De resultaten van onze nofollow en alt tekst test

Geschreven door : april 21, 2009 4 reacties

Nog snel een verhaaltje vertellen voor het slapengaan 😮

Een paar maanden geleden, moet ergens in december geweest zijn wou ik zelf even gaan testen hoe het nu zat met de rel”nofollow” tag. Volgens de ene wordt die absoluut wel gevolgd door Google terwijl ze zelf aangeven dat ze die absoluut niet gaan volgen :

How does Google handle nofollowed links?
We don't follow them. This means that Google does not transfer PageRank or anchor text across these links. Essentially, using nofollow causes us to drop the target links from our overall graph of the web…blablabla
http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=96569

Tijd om snel even een testje in de ether te gooien. In de footer van de site hier plaatste ik 3 links naar nieuwe aangemaakte en niet geïndexeerde pagina's.

De eerste nofollow link in het rijtje werd in december 'geplaceerd' en heeft geen inkomende links van andere externe domeinen, enkel de sitewide links dus. Resultaat op vandaag 21 april :

De footerlink wordt hier duidelijk niet gevolgd, ook niet na 4 maanden. Begin janurai deed ik een oproep in ons forum met de vraag om een 2e test op te zetten met een nofollow tag. Dat is de nofollow test 2 die je in de footer hier ziet staan. Naast de sitewide links werden er ook 3 externe links naartoe gestuurd en lange tijd bleef de pagina uit G's index tot :

Vraag is nu natuurlijk of die externe (nofollow) links er iets hebben mee te maken of er iemand de boel heeft gesaboteerd.

Aan de andere kant, iemand anders plaatste een nieuwe pagina op zijn site waar ik een hoop sitewide links op af vuurde en daar is de pagina nog steeds niet geïndexeerd na nu t

och ook bijna 4 maand..

100% zekerheid is er nooit maar in mijn boekje komt te staan dat een nofollow niet wordt gevolgd door G want heb de test ook nog op een paar andere domeinen lopen en ook daar niks geïndexeerd

Geeft een alt text ook linkreputatie door ?

Leek me ook wel eens een leuke test. Ook daar hoor je veelal uiteenlopende meningen , zelfs onder de 'echte' seo experts in deze wereld :o. In onze footer en een paar externe domeinen plakten we een image met de alt tekst egamignitset en stuurde die naar een pagina waar dat woord niet op voorkwam. Als ik het woord intik in Google vandaag zie ik als laatste resultaat :

Blijkbaar heeft de alt tekst wel degelijk linkwaarde door, hoogstwaarschijnlijk niet hetzelfde als bij een tekstlink maar alle beetjes kunnen helpen zei de muis en ze 😮

Wiep deed een tijdje geleden ook een dergelijke test en schreef er zijn resultaten over in

Trouwens een interessante comment van Luc in die post :

I have a website that ranks on the first page in google with a very competitive keyword (around 10 million results). There are nearly

none textlinks with just this keyword. But there are hundreds of image links where the alt tag has this keyword. The ranking for this keyword is stable for about a year now.

I created I widget (an image) that visitors can use on their own website. Users can copy the optimized code from my website.

Is Google aan het experimenteren  ?

Vorige week kwam ik trouwens een interessant gegeven tegen in sommige Adwords advertenties in google.nl :

Ben blij dat ik eens de moeite heb genomen om screenshots te nemen want vandaag zijn ze er niet meer te vinden 😮

En nu is het meer dan tijd om de matras op te zoeken..

zp8497586rq
4 reacties op : De resultaten van onze nofollow en alt tekst test
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Edwin5:51 pm on april 21, 2009

Eén eigen test is meer waard dan 10 van horen zeggen referenties..
De alt helpt zeker mee de relevantie van een pagina bepalen. Anchor linkwaarde heb ik nooit getest. Jammer genoeg refereren veel business associates liefst met een logo image naar de hoofdsite zonder noemenswaardige teksten..

[2]Dave6:39 pm on april 21, 2009

Inderdeed 😮 Maar uit de test blijkt toch dat de alt text ergens de functie van een tekstlink overneemt aangezien de pagina verschijnt als we op dat woord zoeken en er geen enkele andere link naar die pagina verwijst met dat woord..

[3]Navin Poeran5:19 am on mei 3, 2009

Heel interessant zo een test hoor. Heel erg interessant.

Ik vraag me nu eigenlijk af wat de eigenlijke waarde is van alt teksten, want je kan ze ook bij linktekst gebruiken.

Lijkt me dus een idee om te gaan linken aan pagina’s met alt-teksten+anchor teksten, en gewoon anchor teksten-zonder alt-teksten, en zien wat de verschillen zijn.

[4]Paulus4:31 pm on mei 26, 2009

Hoi Dave,

Die nofollow test werkte in principe wel, maar door een link in feedburner werd de pagina toch geindexeerd.

Toch een geslaagd experiment, denk ik.

Sorry, the comment form is closed at this time.