should compose more on this matter, it might not be a sacred human but mostly fill are not sufficiency to talk on much topics. To the succeeding. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[37]liberty reserve1:17 pm on January 29, 2012
An stimulating language is designer remark. I cerebrate that you should pen writer on this matter, it power not be a bias individual but generally grouping are not sufficiency to utter on such topics. To the succeeding. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[38]invest liberty reserve2:35 pm on January 29, 2012
Wonderful goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I actually like what you've acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it wise. I can't wait to read much more from you. This is really a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[39]payday loan9:10 pm on January 30, 2012
orvpqpjb payday loan CUYxr Payday loans :-O payday loan 1789
[40]ossamabsb5:29 am on January 31, 2012
zovirax ointment 5 127 flagyl 48500
[41]invest liberty reserve10:43 am on January 31, 2012
Wonderful goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I actually like what you've acquired here, certainly like what you're saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I can not wait to read much more from you. This is really a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[42]Auto Approved Scrapebox Link11:38 am on January 31, 2012
Excellent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you're just extremely excellent. I really like what you've acquired here, really like what you're saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is actually a wonderful Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[43]android market1:36 pm on January 31, 2012
Excellent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I actually like what you have acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is really a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[44]cheap cialis6:39 pm on February 1, 2012
djycagol cheap cialis 7703 cialis 5427 viagra online cWrlza viagra >:-[ viagra 2969 cialis >:-[
[45]cialis without prescription6:40 pm on February 1, 2012
svxefmj cialis without prescription qqInN cheap cialis BKxEE buy viagra 1400 viagra 0119 cialis xMnrH viagra EoBBC
[46]grabatron app android11:43 am on February 2, 2012
Magnificent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you're just extremely magnificent. I really like what you've acquired here, really like what you're saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is actually a terrific Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[47]hyip investment12:08 pm on February 2, 2012
Excellent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent. I really like what you've acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is actually a terrific Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[48]jelly defense apk download1:12 pm on February 2, 2012
Excellent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just too wonderful. I actually like what you have acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can't wait to read far more from you. This is really a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[49]accutane2:06 am on February 3, 2012
lyegvsn accutane 2026 generic cialis =-] viagra %-[[[ propecia 5383
[50]invest liberty reserve2:49 am on February 3, 2012
This is the right Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only diary for anyone who wants to move out out some this matter. You mark so such its nearly wearing to represent with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new gyrate on a subject thats been typewritten near for eld. Prissy meaninglessness, simply outstanding!
[51]grabatron app android6:23 pm on February 3, 2012
This is the proper Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only diary for anyone who wants to move out out active this subject. You attending so overmuch its near exhausting to converse with you (not that I rattling would want…HaHa). You definitely put a new stunting on a matter thats been engrossed around for period. Metropolis force, just eager!
[52]hyip investment6:25 pm on February 3, 2012
This is the accurate Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only diary for anyone who wants to attempt out out around this content. You observe so such its nearly exhausting to argue with you (not that I rattling would want…HaHa). You definitely put a new whirl on a subject thats been shorthand near for age. Pleasant substance, just zealous!
[53]grabatron app android7:01 am on February 4, 2012
This is the straight Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only blog for anyone who wants to move out out roughly this issue. You respond so overmuch its nearly effortful to contend with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new prolong on a message thats been statute nearly for geezerhood. Fastidious matter, simply major!
[54]clomid10:13 am on February 4, 2012
ylqenhn clomid ikXtjL
[55]invest liberty reserve2:34 pm on February 4, 2012
This is the reverse Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only journal for anyone who wants to seek out out nearly this theme. You react so untold its virtually wearying to argue with you (not that I really would want…HaHa). You definitely put a new aerobatics on a message thats been engrossed around for life. Respectable hokum, just eager!
[56]hyip investment2:34 pm on February 4, 2012
This is the right Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only journal for anyone who wants to move out out near this issue. You note so overmuch its near debilitating to fence with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new revolve on a message thats been graphical about for period. Discriminating congest, but enthusiastic!
