Mijn bleuprint voor het opzetten van een webwinkel

March 22, 2009 No reactie

Sorry maar ik moet het toch even kwijt maar…wat een geweldige week hadden we toch ! Doe er nog 10 graden bij en je zit gelijk in de vakantie stemming.

Helaas verdien ik nog steeds geen geld online door niks te doen, of 4 uur per dag te werken dus geen sprake van vakantie… Mocht jij dat trouwens wel kunnen laat het me even weten, dan schrijf ik me gelijk in op je nieuwsbrief.

Het is zondag dus echt lang wil ik je niet gaan bezighouden maar ik wil je toch even mijn bleuprint geven als ik een nieuwe webwinkel uit de grond stamp. Nu als je ‘gehaast’ bent en je wilt morgen of volgende maand al te vinden zijn dan zal dit geen spek voor je bek zijn.. misschien wel dus blijf toch nog maar even doorlezen, je weet nooit dat je iets mist 😮

1. Site maken

Als ik een markt heb gelokaliseerd waar ik wil instappen dan registreer ik gelijk een domein & hosting pakket en wordt gelijk wordpress opgegooid. Het thema/look dat wordt gebruikt speelt in deze fase nog geen rol, ik zorg er enkel voor dat dit wordt aangepast :

  • Permalink structuur (enkel postname in url)
  • Headspace plugin
  • Joost’s GA plugin

En je hebt een ‘seo vriendelijke’ site..wat een afschuwelijk woord blijft dat toch. Maar veel moet je dus niet doen zoals je kan zien .

2. 10 minuten Keyword research

We nemen de google kewyord tool erbij , zetten ‘match type’ op ‘exact’ zoeken naar 10 keyword combinaties die heel dicht aanleunen (denk relevantie) bij de 2-3 top keywords waar we ooit willen voor ranken .

Als ze 400-500 exacte zoekopdrachten tonen dan ben ik al tevreden. Stop die 10 keyword combinaties in een adwords campagne (brede zoekwoorden) en laat die een weekje draaien.

Blijven de keywords er interessant uit zien en is er wel degelijk verkeer dan stuur ik die door naar één van mijn schrijvers met de vraag naar 10 artikels over die onderwerpen.

Waar ze hun info halen, dat maakt mij niks uit maar het mag geen copy/paste werk worden (checken met copyscape) en het artikel moet minstens 400-500 woorden lang zijn.

3. Vooruit met de geit

De 10 artikels komen een paar dagen later binnen en ik maak 10 (duh..) posts aan in de WP backoffice. De volgende stap:

  • Goede pagina en artikel titel verzinnen die uitspringt in de serps (denk CTR)
  • Elke artikel groeperen in de meest passende categorie
  • Foto en waar mogelijk video (youtube) toevoegen. Merk dat de time on page daarmee een stuk naar boven gaat.

3 van de 10 artikels gaan onmiddellijk de ether in, de overige maak ik ‘gebruiksklaar’ en zorg ervoor dat WP ze automatisch gaat posten, elke week 1. Spaart me een hoop tijd uit….

4. Vrienden opzoeken

Maak een ‘linkpartner’ pagina aan op mijn site (in geval ze een link terug willen) en analyseer de top 10 in Google voor mijn mainkeywords waar ik ooit wil voor ranken. De sites met een leuke Pagerank, ‘clean’ backlink profiel en een cachedatum die niet ouder is dan 3 weken stop ik in een Excel file.

De sites worden aangeschreven met de vraag of er voor ons soms nog een plaatsje vrij is op hun linkpagina. De mails zijn heel persoonlijk en ‘los’ met de nodige contact details er duidelijk bij vermeld.

Omdat het om een (persoonlijke) info site gaat zijn velen bereidt om een link naar jouw pagina/site op te nemen, wat niet het geval zou zijn mocht je vragen om naar je webwinkel te linken !

Gerelateerde blogs opzoeken en degelijke reacties nalaten behoort ook in deze sectie. Niet zozeer voor de links maar eerder het kenbaar maken van je site en je ‘expertise’ .

Snel nog even tiwtter search gebruiken en zien of er daar wat activiteit is, indien ja, een profiel aanmaken en in de ‘groep’ stappen. Zelf gebruik ik twhirl.org om verschillende profielen op eenzelfde moment te gebruiken.

5. De overstap

Het hangt ervan af hoe gehaast ik ben maar meestal laat ik de blog een jaartje draaien. Wekelijks minstens 1 nieuwe post en een goede interne linkstructuur gaan opbouwen (elke artikel moet minstens naar 1 ,of liefst meer, andere artikels linken – contextuele link) en een groep ‘volgelingen’ proberen op te bouwen (mail, rss, twitter, etc).

Pas daarna gooi ik een shop op de domein en plaats de oorspronkelijke homepagina op mijndomein.com/blog

Heb je geen jaar de tijd ?
Ik hoor het je al zeggen : ” Dave jongen ben je op je kop gevallen, ik wil geen jaar meer wachten om te beginnen !” . Dan vergeet je wat je net las en begin je toch gewoon ?

Het grootste probleem waar ik zelf mee geconfronteerd wordt is het feit dat linkbuilding voor een webwinkel een pak moeilijker verloopt dan wanneer het om een info site gaat en dat een wordpress site veel makkelijker en vooral sneller rankt in Google.

Het is een keuze die je maakt maar alle nieuwe projecten die ik zelf opstart gebeuren op de manier die ik net beschreef…schreef…

No reactie op : Mijn bleuprint voor het opzetten van een webwinkel
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website