Meer doen in minder tijd

May 3, 2009 No reactie

Als je op zondag even op twitter zit, dan zie je toch behoorlijk wat marketeers die op de ‘officiële’ rustdag aan het werk zijn. De ene schrijft snel een blogpost terwijl de andere zich excuseert omdat hij/zij wegens tijdgebrek er geen heeft kunnen schrijven deze week :0

Het lijkt er op dat iedereen op deze planeet meer en meer nood heeft aan wat extra tijd. Ook ikzelf heb daar behoorlijk wat last van. Het probleem is dat als je een werkweek van 60-70 uren hebt , er nog weinig extra te rapen valt.

En daar wil ik het net even over hebben want meestal begeef je je daar in een ‘gevaarlijke’ zone die ervoor zorgt dat je niet meer verder kan groeien en blijft hangen. Wat vroeg of laat voor frustraties zal zorgen.

Ik denk niet dat er een tekeningetje moet worden gemaakt…je wordt wakker, zwengelt je pc in gang en je stort je eerst even snel op je mailbox om te zien of er iets belangrijk tussen zit, dan vlieg je naar je rss reader, klikt door naar een blogpost waar je een interessante link vindt die je naar een andere blogpost neemt….

Tweetdeck of iets gelijkaardigs schiet ook in gang, linkje hier, reactie daar, telefoon die gaat, klanten die je mailen, orders die binnen komen, verzendingen die moeten gebeuren, nog een interessant tweetje…. Je favoriete forum heeft ook weer wat voer en je hebt krijgt net weer een fantastisch idee terwijl je aan project X bezig bent….Facebook, Linkedin, youtube,meer mails…..

Klinkt bekend in de oren ?

Let’s face it we zitten gevangen in een overvloed van info kanalen die we willen/moeten volgen dat het ons ‘versmacht’..

Wist je dat de doorsnee (lees : 99%) internet ondernemer maximum 2,5 – 3h productieve tijd / dag heeft ! De rest van de dag gaat ‘verloren’ aan wat we hierboven aan het opsommen waren.

Geloof je het niet ? Doe jezelf een plezier (of net niet) en doe de test…Elk kwartier schrijf je op wat je aan het doen bent, van maandag tot vrijdag en ik verzeker je dat je je een bult verschiet als je op zaterdag je werkschema gaat analyseren !

Het is absoluut geen leuk (lees:confronterend) werk om jezelf te gaan controleren en de kans dat je het een week gaat volhouden is heel klein…. Maar diegene die het volhouden en er de juiste conclusies kunnen uit trekken , hebben net hun eerste stap gezet om te gaan groeperen /automatiseren en de biz een stap verder te nemen.

Hoe ga je te werk ? Of beter hoe doe ik het…

Je maakt een Excel sheet met horizontaal de dagen vd week en verticaal een uurrooster (per 15min). In Thunderbird (of een andere email client / agenda software die je voor handen hebt) maak je een nieuwe gebeurtenis die je gedurende een week laat lopen en laat beginnen op het tijdstip dat je begint te werken.

Dus als je om 8 uur begint dan zorg je ervoor dat je je eerste melding krijgt om 8h :o. Telkens als de boodschap op je scherm verschijnt sluimer je dat gedurende 15min.

Meer hoef je niet te doen…Ik kan je wel verzekeren dat je het toontje van die melding gauw beu zal worden 😮

Probeer het een week vol te houden en ga op zaterdag of zondag de zaak eens gaan bekijken…je zal er niet vrolijk van worden.

Ik ben 2 weken geleden gestart met deze ‘oefening’ en deze week heb ik het voor elkaar gekregen om bijna 25% meer werk te doen dan de week daarvoor en ik weet zeker dat er nog behoorlijk wat kan aan gesleuteld worden.

De key tot het succes is VERANDEREN !

Een prachtige quote trouwens die ik eerder deze week op twitter zag verschijnen en gelijk samenvat waarom je niet verder kan of meer kan doen dan wat je nu doet :

People who keep doing the same things expecting different results aren’t crazy, they’re just not that smart.

What will your future be five years from now if you keep going as you are?

Kijk als je 10 uur per dag werkt en je verdient 30 euro per uur dan kan je maximum 1800 per week verdienen (6 dagen werkweek). Als je niet van plan bent om iets te veranderen in je manier van werken dan is meer werken de ENIGE OPTIE om meer cash binnen te halen maar veel ruimte heb je in ieder geval niet meer om te groeien.

Je kan immers niet dag en nacht werken of je zal het in ieder geval niet lang volhouden.

Met mezelf te gaan controleren & analyseren ben ik nu al in staat (na pas 1 week) om hetzelfde werk gedaan te krijgen met 75% van de tijd die ik anders nodig had ! Om heel concreet te zijn, dat zijn nu bijna 2,5 uren per dag die ik extra ‘cadeau’ krijg.

De volgende stap is dan….

Laat ik dat voor de volgende nieuwsbrief houden want anders wordt het wel heel erg lang en weet ik ook gelijk waarover te schrijven 😮

Leuk om te lezen maar niks voor jou ? Proficiat, zo heb ik er ook bijna 6 jaar over gedacht….

Vergeet niet dat de meeste succesvolle bedrijven en diegene die het snelst groeien zich aan een verdomd goed schema houden die heel regelmatig wordt geanalyseerd & gesystematiseerd.

En het is niet omdat wij kleine visjes zijn dat het niet voor ons werkt !

No reactie op : Meer doen in minder tijd
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website