Optimaliseren van je webwinkel voor zoekmachines

Geschreven door : november 11, 2007 1 reactie

Omdat we toch regelmatig de vraag krijgen (in verband met een webwinkel beginnen)� zullen weer maar eens een kort artikel aan besteden. Los van alle toeters en bellen die een webshop wel of niet kan hebben, mag het seo gedeelte natuurlijk niet over het hoofd worden gezien. Helaas wordt er teveel reclame gemaakt voor “seo vriendelijke shops & modules” waar een smak geld wordt voor gevraagd terwijl het eigenlijk gewoon een paar basis zaken zijn wat je nodig hebt en verder niks. Enkele tips (en neen het wordt geen waslijst) die je in staat moeten stellen om een 'seo vriendelijke' shop te geven :

  1. Of je shop nu html, php, asp of weet ik veel wat welke pagina's heeft, dat maakt niks uit, zolang er maar geen vreemde tekens gaan tussen zitten en je geen gebruik maakt van frames, i-frames, etc.. Zorg er gewoon voor dat je url enkel uit woorden wordt opgebouwd (er kunnen daar natuurlijk ook cijfers tussen zitten) en er verder geen leestekens zoals een ? # = staan. gebruik desnoods een mod. rewrite om je slechte url's om te toveren to cleane beestjes.
  2. Zorg er voor dat alle pagina's een unieke title en description tag hebben.
  3. Geef elke pagina unieke content en gebruik geen standaard teksten die je bij de fabrikanten vind. De unieke content is niet zozeer omdat je met een duplicate content probleem kan te maken hebben (ik zie genoeg voorbeelden waar er goede posities worden behaald met de gewone standaard teksten) en kans maakt om 'verbannen' te worden naar de Supplemental index maar wel omdat je bezoekers iets geeft wat ze op geen enkele andere site kunnen lezen. Maar dat heeft op zich dan weer niet zozeer met seo te maken.
  4. Bouw je sitestructuur zo op dat je niet meer dan 3 levels diep online casino gaat. Dus je hebt een homepagina , categorie pagina en daaronder productpagina's. Alles wat dieper ligt, daar zet je beter een nofollow, noindex op.
  5. Verkoop je eenzelfde product maar bv in verschillende kleuren of maten en je hebt voor elk van hen een aparte pagina met zelfde tekst ( en eventueel titel, description tag etc.) , laat slechts 1 pagina indexeren en maak van de rest een nofollow, noindex want die zullen toch in de SI terecht komen en je site naar beneden halen

That's it ! Meer heb je niet nodig voor een seo vriendelijke site..Geen andere hocus pocus trucjes of secret techniques. Voor de rest moet je gewoon zorgen voor goede backlinks en daar kan je seo vriendelijk pakket je niet verder mee helpen 😀
.
Wat je ook veel hoort is dat je je homepage regelmatig moet vernieuwen om hoog te komen…De enigste reden waarom je je site regelmatig van content moet veranderen volgens mij zijn :

  1. Als je een nieuwe site hebt en je het nodig vindt dat google regelmatig langskomt om zo je site sneller te gaan indexeren. Eenmaal je een 'gevestigde waarde' bent, dan komt Mr google toch regelmatig langs, ongeacht of je nu wel of niks veranderd..Er zijn genoeg voorbeelden van sites die sinds dag en nacht bovenaan staan en hooguit 1 of 2 x per jaar iets veranderen.
  2. Je terugkerende bezoekers ge�nteresseerd te houden

Zelf ben ik wel voorstander van nieuwe content op je website omdat je op die manier je site groter & sterker maakt en je makkelijker nieuwe bezoekers (en links :D) aantrekt..
.
Ik zag vandaag dat we op 1 staan voor “internet marketing” hier in BE. In Google Nl zijn we van de 40e plaats naar 13e plaats zijn opgeschoven.

internetmarketing1.jpg

Soms is het ook verstandig om niet direct voor je main keyword te willen ranken maar voor een gerelateerd woord. Op die manier kan je ook goed beginnen ranken voor je main keyword. Zelf heb ik dat ondervonden voor het woord Seo tips. Dat was het woord waar ik voor optimaliseer en als ik nu enkel seo intik in google BE dan staan we al op de 10e plaats…

.

Hou in gedachten dat je geen ninja technieken nodig hebt om goed resultaten te behalen voor een competitief woord..enkel een portie gezond boerenverstand en geduld…

zp8497586rq
1 reactie op : Optimaliseren van je webwinkel voor zoekmachines
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Harry7:26 pm on december 19, 2007

Interessant artikel met waardevolle tips. Bedankt.

Sorry, the comment form is closed at this time.