To do lijstjes opmaken

May 9, 2009 No reactie

Zaterdag voormiddag…half wakker, geen zon en Tom Boonen is weer eens betrapt op het gebruik van Coke..

Tijd gehad om jezelf te checken deze week ? Ja ja , alle excuses zijn goed ..:o

Zoals vorige week gezegd, de grootste ‘productiviteitskiller’ is afleiding en ik heb een systeem overgenomen van Paul Lemberg (die het op zijn beurt heeft van…al vergeten..) die het echt goed doet.

Ten eerste , alle goede en nieuwe ideeën die stop ik in een Excel file want anders ben ik die morgen al vergeten en je weet nooit wanneer je er ooit eens tijd voor kan vrijmaken.

Nu op mijn whiteboard (heb je dat niet, dan is deze oplossing van Scribi ideaal 😮 ) heb ik , naast een hoop andere zaken, ook 2 kolommen staan die mijn dagdagelijks werkschema regelt.

Kolom 1 gaat door het leven als “Todo Someday..” en daar komen alle zaken in terecht die binnen een tijd van 30 dagen moet worden uitgevoerd.

Kolom 2 kreeg de naam “Fix it Today!” en daar komen max 4-6 zaken in terecht waar vandaag moet aan gewerkt worden. Dat wil niet zeggen dat het project volledig af moet raken !

Momenteel ben ik bezig met het schrijven van een e-boek voor één van mijn webshops om actiever aan lead generation te doen (als er results zijn dan hoor je het hier wel) en je kan een boek niet in 1 dag schrijven (tenzij je er een 5 blz rapport van gaat maken :o) dus staat er bijna dagelijks : Ebook ¾ in de fit it today kolom.

Vrij vertaald , werk ononderbroken 45 minuten aan het e-boek. Geen emails, twitter, telefoons, facebook, etc…maar 45 minuten 200% concentratie. Mannekes je hebt er geen idee van hoe snel je een boek kan schrijven op die manier.

Zijn mijn 45 minuten om en heb ik mijn voornemen tot een goed einde gebracht dan sta ik recht en trek er een mooie vette rode streep door…DONE, op naar het volgende !

Het is vooral een mentaal iets. Zien dat je 1-2-3 zaken al hebt afgewerkt en dat je doet wat je jezelf voorneemt geeft zoveel voldoening.

Vroeger had ik van die dagen waar ik geen minuut stilzat maar me wel op het einde van de dag afvroeg wat ik eigenlijk had gedaan…nu niet meer !

Want de zaken waar ik me wilde aanzetten die heb ik gedaan. Het staat zwart op wit !

Kan ik het lijstje niet afwerken, geen probleem maar vanavond gaat mijn doekje over de fix it today kolom en als ik morgen opsta begin ik met een cleane lijst.
Iets waar ik ook heel graag mee werk zijn mindmaps & flowcharts.

Prachtige tools die een enorme hulp zijn bij het opstarten en uittekenen van bijvoorbeeld een nieuw project.

Mindmaps geven me de mogelijkheid om een project van A tot Z in kaart te brengen en ik weet precies welke stappen er moeten ondernomen worden om tot Z te raken. Details staan daar nog niet op, enkel de grote lijnen.

De details komen dan in een flowchart terecht.

Bijvoorbeeld….bij het opzetten van een nieuwe webwinkel is het maken van de site een onderdeeltje (Duh..). Ik weet wat mijn tijd waard is en wat ik ongeveer per uur verdien dus zijn er een hoop zaken die ik ga uitbesteden. Het design , dat zet ik nog steeds zelf in elkaar (de grove lijnen dan) .

Eenmaal de kleurcombinaties zijn beslist en het karakter van de site vastligt (welke doelgroep / segment van de markt richt ik mij, hoe ga ik communiceren,etc) vlieg ik naar 99design.com om er een logo te laten maken. Design bureaus zijn absoluut niet te vinden voor dergelijke sites maar ik heb er enkel goede ervaringen mee…

Als het logo binnen is gaan mijn PSD files naar mijn coder die mijn photoshop ontwerp tot leven gaat brengen.

Ondertussen heb ik ook al een van mijn schrijvers aan het werk gezet om productbeschrijvingen te gaan neerpennen en nog iemand anders is bezig met het bewerken en klaarstomen van de product foto’s.

Logo, design, teksten en foto’s zijn binnen en de puzzel wordt in elkaar gestoken om de site online te brengen. Klaar om naar de volgende stap te gaan…

Hier een voorbeeld van een mindmap (stuk ervan) en een flowchart..

Zie je hoe alles ‘geautomatiseerd’ wordt ? Bij de volgende shop die ik uit de grond stamp –> mindmap en flowcharts boven halen en op autopilot zetten…niet meer nadenken, niks meer vergeten, gewoon het plan volgen met de snelheid van het licht…of toch bijna..

Het heeft (te) lang geduurd voor ik mijn koppigheid (en dat heb ik …vraag het maar aan mijn vriendin) aan de kant wou schuiven om te veranderen maar NOOIT of te nimmer zou ik nog willen terug gaan naar (the good old days’ waar wanorde en ongeorganiseerd te werk gaan mijn tijd en energie controleerde.

No reactie op : To do lijstjes opmaken
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website