Meer Leads verzamelen door 1 simpele aanpassing…

April 28, 2010 No reactie

Toch maar binnen gekropen om deze nieuwsbrief te tikken want het is net ietsje te warm op het terras 😮

Eergisteren aan de slag geweest met het omtoveren (lees voorzien van nieuwe layout&functies) van een webshop en dat zijn meestal spannende tijden vooral als je op het ‘switch now’ knopje drukt.

Er zitten altijd wel bugs weg te werken en als het een shop is dat dagelijks x aantal euri op de bankrekening gooit wil je die bugs er zo snel mogelijk uitgooien.

Het grootste probleem was de laadtijd van de homepagina, die was nogal image heavy (ergens een 40 tal pics schat ik) en resulteerde in een totale laadtijd van +20sec…slik.

Niet dat je 20 secondes moest zitten wachten tot je iets zag verschijnen maar absoluut niet gebruiksvriendelijk en ook Google schijnt daar niet zo van te houden 😮

De images waren allemaal tot op het bot gecomprimeerd en een nog lagere kwaliteit van foto’s was geen optie meer. Dus zat er maar 1 optie meer op..de foto’s op een CDN (Content Delivery Network) gooien.

De beste, nu ja misschien niet de beste maar zeer waarschijnlijk wel de goedkoopste is Amazon. Ja, die gasten doen meer dan enkel maar fysieke spulletjes verkopen en ik maak al een jaartje of 2 gebruik van hun ‘hosting service’.

De volledige etree cursus , toch goed voor een 70 tal video’s van gemiddeld 15-20 min staat daar gehost en kost me amper 4 euro/maand.

Zoek jij maar eens een goedkopere oplossing en ik kan je verzekeren, een goedkope oplossing maar absoluut geen goedkope service ! Nog nooit problemen mee gehad en je kan je files ook zeer makkelijk ‘beschermen’.

Nu om terug te komen op de lange laadtijd…je kan het hier bekijken, door alle images daar op te gooien zijn we van +20sec naar ongeveer 4-5 secondes gegaan…het was feest hier…

Ik gebruikte trouwens de tool van pingdom (http://tools.pingdom.com/).

Nu enkel nog wat scriptjes naar daar verhuizen en hopen dat we in de buurt van 3 seconden komen, voor een webwinkel meer dan voldoende.

Als je een site hebt met nogal wat images, en we kijken allemaal liever naar iets moois dan lelijk, dan zou ik toch even Amazon S3 overwegen.

Nu verder is er meer gedaan dan het ‘wat fraaier’ maken, er is flink nagedacht over de soorten bezoekers die over de vloer komen en hoe je die allemaal moet aanspreken. Over een paar maand maak ik er waarschijnlijk een casestudie van..als de tijd het me toelaat.

Te vroeg om conclusies te trekken maar het aantal leads is sinds de veranderingen verdrievoudigd…of misschien is het gewoon toeval, tijd zal ons wijzer maken.

En dat brengt ons naadloos bij het volgende topic dat ik even wil aanhalen 😮

Leads verzamelen….

Het enige wat we met het nieuwe design hebben gedaan (en tot op heden meer leads binnen brengt) is het ‘lokmiddel’ aangepast.

Vroeger hadden we een “schrijf nu in en ontvang onmiddellijk 10% korting blablabla ” verkoopspraat (waarbij je zou denken dat dit voor een webwinkel toch geen slecht lokaas is..) en dat hebben we vervangen door een gids die mensen moet in staat stellen om beter en vooral makkelijker hun keuze te kunnen maken.

Het bevestigt nog maar eens dat er een gigantische behoefte aan informatie is en dat ook webwinkels daar gretig moeten op inspelen.

Ik ben trouwens van plan om het biz model van die shop zachtjes aan om te gaan gooien naar een ‘info site’ waar er een shop is aan gekoppeld en niet een shop waar een informatief gedeelte aan vast hangt en ben er bijna zeker van dat dit het stukken beter zal doen…

Nu in welke biz je ook hangt, lead generation of het verzamelen van emails is en blijft een zeer belangrijk onderdeel van je marketingplan. Ik wordt nog steeds met verstomming geslagen als ik zie hoe weinig webshops (of andere sites) hier gebruik van maken.

Het enige waar wordt aan gedacht is zoveel mogelijk ‘koude bezoekers’ iets aan te smeren terwijl we zelf goed genoeg weten dat het aantal mensen die bij een eerste bezoek gelijk iets kopen bijzonder laag is. Althans in de meeste sectoren…

Voor een paar kousen van 4 euro ga je waarschijnlijk minder gaan informeren en vergelijken dan voor een tv van 500 euro…

Het grote probleem wat zich meestal stelt is dat :

  1. Er een slechte call to action is om emails te verzamelen (‘schrijf je in op onze nieuwsbrief’ is zowat het meest afgezaagde wat je kan gebruiken)
  2. Dezelfde call to action wordt gebruikt om verschillende doelgroepen te ‘vangen’

Puntje 1 lijkt me duidelijk, je zal met iets interessant voor de dag moeten gaan komen en vooral ook gaan testen. Zie het bovenvernoemde voorbeeld dat ik zelf aangaf.

Puntje 2 is iets wat je minder ziet en nochtans een groot verschil kan maken. Stel je hebt een dierenshop waar je items verkoop voor katten, honden , paarden, hamsters,etc
Je kan op je site wel een leuk optin formulier plaatsen waar mensen kunnen intekenen om je eboek/gids/whatever te downloaden maar het is zeer onwaarschijnlijk dat je daar alle doelgroepen zal mee aanspreken.

Stel je hebt een gids geschreven over het trainen/opvoeden van honden, dan vrees ik dat iemand die in je paarden sectie aan het zoeken/browsen is weinig interesse zal hebben om dat ding te downloaden.

Mocht je aan de andere kant een gids aanbieden met 20 verzorgingstips voor paarden dan hoef ik er geen tekening bij te maken dat meer mensen op je mailinglijst terecht zullen komen (en je via je gids zullen leren kennen= vertrouwen als je iets zinnigs wist te vertellen = makkelijker bij jouw komen kopen).

En ik neem nu een webwinkel als voorbeeld maar geldt in feite voor elke soort site en het is trouwens iets wat op mijn agenda staat voor als ik ooit eens de tijd zal hebben om de vernieuwde layout van etail online te gooien.

Voor een coder is het ‘makkelijk’ om aan elke categorie een andere sidebar toe te kennen en stelt het je zo in staat om enkel de content/optin te tonen die interessant/relevant is. Dit is trouwens ook de oplossing als je meer aan siloing wilt gaan doen en je site structureel wilt gaan aanpakken want ik krijg daar nogal wat vragen rond.

Zo zal er in de categorie linkbuilding een optin zijn om een linkbuilding boek te downloaden terwijl er in de seo categorie een eboek zal staan met seo technieken, etc

Daarom dat ik er altijd op hamer (vooral aan beginners) dat er geopteerd moet worden voor een ‘flexibele’ software oplossing.

En of dat nu gebouwd wordt op een open source platform of een betalend iets, maakt verder niks uit.

Ik ben trouwens bezig met het schrijven met een soort van dummy handleiding voor beginnende webwinkels, mocht je topics hebben die je zeker behandeld wilt zien, drop me a line…

No reactie op : Meer Leads verzamelen door 1 simpele aanpassing…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website