SEO of Copywriting, wat is belangrijker ?

May 24, 2009 No reactie

Copywriting begint meer en meer mijn interesse te krijgen..seo daarentegen , daar heb ik het wel gehad 😮

In een les die ik herbeluisterde afgelopen week zag ik plotseling het licht branden. Laat ik het even aan de hand van een voorbeeld schetsen.

Als je als verfhandelaar je verf wilt verkopen aan bedrijf X en je komt in het bureau van de baas terecht, dan zal je over de brug moeten komen met bijvoorbeeld het argument dat ze dankzij jouw verf 15% goedkoper zullen kunnen schilderen omdat ze er minder van nodig zullen hebben dan wanneer ze een soortgelijke verf van fabrikant y zouden gebruiken.

De baas of laten we zeggen het ‘top management’ heeft in de meeste gavallen enkel oren naar $$$.

Kom je echter bij de ploegbaas terecht of de werknemers, dan zal het ‘met onze verf bespaar je’ argument hun worst wezen (dat is iets voor de baas :o) .

Die gasten moeten namelijk werken met jouw product en zullen meer oor hebben naar het feit dat je verf , makkelijk uitstrijkt, minder spat, minder klodders bevat,etc.

Trek nu de lijn door naar jouw product pagina’s…

Ben jij in staat om zowel de baas als de ploegbaas ,die beiden verschillende redenen hebben om te kopen, te overhalen om op de koop nu knop te drukken bij jou ?

You better be…

In feite hebben we het hier gewoon over verschillende persona’s, iets waar veel ecommerce ondernemers blijkbaar nog nooit hebben van gehoord.

Komaan eerlijk, hoeveel product pagina’s kom je niet tegen met enkel een paar vage out of the box beschrijvingen die geen enkele bezoeker boeit !

Als je tegen een beginnende (of zelfs gevestigde waarde) webshop eigenaars vertelt dat productbeschrijvingen toch wel redelijk ‘important’ zijn krijgt je 9/10 hetzelfde te horen :

“Tja wat kan ik verder schrijven over die bruine schoenen, naast het feit dat ze bruin zijn en uit leder werden vervaardigd ?”

Tijd dat we daar ook eens iets over pennen op de blog…

Bezoekers KOPEN op je product pagina (niet op je home of categorie pagina) , ga dus eerst kijken welke mogelijke bezoekers je op je site krijgt , hoe ze denken , wat voor hun belangrijk is en welke taal ze gebruiken en stem daar de opmaak en copywriting van je product pagina’s op af !

Vergeet het gegeven dat mensen zitten te lullen over seo vriendelijke teksten. Die brengen totaal geen aarde aan jouw dijk!

No reactie op : SEO of Copywriting, wat is belangrijker ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website