Is een pagina 'sponsoren' = links kopen ?

Geschreven door : maart 14, 2008 19 reacties

Op een zonnige vrijdagnamiddag als deze was ik even in de stats van deze blog aan het bekijken en na een goed jaar bloggen is het verkeer toch behoorlijk gestegen. Januari 2006 kregen we gemiddeld 20-30 bezoekers per dag over de vloer , nu zijn dat er gemiddeld 250-280 op piekdagen.
statistieken van deze blog

Een van de top 3 keywords waarmee mensen binnen komen hier is de term : “links kopen” dus blijkbaar zijn er nog steeds mensen op zoek naar een makkelijke manier om links te verzamelen. Het is algemeen bekend dat Google de betalende links (met als doel hoger te scoren in de SERPS) zwaar bestraft maar er zijn toch nog voldoende manieren om door de mazen van het net te glippen.

http://vva.org/blog/?p=3125

Weet wel dat je mogelijk met vuur speelt en je vroeg of laat tegen de (google)lamp kan lopen !

Een van de ninja technieken die wordt toegepast is het ‘sponsoren’ van een pagina en het principe is eigenlijk heel eenvoudig en het moet niet veel gaan kosten om toch maar een waslijstje goede textlinks binnen te halen.

Hoe gaat het in zijn werk ?

Je zoekt info-sites op waar adsense op staan want dat geeft aan dat de eigenaar vd desbetreffende site wel iets wil ‘bijverdienen’. Op die site ga je op zoek naar een relevante pagina die als hubpage kan dienen voor jouw website. Door volgend commando in te geven site:www.desbetreffendesite.com keyword zal google je alle relevante pagina’s tonen voor dat keyword..makkelijker kan niet 😮

Je kan vervolgens zien of de pagina enige PR heeft maar persoonlijk kijk ik daar niet echt naar om. Waar ik wel naar kijk is de cache datum. Als die regelmatig (minstens 1×3 weken) wordt gecrawled dan is het voor mij (en blijkbaar ook voor Google) een ‘goede’ pagina en kan je de communicatie met de site eigenaar in gang duwen.

Je kan hem voorstellen om de pagina te ‘sponsoren’…Je vraagt of hij er een tekstlink en eventueel een banner wilt op plaatsen en je betaald hem daar xx euro voor wat in 90% van de gevallen meer zal zijn dan datgene wat adsense hem opleveren. Het beste probeer je een jaarlijks of one time fee af te spreken.

Als je ziet dat er eigenlijk geen ‘activiteit’ meer is op de site , waarom zou je geen bod doen ? Meestal zijn die tevreden met een paar 100 euro…

Het nieuwe design is er bijna..denk dat we het maandag de ether gaan insturen..zal zoiets worden (tenzij ik me bedenk tijdens het weekend 😮 )
nieuw design voor deze blog

19 reacties op : Is een pagina 'sponsoren' = links kopen ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]edwin6:44 pm on maart 14, 2008

Op mijn Gratis seo tools pagina staat een seo keyword pagerank search tool, maakt het bovenstaande iets makkelijker.
Ik zou toch nooit 1 eurocent betalen voor een Pr0 link…het feit dat Google pagerank penalties geeft aan paid links websites bewijst nog steeds het belang ervan.

[2]Dave6:57 pm on maart 14, 2008

Google is totaal niet in staat om dit soort van betalende links te traceren en ik kan me niet aansluiten met je ‘geen PR=geen link voor mij’ comment 🙂 en gewoon omdat de toolbar PR totaal niet up to date is.

Dus jij zou wel een link (al dan niet betalend) willen op een PR 4 pagina die bij de volgende update naar 1 of 0 gaat en geen op een PR0 pagina die bij de volgende misschien 1-3 wordt ? Ik kan je wel volgen als je zegt dat je misschien geen link zou willen op een pagina die reeds 4 jaar online is maar nog eens, als de pagina relevant is en hij wordt regelmatig gecrawled, dan zie ik geen reden om een link te wijgeren…

Dave

[3]edwin7:12 pm on maart 14, 2008

Voorlopig geraak in (bijna) overal waar ik moet zijn zonder extra kosten..hangt natuurlijk ook van de keyword branche af.
Verder heb je mijn pagerank penalties stelling verkeerd begrepen, waarom zou Google al die moeite doen als pagerank toch niks meer voorstelt.Kijk maar eens op de “seo” first page,er staat niets zonder een noemenswaardige PR op.
Strak en fris nieuw design, zo zie ik ze graag..mischien een H1’tje maken van de titel 😉

[4]Dave8:28 pm on maart 14, 2008

Ik zeg niet dat de toolbar PR niks meer voorstelt want het is zowat het enige ‘meetinstrument’ dat ze ons nog geven maar met al die updates de laatste tijd kan je mooie PR4 linkje straks keihard tegen de muur worden gesmakt en je hoeft daarom nog niks ‘illegaal’ te doen..

