Nieuwe google PR update..de jacht gaat verder.

Geschreven door : november 25, 2007 6 reacties

Net nog even met een paar mensen gesproken en het lijkt er sterk op (lees een feit) dat google zijn jacht op betalende links verder zet. Volgend slachtoffer zijn de blogs die de service pay per post gebruiken. Voor iemand die niet gelijk weet wat pay per post is…
.
Het is een service waar zowel “adverteerders” als bloggers terecht kunnen. Als werkgever kan je projecten posten om op die manier een buzz te cre�ren of om een “vettige” contextuele link te verkrijgen naar je site. Mr Google ziet dit als een betalende link en je weet hoe ze daar over denken 😀 Of dat echt de reden is blijft te betwijfelen want er duiken steeds meer alternatieven op voor hun adsense programma en daar zijn ze natuurlijk niet zo happig op.
.
Back to the point…zelf heb ik ook wel gebruik gemaakt van hun dienst en bloggers laten schrijven over een site gerelateerd onderwerp om zo contextuele links te verzamelen. Komt daarbij dat die posts op hun blog blijven staan en het dus een lifetime link wordt zolang de blog in de ether blijft hangen. Maar blijkbaar heeft Google hun dreigemenen omgezet in actie en worden alle I was sitting in the pub the other day, when a mate of mine bought me a schooner and asked “Are legal?” You see, he fancies me something of an expert on gambling, so he’s always coming up with some question about the state of the industry or how the law applies to Aussie gamers. blogs (of toch diegene die ik al heb gebruikt) onderhanden genomen. De meeste blogs die ooit voor me hadden geschreven zijn van PR5 (home) naar een 3 gegaan dit weekend…ik denk niet dat ze dit zo grappig zullen vinden. Dat zullen ze wel voelen in hun inkomsten..Voor een deftige post betaalde je de bloggers algauw een $15 en ze haalden makkelijk een paar opdrachten per dag binnen, mede doordat hun home een PR5 had..

how to get your ex back

De groene blokjes van Paypepost.com zijn nog niet aangepakt…geen idee of ze daar gaan aankomen.
.
Als je even bedenkt hoe machtig Google (aan het worden) is…brrrrrrrrrr…
.
Kleine update : Blijkbaar zijn het niet enkel blogs die met ppp werken die tegen de muur worden geknald..ook sommige blogs die niks met ppp te maken hebben moeten er aan geloven :

I got Google-smacked too. In fact, my senior blog, on which I don”t do any paid ads at all, got smacked as well. So I have been scrambling for crumbs right along with a whole lot of other people.

zp8497586rq
zp8497586rq
6 reacties op : Nieuwe google PR update..de jacht gaat verder.
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]edwin1:00 pm on november 27, 2007

Als ik zie hoeveel keer hier payperpost staat..oeps!
Je kan Google in deze niks kwalijk nemen,seo is een jungle waar iedereen de sterkste wil zijn (slimste,rijkste),hoge PR sites verzilveren titels die ze gratis van Google hebben gekregen..

[2]Dave1:40 pm on november 27, 2007

Hey Edwin,

“Als ik zie hoeveel keer hier payperpost staat…” Je wilt zeggen hier op de pagina ? Ik kan niet helemaal volgen…help me even 😀

Geen idee of je Google hier niks kwalijk kan nemen want ze hebben natuurlijk alle touwtjes in handen en we spelen hun spel uiteindelijk…Zij hebben de PR uitgevonden en publiek gemaakt. Je ‘krijgt’ het inderdaad ‘gratis’ van Google maar als je gaat rekenen (in tijd en geld) wat het je kost om wat groen in het balkje te krijgen mag je het gratis algauw weglaten. Komt daarbij dat ze waarschijnlijk ook liever advertenties van hun op je blog zien verschijnen dan een PPP logo waar je toch makkelijker een stuk meer $$ mee binnen haalt.

[3]EDWIN1:50 pm on november 28, 2007

..maar zij gedragen zich net als iedere kleine zelfstandige hoor..eigen boterhammetjes opeten op een terras van een brasserie, welke uitbater laat dit toe ?
..voor seo’ers is het natuurlijk bagger,maar 99% van de google users krijgt daarvoor een GRATIS service in de plaats.Ik ben geen google lover,maar probeer dit boeman-beeld toch in de juiste context te zien..

[4]deInternetMarketeer9:26 pm on november 29, 2007

Het is toch Google dat blogs zo favoriseert in zen resultaten?

Dan moet je niet verschieten als daar gebruik van wordt gemaakt.

Zij veroorzaken telkens zelf de dingen waartegen ze dan streng gaan optreden.

Kut! Maar zij zijn wel de baas.

[5]SPAM4:20 pm on december 1, 2007

Wel goed dat ze er tegen gaan optreden, maar deze situatie hebben ze zelf gecreeërd! Google is en blijft de baas! Helaas maar waar!

[6]Hoe vind je goede links voor je webiste ?11:28 pm on december 9, 2007

[…] link klasse van Mr. Google valt en je de kans loopt om te worden afgestraft. Al is bij de laatste PR update gebleken dat de verkopers direct worden aangepakt en niet zozeer de […]

Sorry, the comment form is closed at this time.