Spelen met SEO

November 8, 2009 No reactie

Recht uit mijn mailbox …het leven zoals het is : “Dave HELP ! Heb 2 weken geleden x of y met mijn site gedaan en ben nu 10-20-100 plaatsen gezakt voor mijn mainkeywords..”

De basis van dit probleem is ‘information overload’ en het blindelings volgen van de seo guru’s op deze planeet. Het is niet omdat je buurman 100.000 euro rijker werd gisteren met zijn kraslot dat jij die ook kan/zal winnen als je er overmorgen ook eentje gaat kopen.

Kijk, je gaat niet gaan experimenteren met je ecommerce zaak die maandelijks voor het brood op de plank zorgt.

Akkoord sommige zaken zijn toegelaten..denk ik vooral aan split/mulitvariable/adwords/etc testen. Dit zijn zaken die je onder controle hebt en die je makkelijk kan neutraliseren als je ziet dat het een foute boel aan het worden is.

Maar gaan spelen met linkbuilding technieken of andere seo zaken is altijd een linke zaak omdat je daar meestal geen 100% controle over hebt. Eén keer verkeerd schieten en het kan je maanden kosten om weer te staan waar je oorspronkelijk stond.

Als je je enigszins veilig wilt stellen (in zover dat kan in de seo wereld) dan heb je absoluut een paar testsites nodig waar je bepaalde zaken kan gaan uitproberen. En die testsites kunnen best van enig nut zijn voor je moneysite (denk ik aan pumpersites) en dus niet dat je enkel je tijd er gaat instoppen om te spelen maar verder geen aarde aan de dijk brengt.

Lukt het, zoveel te beter en weet je ook dat het waarschijnlijk wel veilig genoeg zal zijn voor je money site. Lukt het niet, geen man overboord en geen cent die daardoor minder zal binnen rollen maar dan weet je wel gelijk dat je die techniek beter niet bij je money site gaat gebruiken.

Ik heb het hier niet op de hard core black hat technieken maar eerder over het kopen van links, plaatsen van links op ‘grijze’ of ongerelateerde pagina’s, gebruik van nofollow etc.

Enfin, alles waarvan je niet 100 zeker weet of het een positief effect zal hebben. Eerder dit jaar hebben we een testje gedaan met onder andere de nofollow tag.

Resultaat , tot op heden is die pagina nog steeds niet geïndexeerd. Andere sites waar ik de nofollow op interne links plaatste, daar verloren al die pagina’s waar die nofollow’s naar verwezen hun Pagerank. De overige pagina’s zag ik wel niet stijgen in Pagerank maar daarvoor telde de site eigenlijk veel te weinig pagina’s (een goede 550).
Of hoe zit het met de betalende linkaanbiedingen uit India ? Waardeloos volgens velen, zoniet iedereen..

Kocht 10 van die links en nog geen maand later sprongen we van plaats +70 naar plaats 4 in Google’s serps. Nu, bijna anderhalf jaar later houden we die plaats nog steeds vast..

En zo waren er nog wel een paar testen die leuke resultaten naar boven brachten. Aan de andere kant ook veel negatieve/slechte zaken gezien…

Maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om dergelijke zaken met een moneysite te gaan doen en ik zou het je ook niet aanraden.

Wees dus voorzichtig met die dingen en neem niet al teveel risico’s bij iets wat je geld kan kosten !

No reactie op : Spelen met SEO
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website