Wat doe je als Google morgen de toolbar PR weghaalt ? Hoe zal je dan de ‘waarde’ van een pagina en een link gaan inschatten ? Ik denk dat relevantie één van de eerste zaken wordt die je gaat bekijken…

Leuke discussie trouwens 😮

Volgende week staat er een interview gepland met een SEO’er , ik zal dat eens in de ring gooien..

Er zal waarschijnlijk een H1’tje in het volgende design staan maar je ziet dat het ook zonder kan..haaa

dave

[5]edwin8:36 pm on maart 14, 2008

Toolbar weg = brute pech
Trouwens alle gerenomeerde huidige seo tools werken met pagerank als doorslaggevende factor.
Als yahoo dan nog zijn site explorer opdoekt, zakt het hele seo linkbuilding/backlink checker systeem in mekaar..

[6]edwin8:40 pm on maart 14, 2008

btw ik heb nog een update gedaan voor de Web 2.0 icons, momenteel sta ik op 2 voor 75.000.000 zoekresultaten..

[7]Edwin [NL]11:23 pm on maart 14, 2008

Even een heel ander onderwerp, je had het over ‘met vuur spelen’ en tegen de googlelamp lopen enzo. Vandaag zat ik ergens over na te denken. Ik had een h1-kop die ik eigenlijk wilde vervangen door een plaatje. Maar wat zou Google daar van vinden? Op een forum las ik dat dat niet mag volgens de google-regels, maar jullie zijn natuurlijk de experts. Dus wat denken jullie? In deze tijd waarin steeds meer tekst door plaatjes wordt vervangen met css (denk aan ul’s voor menu’s bijvoorbeeld) is het natuurlijk wel goed om te weten wat nu wel en niet mag volgens google. Misschien een idee om een keer een stukje over te schrijven?

[8]Joeri12:45 am on maart 15, 2008

Je kan ook gewoon een website zoeken waar je zelf vrij snel een themapagina kan aanmaken. Is een half uurtje werk als je het deftig wil doen, maar voor de rest gratis.

Ik heb zelf zo’n website gebouwd (pas online), themapagina’s zijn meer dan welkom. Het project vind je via mijn blog.

Veel succes met de nieuwe lay-out,

[9]Dave11:54 am on maart 15, 2008

@Edwin..geen idee of dat brute pech zou zijn maar de vraag was hoe jij dan de waarde van een pagina & link zou gaan bepalen ? Over welke “gerenommeerde” tools heb je het want er is meer nodig dan alleen de PR om de waarde van een link te bepalen..

@Edwin[NL]..we zijn geen SEO bedrijf dus geen experts 😮 maar ik zie niet in waarom je een H1 op je pagina MOET hebben…zou dat regeltje in google webmaster guidelines wel eens willen zien..

@Joeri..had dat al gezien.mooi gedaan…

Dave

[10]Daan1:55 pm on maart 15, 2008

Dit zijn toch ook betalende links? Speel je zelf ook niet een beetje met vuur? 🙂
Bidlink.com (die mannen hebben geen backlinks meer nodig :o)
bid4traffic.com

Ik zat er over na te denken om mijn website daar bij te zetten. Het zijn opzich wel goeie links, alleen als google het echt zo zwaar bestraft is het misschien toch niet zo’n goed idee.

Al is het best wel vaag wat google wel en niet bestraft. Bruidsmode mijn droomjapon staat nog steeds op nummer 1 bij google voor ‘bruidsmode’. Terwijl die website volstaat met keyword spam (vooral in de broncode, vroeger was het nog veel erger).

Daan.

[11]Dave9:32 pm on maart 15, 2008

@Daan..die 2 betalende links maken misschien 0,001% van de totale backlinks uit dus ik geloof niet dat dit wordt ‘afgestraft’ en het zijn eerder de sites die betalende links hebben staan die ervoor boeten (of sites waarvan 50% van hun links betalend zijn) ..nog maar weinig sites geweten die way down gaan voor enkele betalende links..Het was een experimentje..geen idee of het echt iets heeft toegedragen aan de rankings..wie zal het zeggen 😮

[12]Dave11:13 pm on maart 15, 2008

Heb net nog even de bruidsmode site bekeken en dat bewijst hoeveel waarde google nog aan de description & keyword tag geeft. Voor de rest vind ik vooral heel veel text op de homepagina met heel veel gerelateerde woorden & links wat zeker niet slecht is …maar het leest natuurlijk aan geen kanten en daar geeft google blijkbaar niet om…

Hun backlinks zijn natuurlijk ook ver van slecht als het om het gebruik van een goede anchortekst gaat.

