Youtube en Link Buidling….een prima bron !

March 8, 2010 No reactie

Eens zien of deze nieuwsbrief door al het ‘maandag-geweld’ komt. Er wordt gezegd dat een mailing sturen op maandagochtend zowat het slechtste is wat je kan doen…ik laat het je volgende week wel weten 😮

Soms verwonder ik me erover welk verschil een headline kan doen. Waarom heeft de nieuwsbrief van vorige week met de headline : “Geen genade voor je concurrentie !!!” een openrate van 82,3% en de headline : “Tijd om je concurrenten PLAT te walsen !” ‘slechts een openrate van 68,4% ?

Misschien het gebruik van dat ene woordje in DRUKLETTERS..die een spammy gevoel teweeg brengt ?

Iets om ons hoofd eens over te breken deze week 😮

Gisterenavond schreef ik nog een blogpost die je waarschijnlijk wel gaat bevallen. Na het artikel over Longtail zoekwoorden opsporen en gebruiken heb ik het nu over zoekwoorden vinden in en voor Youtube gebruik.

Als ik ergens een gaatje vind, probeer ik een paar extra testjes op poten te zetten waarvan ik de resultaten publiek kan delen want mensen doen geloven wat je schrijft is niet altijd zo eenvoudig…

Als opvolger van het artikel wil ik het hier nog snel even hebben over Youtube en linkbuilding want dat is ook een goede bron om :

  • Linkideeën op te doen
  • Linkpartners te vinden

Linkideeën opdoen is niet moeilijk, je tikt je keywords in en zoekt er de meest populaire video’s uit. Weet je gelijk wat er in de smaak valt of wat er voor animatie/commotie zorgt. Dan is het gewoon een kwestie van daarop jouw werk te gaan baseren.

Linkpartners vinden is ook een peace of a cacke. Je checkt hoeveel backlinks bepaalde video’s hebben en daarvoor installeer je best de seo toolbar van Aaron waardoor je makkelijk het aantal links naar een bepaalde video vinden.

Onze hondenblooper video telt 31 links zoals je hier kan zien:

Dan is het een kwestie van een soortgelijke video te maken (of een best off..)en de personen die naar die video linken op te sporen en te contacteren.

Hangt er een beetje vanaf wat je wilt maar in wezen ben je weinig met een aantal links naar één van jouw video’s op Youtube. Beter is om de video zelf te hosten op je eigen site en hun te vragen om naar daar te linken natuurlijk 😮

De 2e manier om partners te vinden is kijken wie jouw youtube video’s op zijn site heeft staan. Dat kan je makkelijk uitvogelen door Youtube insights te gebruiken.

In plaats van alles hier neer te pennen, hier een screendump van hoe je bij die data raakt..lijkt me redelijk vanzelfsprekend hoe je dat doet…

Er zit daar nog interessant materiaal in die insights maar dat zal je zelf wel uitvogelen zeker 😮 ?

Het zou natuurlijk leuk zijn mochten we cijfermateriaal vinden over de ingesloten video’s van anderen..helaas…Soms, heel soms kan je wel eens iets vinden als je op ‘statistieken en gegevens’ klik onder de video’s maar je moet al veel geluk hebben om een verwijzing te vinden naar een site die de video heeft ingesloten…

Tot zover het linkbuilding aspect en tijd om aan de slag te gaan vandaag…

Om af te sluiten, gebruik Youtube voor meer dan enkel het zoeken naar linkjes, je kan er nog zoveel meer mee aanvangen :o)

No reactie op : Youtube en Link Buidling….een prima bron !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website