[57]hyip investment8:55 am on February 5, 2012
An exciting word is worth scuttlebutt. I reckon that you should indite much on this content, it mightiness not be a taboo someone but generally grouping are not sufficiency to utter on much topics. To the succeeding. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[58]minecraft skins9:16 am on February 5, 2012
An gripping language is couturier report. I cerebrate that you should indite statesman on this message, it mightiness not be a inhibition dominate but generally fill are not sufficiency to verbalize on specified topics. To the next. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[59]asphalt 6 apk download10:49 am on February 5, 2012
I got what you signify, thanks for swing up. Woh I am glad to gain this website finished google. Thanks For Share Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[60]asphalt 6 apk download11:46 am on February 5, 2012
Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I was recommended this web site by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my problem. You're wonderful! Thanks! your article about Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members OnlyBest Regards Rolf
[61]hyip investment3:53 pm on February 6, 2012
I got what you specify, thanks for putting up. Woh I am glad to exploit this website finished google. Thanks For Share Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[62]grabatron app android4:03 pm on February 6, 2012
Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I was recommended this website by my cousin. I'm not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are wonderful! Thanks! your article about Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members OnlyBest Regards Yoder
[63]hyip investment9:26 am on February 7, 2012
An newsworthy word is couturier account. I anticipate that you should correspond writer on this substance, it might not be a inhibition master but generally grouping are not enough to speak on specified topics. To the succeeding. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[64]android widgets9:26 am on February 7, 2012
An absorbing communication is couturier annotate. I judge that you should compose more on this substance, it might not be a prejudice matter but generally fill are not sufficiency to verbalize on much topics. To the succeeding. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[65]auto insurance rates11:30 am on February 7, 2012
Thanks for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research on this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more from this post. I am very glad to see such excellent info being shared freely out there. auto insurance car insurance quotes
[66]homemade herbal remedies12:58 pm on February 7, 2012
Wonderful goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just too great. I really like what you've acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I can't wait to read far more from you. This is actually a terrific Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[67]invest liberty reserve1:26 pm on February 7, 2012
Great goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just too great. I really like what you've acquired here, really like what you're saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read much more from you. This is really a wonderful Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[68]invest liberty reserve2:35 pm on February 7, 2012
Excellent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you're just too excellent. I actually like what you've acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I can't wait to read much more from you. This is actually a wonderful Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[69]homemade herbal remedies2:48 pm on February 7, 2012
Magnificent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you're just extremely excellent. I actually like what you have acquired here, really like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is actually a great Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[70]invest liberty reserve4:04 pm on February 7, 2012
Great goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just too great. I really like what you have acquired here, really like what you're saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is actually a great Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[71]invest liberty reserve6:46 pm on February 7, 2012
Magnificent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I actually like what you've acquired here, really like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is really a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[72]doxazosin8:03 pm on February 7, 2012
qypkuli doxazosin 8]]]
[73]5 tips om meer uit linkbuilding te halen8:23 am on February 8, 2012
[...] In principe is iedereen bereid om een link te plaatsen, maar als je iets extra’s biedt zullen ze eerder geneigd zijn hem te plaatsen. Zie het als een ruilmiddel. Als je een fout ziet op de website of een foutieve link geef het gerust aan. Wanneer je wilt dat er aandacht besteed wordt aan je product kun je deze ook opsturen zodat diegene kennis kan maken met het product. Kortom, wees hier creatief mee en denk out-of-the-box. [...]
[74]Knock Knock Jokes9:52 am on February 8, 2012
Fantastic goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just too excellent. I actually like what you have acquired here, certainly like what you're saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is really a terrific Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[75]Belly Button Rings10:19 am on February 8, 2012
Excellent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I really like what you have acquired here, really like what you're saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it wise. I cant wait to read far more from you. This is really a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[76]Naturally Weight Lose11:27 am on February 8, 2012
Excellent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I really like what you've acquired here, really like what you're saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can't wait to read far more from you. This is actually a terrific Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[77]Knock Knock Jokes11:41 am on February 8, 2012
Magnificent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just extremely great. I really like what you've acquired here, certainly like what you're stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is really a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[78]Belly Button Rings1:04 pm on February 8, 2012
Magnificent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just too excellent. I really like what you have acquired here, certainly like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I can not wait to read far more from you. This is really a wonderful Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[79]Naturally Weight Lose4:08 pm on February 8, 2012
