Offline promotie Voeren

February 20, 2009 No reactie

Iedereen is zo bezig met hoe kunnen we meer mensen naar onze shop aantrekken en we zijn ongelofelijk druk bezig met Seo, linkbuilding, adwords, mailings,social media, etc maar we vergeten dat er misschien ook een ander kanaal is dat offline heet ?

Geen radio , tv , kranten of tijdschriften want die zijn te duur en de ROI op die dingen is meestal ver te zoeken.

We doen allemaal ons uiterste best om ons in het Social media gedoe te wringen op de één of andere manier dat we eigenlijk vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als een Sociaal leven offline.

Neen serieus…hoe gaat iemand offline jouw producten, diensten tonen als er geen computer, laptop of mobieltje in de buurt is ? Ja ze zullen zeker wel vertellen over jouw bedrijf en of ervaringen ermee maar in veel gevallen weten ze niet de exacte domeinnaam meer om door te vertellen (moet ik het belang van naamsbekendheid even aanhalen hier ) en zullen ze dat wel eens doorsturen per email, wat bijna nooit gebeurd omdat iedereen o zo druk is en veel vergeet.

Ok, de mabmo jambo truc die ik succesvol gebruik is het volgende :

Bij elke bestelling die er buiten gaat stop ik 5 kleine flyers. Nu verwacht niet dat je klant die met plezier gaat uitdelen en dat je zo misschien nieuwe klanten kan binnen halen..nope ! Op die flyers staat er een coupon code die goed is voor een korting van 5%.

Maar ook hier ziet je klant nog geen reden om daar vrolijk mee te gaan zwaaien…dat veranderd wel als hij weet dat hij 5% commissie krijgt op die flyers. Dus als hij die aan een vriend geeft en die koopt dan krijgt die vriend 5% korting (hij blij) maar krijgt onze vriend die hem die bon overhandigde 5% commissie (hij ook blij) en hebben we er een nieuwe klant bij (wij ook blij).

Drie blije mensen..je zou je bijna een wereldverbeteraar gaan voelen.

No reactie op : Offline promotie Voeren
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website