Van waar ik kom…

“Die zal er nooit iets van bakken..” moeten ze thuis gedacht hebben toen ik op mijn 16 besliste dat het schoolsysteem niks voor mij was en de schoolbanken inruilde voor het werkmilieu.

Na vele omzwervingen (waar ik beslist een bestseller kan met scoren  ) kwam ik eind jaren negentig voor het eerst in contact met een computer en het wereldwijde web en vond het een bijzonder fascinerende wereld die me algauw urenlang achter het scherm kon gekluisterd houden.

In 2002 zette ik mijn eerste stappen in de E-commerce business en probeerde voorzichtig een importhandeltje vanuit China van de grond te krijgen. Nooit zal ik vergeten dat de verzendkosten van mijn eerste ‘levering’ dubbel zoveel kostte als de prijs van de goederen :o. Of dat mijn eerste echte ‘containervracht’ in volle zee in de vlammen op ging en de Chineesjes zo goed het papierwerk hadden verzorgd dat de verzekering me 0,0 euro wilde terugbetalen…the good old days…

Met frontpage op de pc knutselde ik mijn eerste webshop in elkaar. Nu ja webshop, het was een site waar ik alle producten een pagina gaf en waar er via mail moest worden besteld . Tot mijn grote verbazing namen mensen de moeite om hun bestellingen per mail door te sturen en kwamen de eerste centen op de rekening. Vanaf dat moment werd er een knopje in mijn kop opgedraaid en wist ik dat ecommerce mijn ding ding zou worden.

Wat ik ooit opstartte als hobby project begon in 2004 uit de hand te lopen en in 2005 nam ik de grote stap en ontsloeg mijn toenmalige werkgever.

De jaren die daarop volgden zogen me letterlijk en figuurlijk mee in de wereld van de ecommerce en het online verkopen van fysieke producten.

Eind 2006 begon ik hier op E-tail te schrijven (ging toen nog onder een andere spammy domeinnaam) over mijn ervaringen in de Ecommerce wereld. Zaken

zoals Zoekmachine Optimalisatie, Google Analytics , Google Adwords, Conversieoptimalisatie, Linkbuilding, etc waren topics waar ik zowat elke dag werd mee geconfronteerd in mijn biz en het was niet echt moeilijk om die te gaan vertalen in artikels.

Anno vandaag kan je hier , mits het verspelen van de nodige uurtjes, een slordige +300 artikels vinden die je wel even zullen zoet houden maar waar je ongetwijfeld het één en ander kan uithalen.

Daarnaast schreef ik ook een eboek over Linkbuilding en maakte een complete E-commerce Cursus die beginnende of reeds actieve ondernemers aan de hand neemt en actief begeleidt bij hun E-commerce project. Dit was gelijk mijn eerste kennismaking met het verkopen van digitale producten.

Anno 2010 komt het overgrote deel van mijn inkomsten nog steeds uit het beheren van webwinkels maar is er sinds vorig jaar ook een consulting business gegroeid waar ik mensen & bedrijven verder help met het op poten zetten of verbeteren van hun ecommerce activiteiten.

Mocht je me ooit iets willen vertellen, mail me gerust op info@e-tail.be of stalk me even via twitter, linkedin of Google op + Dave Lorrez

Dave Lorrez