Maak een SEO Vriendelijke site in 20 minuten !

April 19, 2009 No reactie

Jammer dat mijn boekje iets anders in elkaar zit dan de bijbel want anders had ik vandaag (zondag) dus een rustdag gehad…

Als kleine zelfstandige heb je soms niet te kiezen dus hop met de geit en laten we er maar gelijk aan beginnen.

Heb vandaag trouwens nog een webinar bijgewoond over email marketing waar ik de zeer interessante uitspraak hoorde : “om meteen de aandacht van je lezers te krijgen, schrap de eerste 2 alinea’s die je schreef want die zijn toch meestal maar om op te warmen..”

Vandaag wil ik snel even 2 problemen aanhalen, het wordt dus een ‘wash and go’ versie.

Het eerste probleem wat ik vaak hoor is :

  • Hoe maak ik een seo vriendelijke site, waar moet ik op letten ?

En het 2e probleem die ik teveel hoor :

  • Ik heb een ecommerce winkel, hoe kan ik beter scoren in Google want mijn productpagina’s bevatten niet zoveel tekst ?

Het antwoord op vraag 1 is : Wordpress en het antwoord op vraag 2 is : Content maken en gebruik..Wordpress.

Teveel mensen denken dat Wordpress (WP vanaf nu) iets is om te bloggen en daar hebben ze geen zin in of weten niet hoe dat moet maar the bottom line is : WP is een content management system en daar bepaal jij zelf wat je er wel of niet gaat mee aanvangen.

Wil je een statische site of een blog, met enkele kleine aanpassingen heb je precies wat je wilt.

Straks meer over het opzetten van een seo vriendelijke site in 20 minuten maar om nog even op vraag 2 terug te komen en dat is trouwens niet iets waar enkel ecommerce sites hebben mee te kampen.

Een site, ongeacht de aard ervan heeft gewoon nieuwe content nodig op regelmatige basis ! Omdat Google je dan meer ‘love’ zou gaan geven ? Niet echt want de rankings die je nu hebt zullen er ongewijzigd bij blijven maar iets wat velen uit het oog verliezen is het steeds veranderende zoekgedrag van de internet gebruikers.

Stel, je site heeft 10 pagina’s en voor elk keyword die je aan die pagina’s hebt toebedeeld sta je op nummer 1 in Google. Je krijgt dus X aantal bezoekers die converteren aan X procent.

Er is niks meer wat je kan veranderen aan je bezoekersaantal want je staat op 1.

Ok je kan nog wat gaan experimenteren met je titels om een hogere CTR te verkijgen of je kan nog links en recht wat gaan sleutelen maar je zal min of meer met dezelfde aantallen bezoekers blijven zitten (tenzij het plotseling ‘hot’ wordt door één of andere gebeurtenis wat meestal van tijdelijke aard is). En het is echt een probleem waar velen nooit of te weinig bij stilstaan.

Elke dag komen er MASSA’S nieuwe zoekwoordcombinaties bij in jouw markt (volgens google zijn 20-30% van de dagelijkse zoekopdrachten onbekend en nergens te vinden in hun databases !) , en met je 10 pagina’s kan je al die nieuwe keyword combinaties dus nergens gaan gebruiken.

De enige manier om dat bij te houden is pagina’s bijmaken…

Het is ook zo logisch, hoe meer pagina’s je maakt, hoe meer keywordcombinaties je kan inzetten , hoe meer kans je hebt om te ranken in google, hoe meer bezoekers je kan binnen halen, etc..en toch zoveel mensen die :

  1. Keywordresearch doen
  2. Hun site opmaken aan de hand van hun research
  3. In hun luie zetel gaan zitten

Om nog maar te zwijgen van de interne linkstructuren die je kan opzetten binnen in je site (ik denk niet dat ik wikipedia en hun succes in google moet aanhalen ? )

Dus voor de mensen die niet zo vertrouwd zijn met WP heb ik maar een video in elkaar geschoten die je toont hoe je een ‘seo vriendelijke’ site kan maken. Ik hoopte om hem onder de 20 minuten te houden maar ben ik er een kleine minuut over gegaan …

Als WP je habitat reeds heeft betreden dan skip je de video beter en benut je die 20 minuten beter ergens anders 😮

No reactie op : Maak een SEO Vriendelijke site in 20 minuten !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website