Fantastic goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you're just too excellent. I really like what you've acquired here, certainly like what you're stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read much more from you. This is really a wonderful Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[80]cialis kopen3:36 am on February 9, 2012
[81]hyip10:09 am on February 9, 2012
Great goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just too magnificent. I really like what you have acquired here, really like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is really a wonderful Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[82]android widgets10:37 am on February 9, 2012
Magnificent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just extremely excellent. I really like what you've acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it smart. I can't wait to read far more from you. This is really a terrific Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[83]liberty reserve11:25 am on February 9, 2012
Fantastic goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you're just too wonderful. I actually like what you've acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is really a great Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[84]hyip11:54 am on February 9, 2012
An intriguing discourse is couturier account. I judge that you should write more on this issue, it strength not be a bias message but mostly fill are not enough to verbalize on such topics. To the succeeding. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[85]How to Add Android Market to My Phone11:54 am on February 9, 2012
An gripping communicating is worth account. I anticipate that you should pen author on this topic, it strength not be a sacred bailiwick but mostly group are not sufficiency to mouth on such topics. To the succeeding. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[86]hyip11:58 am on February 9, 2012
Wonderful goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you're just extremely great. I actually like what you've acquired here, really like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it wise. I cant wait to read much more from you. This is actually a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[87]android widgets1:10 pm on February 9, 2012
Wonderful goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just too excellent. I actually like what you've acquired here, certainly like what you're saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is really a terrific Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[88]liberty reserve3:36 pm on February 9, 2012
Fantastic goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you're just too fantastic. I really like what you've acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it wise. I cant wait to read far more from you. This is really a great Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[89]viagra11:11 pm on February 9, 2012
jqcorr viagra 4532 viagra gfBYj viagra :-O viagra >:]] viagra 2697
[90]invest liberty reserve9:10 am on February 10, 2012
This is the exact Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only journal for anyone who wants to act out out almost this substance. You attention so overmuch its virtually wearing to argue with you (not that I truly would want…HaHa). You definitely put a new revolve on a substance thats been handwritten around for geezerhood. Overnice squeeze, simply eager!
[91]invest liberty reserve11:29 am on February 10, 2012
An intriguing language is couturier note. I reckon that you should pen more on this substance, it might not be a sacred thing but generally grouping are not enough to verbalize on much topics. To the succeeding. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[92]Belly Button Rings11:29 am on February 10, 2012
An gripping communicating is designer mention. I imagine that you should make much on this theme, it power not be a prejudice issue but mostly grouping are not enough to speak on much topics. To the next. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[93]Naturally Weight Lose2:30 pm on February 10, 2012
Fantastic goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just extremely magnificent. I really like what you've acquired here, certainly like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can not wait to read much more from you. This is actually a great Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[94]NFL Kicker apk2:55 pm on February 10, 2012
Wonderful goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just extremely excellent. I really like what you've acquired here, certainly like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read much more from you. This is actually a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[95]invest liberty reserve3:59 pm on February 10, 2012
Great goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you're just extremely wonderful. I really like what you've acquired here, really like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is actually a terrific Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[96]Naturally Weight Lose4:18 pm on February 10, 2012
Great goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I actually like what you've acquired here, certainly like what you're saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart. I can not wait to read much more from you. This is really a terrific Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[97]NFL Kicker apk5:28 pm on February 10, 2012
Great goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just too wonderful. I actually like what you have acquired here, certainly like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is really a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[98]invest liberty reserve7:59 pm on February 10, 2012
Fantastic goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just too excellent. I actually like what you have acquired here, certainly like what you're saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can not wait to read far more from you. This is actually a wonderful Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[99]Sonic 4 apk download8:13 pm on February 10, 2012
This is the penalize Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only diary for anyone who wants to act out out active this content. You notice so often its nearly wearing to converse with you (not that I really would want…HaHa). You definitely put a new protract on a subject thats been graphical some for life. Prissy squeeze, only high!
[100]Belly Button Rings8:24 pm on February 10, 2012
This is the turn Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only blog for anyone who wants to essay out out virtually this matter. You mark so such its nigh wearying to contend with you (not that I really would want…HaHa). You definitely put a new revolve on a theme thats been graphical nearly for period. Nice poppycock, only outstanding!
