Links krijgen zonder er echt om te vragen !

July 7, 2009 No reactie

Als jij een mailtje krijgt waar iemand die je vraagt om een linkje omdat het ‘heel belangrijk’ is voor Google, dan is de kans heel klein dat jij daar ooit gaat op reageren.

En dat is iets wat je goed in de gaten moet houden als je zelf op jacht gaat. Ga niet ‘bedelen’ om een link bij iemand die je nog van haar of pluimen kent.

De kans dat je ooit een reply in je mailbox gaat vinden is bijzonder klein en het is dan ook jammer dat je tijd in het zoeken naar mogelijke link mogelijkheden stopt om het dan finaal toch te gaan verkloten door een afgezaagd linkverzoek te versturen.

Een blik in de keuken van ondergetekende

Hoe doe je het dan wel ? Iedereen zal zijn eigen methode hebben maar dit is mijn schema …

Contact zoeken op zich is niet zo moeilijk maar een teken van leven krijgen van de gecontacteerde partij is iets anders. Je moet elke geval apart gaan bekijken en een standaard mail bestaat voor mijn niet.

Laat ik je mijn 2 favoriete technieken ‘onthullen’ 😮

 1. Ik heb artikel X / nieuwsbrief gelezen en ik denk…

  In de eerste plaats interesse tonen in wat zij hebben te zeggen door hier en daar iets te lezen , hun eboek te downloaden of in te schrijven voor hun nieuwsbrief.

  Zo krijg je in de eerste plaats al een beetje voeling met de persoon in kwestie en zal je makkelijk een manier vinden om met een bedenking/argument/eigen mening op de proppen te komen waar ze zeker gaan op reageren.

  Zowat iedereen reageert op een dergelijke mail. Het werkt trouwens nog beter als je eerst een paar (waardevolle) reacties plaatst op hun blog (als ze die hebben en onderhouden) en ze pas daarna gaat contacteren ! Op die manier heb je al een ‘band’ nog voor je je eerste mail de deur uit stuurt.

  Maar door een dergelijke mail te versturen breek je het ijs en zet je de deur open voor meer dan enkel een “linkje”.

 2. Ik kan de pagina niet vinden…

  Eenvoudig maar ook iets wat ik met succes gebruik, ze wijzen op bepaalde pagina’s op hun site die een 404 tevoorschijn toveren.

  Er zijn genoeg broken link checkers die je daarbij kunnen helpen. Je kan dat bijvoorbeeld doen met Xenu (http://home.snafu.de/tilman/xenulink.html) of http://www.dead-links.com/

  Gewoon de url van de site intikken en de tool doet de rest. Dus wat schrijf ik dan in mijn “contact zoeker” :” Ik werd naar deze url genomen (www.hunsite.com/whatever) op jouw site maar kreeg de melding dat de pagina niet kon worden gevonden…blablabla….ik heb hier trouwens een leuke tool op mijn pc waarmee ik die fouten kan opsporen en zag dat ook deze pagina’s op jouw site niet meer gevonden worden : url 1, url 2, etc… “

Ook hier is het ijs gelijk gebroken en kan je verder communiceren..

Denk verder dan de link…

Als je een contact hebt gelegd en er is communicatie, dan moet je absoluut verder gaan denken dan enkel ‘het linkje’. Zelf wist ik al verschillende ‘partnerships’ uit die contacten te slepen. Deze post is hier een perfect voorbeeld van.

Soms in de vorm van het uitwisselen van artikels (en het uitwisselen van artikels met bevriende sites van de persoon in kwestie !) , maken van how to video’s, podcasts, interviews en zelfs biz deals…

No reactie op : Links krijgen zonder er echt om te vragen !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website