Je site suckt, daarom wil er niemand naar je linken !

August 16, 2010 No reactie

Misschien nog snel even het linkbuilding topic aankaarten want wat blijven er toch steeds weer mailtjes binnen komen van mensen die het o zo moeilijk blijven vinden. Ik beantwoord ze trouwens telkens opnieuw want hebben we daar niet allemaal gestaan ?

HET probleem met het overgrote deel van de sites is dat ze het niet waard zijn om gelinkt te worden. Klinkt heel bot maar is helaas de waarheid. Kijk er staat geen massa in  rij te wachten (nu ja op een paar uitzonderingen na misschien :)) om naar een webshop, verzekering,lening, zoekertjes of erotische site te linken om maar een paar branches te noemen….

Zolang je niks in huis hebt dat de mensen echt hun aandacht trekt (en de nodige connecties!)  wordt linkbuilding inderdaad een zeer lastige, saaie en frustrerende job.

“Ik heb een autoverzekering site , de competitie is hard en links vinden is nog harder, hoe kom ik ooit aan goede links ?”

Denk na…en nog eens…Je verkoopt autoverzekeringen aan wie ? Juist aan mensen met een auto..

En tussen die mensen met een auto zitten er echte “die hard” liefhebbers en freaks die volledig uit de bol gaan als je ooit maar een woord verkeerd durft te zeggen over hun favoriete automerk bijvoorbeeld. They just love it !

Dat heeft de site autoinsurance.org goed gezien met hun
The History Of the Ford Mustang, 1964-2010 infographic.

Als je weet dat je eigenlijk niet in de autoverzekerings wereld zit maar wel in de autoindustrie schept dat gelijk een shitload aan kansen om meer en makkelijker aan links te komen en dat is zo voor elke biz !

Bekijk eens goed die verzekeringssite en check even wat ze nog aan linkbait hebben staan :

En een stroom van verse artikels op regelmatige basis (waar er ook wel linkjes uitkomen . Ok ze maken (nog) geen brokken maar ze denken tenminste niet “ow we zitten in de autoverzekeringswereld..links krijgen wordt moeilijk..

In plaats van snel een paar links te willen scoren en er in te vliegen als een bezetene..grijp naar je ZEN modus, en think : waarom zou iemand naar me willen linken ???

Liever een paar weken langer denken of voorbereiden/ uitvoeren van je masterplan dan 10 startpagina links en een paar wederkerige links van low quality sites versieren.

Begrijp je het nog niet helemaal, lees even deze zeer goede post : Market Research for Link Building – Who You Can Get Links From

Een oude post waar ik telkens graag naar verwijs is er eentje van Peter van der Graaf die zijn secret op tafel gooit voor een linkbuilding campagne die hij ooit op touw zetten voor een porn site….

No reactie op : Je site suckt, daarom wil er niemand naar je linken !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website