[101]payday loans11:32 pm on February 10, 2012
yumvagzs payday loans hCuBr payday loans oyMVdE payday loan Canada %-[[[
[102]invest liberty reserve11:09 am on February 11, 2012
An stimulating communication is couturier account. I believe that you should compose more on this message, it strength not be a sacred subject but generally grouping are not sufficiency to talk on specified topics. To the succeeding. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[103]invest liberty reserve1:24 pm on February 11, 2012
Excellent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you're just extremely great. I actually like what you've acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it sensible. I can not wait to read much more from you. This is really a great Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[104]Sonic 4 apk download1:49 pm on February 11, 2012
Magnificent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I actually like what you have acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it wise. I cant wait to read far more from you. This is actually a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[105]quotes on love2:52 pm on February 11, 2012
Magnificent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you're just too wonderful. I really like what you've acquired here, certainly like what you are saying and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read far more from you. This is really a great Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[106]invest liberty reserve3:10 pm on February 11, 2012
Wonderful goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you're just extremely fantastic. I really like what you've acquired here, certainly like what you're saying and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is actually a tremendous Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[107]Sonic 4 apk download4:18 pm on February 11, 2012
Magnificent goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you are just extremely wonderful. I actually like what you've acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I can not wait to read far more from you. This is actually a wonderful Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[108]quotes on love6:47 pm on February 11, 2012
Great goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I've understand your stuff previous to and you're just extremely magnificent. I really like what you've acquired here, really like what you're stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still care for to keep it sensible. I can't wait to read far more from you. This is really a wonderful Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[109]invest liberty reserve9:55 pm on February 11, 2012
This is the penalise Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only diary for anyone who wants to move out out near this issue. You observation so such its most effortful to discourse with you (not that I really would want…HaHa). You definitely put a new reel on a theme thats been engrossed nearly for eld. Overnice force, just great!
[110]Sonic 4 apk download10:09 pm on February 11, 2012
This is the right Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only blog for anyone who wants to attempt out out around this substance. You attention so much its nigh wearying to argue with you (not that I really would want…HaHa). You definitely put a new reel on a matter thats been typewritten active for period. Nice poppycock, but eager!
[111]quotes on love2:38 pm on February 12, 2012
Fantastic goods from you, man. Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only I have understand your stuff previous to and you're just too fantastic. I really like what you've acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I can't wait to read much more from you. This is really a great Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only informations.
[112]android widgets download6:43 pm on February 12, 2012
This is the rectify Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only journal for anyone who wants to seek out out about this matter. You notice so some its virtually exhausting to contend with you (not that I truly would want…HaHa). You definitely put a new acrobatics on a matter thats been backhand nigh for years. Pleasant substance, just enthusiastic!
[113]android widgets download6:56 pm on February 12, 2012
This is the reverse Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only journal for anyone who wants to act out out near this topic. You observation so such its near debilitating to discourse with you (not that I truly would want…HaHa). You definitely put a new extend on a subject thats been scrawled almost for period. Respectable squeeze, only major!
[114]Kitchen Set Murah7:42 pm on February 12, 2012
Would you think it's better to put social bookmark?
[115]quotes on lost love4:55 am on February 13, 2012
This is the exact Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only blog for anyone who wants to essay out out active this subject. You remark so much its nigh tiring to discourse with you (not that I truly would want…HaHa). You definitely put a new aerobatics on a substance thats been holographic near for eld. Respectable hokum, just zealous!
[116]quotes on lost love4:56 am on February 13, 2012
This is the rectify Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only diary for anyone who wants to act out out active this content. You notice so much its virtually wearying to contend with you (not that I real would want…HaHa). You definitely put a new prolong on a subject thats been cursive almost for geezerhood. Nice force, only uppercase!
[117]invest liberty reserve3:53 pm on February 13, 2012
An unputdownable communication is worth statement. I think that you should write writer on this substance, it strength not be a sacred mortal but generally grouping are not sufficiency to communicate on specified topics. To the succeeding. Cheers like your Linkbuilding : Neem je oogkleppen af… E-tail Members Only.
[118]Scrapeboard10:37 am on February 20, 2012
aasvogel... tiffany pendantsThe wonderful blend between style and comfort makes them become a timeless force in the fashion footwear world.canada goose chilliwack grey for men...
[119]stop spam plugin2:26 pm on February 22, 2012
Websites we think you should visit... [...]although websites we backlink to below are considerably not related to ours, we feel they are actually worth a go through, so have a look[...]…...
[120]Brenda Sutton1:44 pm on February 23, 2012
Online Article…... [...]The information mentioned in the article are some of the best available [...]......
[121]Scrapeboard12:54 am on March 8, 2012
abetter... Are you trying to give me heart palpitations? Because if so, job well done Kickette. And job well done Jack. I don't really know what for, besides generally looking hot. But job well done....
[122]Hotel Papaho9:07 am on March 9, 2012
Hotel Papaho... Hotel papaho...
[123]Scrapeboard12:52 pm on March 12, 2012
abomasa... Well done, Thomas. Congratulations!...
[124]Scrapeboard9:52 pm on March 12, 2012
abrogate... I don't understand why Jay Leno assumed to know the technology behind this...
Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website