Ze hebben zelfs een vermelding in DMOZ weten te versieren..hoeveel heeft dat gekost om één van de editors te overhalen en op het ‘accept’ knopje te duwen 😮

[13]Daan12:42 pm on maart 16, 2008

@Dave
Maar wat ik dan wel raar vind is dat in in zo’n spam site, en ook in spamteksten van links, veel verschillende woorden staan.

De manier waarop ik denk dat je moet optimaliseren is dat je juist moet focussen?
Ik heb bijvoorbeeld maar 4 zoektermen in mijn keyword tag. Mijn theorie is dat dan de hoge dichtheid er dan voor zorgt dat ik op die termen beter scoor. Veel mensen proppen die tag helemaal vol met honderd woorden omdat ze dan voor al die woorden hoog zouden scoren, maar scoren ze dan niet juist veel lager?

Vaak zie ik dat mensen hun anchortekst ook helemaal volgooien.
Dus bijvoorbeeld bij een seo bedrijf:
‘(Naam bedrijf) verzorgt Internet Marketing Seo Zoekmachine optimalisatie meer bezoekers en nog veel meer’

Terwijl als je dan dus hoog wilt scoren op internet marketing je dichtheid heel laag is. Dan trek je toch de belangrijkheid van dat woord omlaag? Dan kan je beter gaan voor een linktekst waar je dichtheid van internet marketing zo hoog mogelijk is. Toch?

Daarom gebruik ik nu bij de promotie van mijn site als anchortekst: Indepth Internet Marketing. (wat ook de naam van mijn bedrijf is). Dat is een dichtheid van 66%.

Dan zie ik dus het idee van alles zoveel mogelijk volproppen met spamwoorden niet. :)Volgens mij moet je juist focussen en dus zo veel mogelijk overbodige dingen weglaten.

Daan.

[14]Case Stevens2:52 pm on maart 16, 2008

Ook een hele leuke discussie is of het aanmelden van je site by Yahoo a raison van 299 dollar nu een betaalde link oplevert of niet:
http://www.jimboykin.com/link-buying/

[15]Dave3:20 pm on maart 16, 2008

@Case, het zal de eeuwige discussie blijven 😮 maar het is inderdaad weer een van die google-regeltjes waar niemand iets van begrijpt..

@Daan..De keyword meta tag speelt totaal geen rol meer dus of je er daar nu 2 of 200 instopt…

Als je een site opbouwt, dan maak je verschillende levels van keywords aan die je vervolgens gaat opdelen per relevantie, dus je gaat groeperen met andere woorden en dat ook zo effectief mogelijk gaan gebruiken in je linkbuilding.

Als er een paar links tussen zitten die een volledige zin in beslag neemt, dan kan dat geen kwaad en zal dat bijdragen tot de ‘natuurlijke look’ van je linkpatroon maar het moet inderdaad geen spamming gaan worden. Je moet de dingen gewoon % gaan bekijken om een duidelijk beeld te kunnen vormen.

Om eerlijk te zijn, ik hou me niet meer bezig met de keyworddichtheid in een anchortekst..heb er wel ooit eens iets over geschreven dacht ik. Ik wil wel eens testen wat de keyword dichtheid nog onpage kan doen…

[16]Daan4:07 pm on maart 16, 2008

@Dave.. ik weet dat keyword tag geen rol meer speelt 🙂 ik begin een internet marketing bedrijf dan moet ik er wel iets van af weten 😉 het was alleen om even aan te geven dat ik focus 🙂

Maar we zullen wel zien. Ik ben dus bezig met mijn eigen promotie en ik zit echt te focussen op ‘internet marketing’. (en dan andere zoekwoorden voor andere pagina’s). We zullen wel zien wie er over een half jaar bovenaan staat! haha 🙂

[17]Dave4:16 pm on maart 16, 2008

@Daan..geloof me , je wilt je site niet gaan optimaliseren voor “internet marketing” want meer dan een paar bezoekers per dag zal je niet binnen halen..en ik kan het weten..haaa

Als ik je nog een klein advies mag geven..stop je tijd eerst in het opbouwen van content want met 2 geïndexeerde pagina zal je niet ver komen.

En verder veel succes met je Seo bedrijfje !

[18]edwin8:11 am on maart 17, 2008

Ik denk dat het nog de moeite loont van de keyword density te optimaliseren, verwacht er echter geen wonderen van en het loont zeker niet de moeite van er een keyword spamsite voor te maken.
@Dave: nieuwe layout werkt netjes maar zien er niet uit in IE6 😉

[19]Dave9:12 am on maart 17, 2008

@edwin…kon het al denken dat IE6 weer ging moeilijk doen..in IE7 doet ie het wel perfect..tenminste hier toch 😮

De KWd is al wat opgekrikt en denk dat ik het hier ga bij laten want wil er zeker geen spamzooi van maken..

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.