Dit is de reden waarom SEO’er een slecht imago hebben…

Geschreven door : oktober 12, 2010 25 reacties

De aanleiding tot deze post was een mail van een paar weken geleden van iemand die me vroeg of ik hun wilde begeleiden in hun linkbuilding proces. ROSHE LD-1000 QS Nike Air Jordan 5 Womens Joe Montana Jerseys Maar daar komen we straks op terug.

Toen ik een paar jaar geleden in de seo wereld werd ondergedompe

ld vroeg ik me altijd af hoe het kwam dat seo”ers meestal als “the bad guys” werden bestempeld. Nike Air Max 2017 Heren groen new balance 420 femme beige Maar het duurt niet lang voor je links en rechts zaken begint op te vangen en nu en dan de bewijzen zwart op wit ziet verschijnen.

Meestal wordt het bad ass image aangehaald “omdat ze toch zo verschrikkelijk duur zijn”. nike air max 97 femme scarpe nike air force nere prezzo Air Foamposite One adidas yeezy 350 v2 dzieci?ce nike magista pas cher En dat zijn de meeste ook ! Nu Duur en goed zijn 2 verschillende zaken en wanneer is een bedrijf goed genoeg ?

Het grote probleem aan de zijde van de personen die op zoek zijn naar een seo dienst, is echter dat :

De overgebleven 5% die weet waar de klepel hangt neemt het werk meestal zelf in handen of stelt grondige voorwaarden en heeft in ieder geval een seo vragenlijstje klaar (even naar beneden scrollen) indien het wordt uitbesteed. Nike Dunk High femme Joc Pederson Jersey asics gel kinsei mujer Connecticut Huskies new balance 420 femme rose Helaas is het een absolute minderheid.

Het probleem aan de kant van sommige seo bedrijven :

  • Ze weten dat de meeste zoekende bedrijven geen jota afweten van seo…

Nu om op mijn email conversatie terug te komen waar ik het in het begin over had. Adidas Gazelle Nero Donna

NIKE AIR MAX LD-ZERO

De persoon in kwestie weet ‘iets’ van seo af maar had blijkbaar niet de tijd of zin om daar het nodige werk in te stoppen dus ging die op zoek naar een bedrijf die dat werk kon overnemen.

De zoektocht was blijkbaar bij Google begonnen door het intikken van de gevleugelde woorden “SEO”. Air Jordan 13 Air Jordan 6 Retro En de verklaring waarom ze bedrijf X hadden ingehuurd : ze stonden in de top 3 voor dat woord en werken met meer dan 20 man…Een ‘slecht’ seo bedrijf zou toch nooit deze kenmerken dragen ?

Laat me even duidelijk zijn, hoog scoren in Google (of waar dan ook) voor dergelijke woorden, ook al staat het voor search engine optimization, is geen garantie dat ze daadwerkelijk seo kampioenen zijn en ook jouw site dezelfde resultaten kunnen bieden !

In de voorlaatste nieuwsbrief vroeg ik waarover de laatste moest gaan en één van de reacties was “toon even hoe goed jouw sites het doen, kom even met cijfermateriaal af of duik even live in je google analytics account en toon even wat er aan €€€ binnen komt”

Beste mensen, als jullie een analytics account en dan vooral de ecommerce stats (aka €€€) als bewijs gaan aanvaarden dan zet ik gewoon een dummy shop op waar ik dagelijks een paar bestellingen plaats gedurende enkele maanden en daar heb je mijn bewijs dat wat ik doe serieus rendabel en “echt” is…

Cijfermateriaal van iemand anders is geen referentie en kan geen enkele garantie geven dat jouw project ook maar ergens in de buurt zal komen !

Dergelijke bewijzen worden maar al te graag aangehaald om klanten euforisch te maken en binnen te halen. Adidas Superstar Femme Blanche Nick Marshall – Auburn Tigers Jerseys Cheap Nike Shoes Sale UK Maglie New Orleans Pelicans goedkope nike air max Het enige wat je kan doen om ergens een indruk te krijgen is een lijstje indienen met vragen over hoe ze te werk gaan etc en 10-15 referenties opzoeken en die telefonisch contacteren.

Bon..de persoon in kwestie vraagt een offerte aan voor onder andere een site analyse en een linkbuilding pakket waarmee casino online ze uiteindelijk akkoord gaat. Asics Gel Lyte 3 Femme Blanche nike air max 2016 wit new balance roma via nazionale Eerlijk is eerlijk, alles stond mooi en duidelijk omschreven maar bijna 4000 euro voor een technische site analyse is er voor mij toch een beetje over. NIKE TANJUN

new balance 574 femme noir et rouge In bet begin dat ik die deed voelde ik me al ongemakkelijk om 250 euro te vragen 😮

Weer toegeven, een proper afgewerkte analyse van 40 pagina’s..helaas kan je er als website eigenaar eigenlijk weinig mee.

Ok je weet dan dat Google X aantal pagina’s heeft geïndexeerd, je site x aantal backlinks telt, scoort op plaats X en y voor de keyword combinaties A&B, je Google analytics code goed/slecht is geïnstalleerd, etc maar wat kan je daar verder mee in termen van “ik sta nu hier en wil naar daar met mijn site” ? Geen ballen dus ….tenzij je nog een site hebt die in de pre history werd gemaakt door iemand die een cursus frontpage had gevolgd en dus wel een opknapbeurt kan gebruiken…

Nu, de klant vraagt een site analyse en weet het prijskaartje, wij als seo bedrijf maken die… je kan de schuld ook moeilijk volledig in de schoenen van een seo bedrijf schuiven. nike internationalist uomo Aaron Murray Jerseys nike air max 90 hombre rojas nike air force 1 mid flax on feet U vraagt wij draaien..

Zelfde voor het linkbuilding pakket , 3000 euro voor 500 ‘kwalitatieve directory’ aanmeldingen. WTF !!

Ten eerste zijn er slechts een handvol directories die nog de moeite waard zijn om een aanmelding te overwegen.

Ten tweede ben ik er bijna 100% zeker dat het aanmelden wordt uitbesteedt aan één of ander bedrijf in een Oostblokland, India, China of ander lage loonland die de job doet voor hooguit 200 usd. Nike Free 5.0 enfants Jimmy Graham Seattle Seahawks Jersey nike air max 1 homme essential Ik hoorde een tijdje geleden dat de banken dezelfde techniek gebruiken. asics gel lyte 3 mujer rojas Een paar 1000 en en zelfs 10.000 euri aanrekenen voor het opmaken van één of ander financieel plan en het dan uitbesteden voor een appel en een ei.

En 500 directory aanmeldingen betekent nog altijd geen 500 links, het zijn AANMELDINGEN waarvan je zeker mag zijn dat wanneer je link wordt opgenomen , die veelal op een pagina”s terecht komt die zo diep in de site ligt dat ze zelfs niet zijn geïndexeerd…

Als kleine zelfstandige voelde ik wel even een koude rilling over mijn rug lopen en plaatste de 3000 euri voor directory aanmeldingen op twitter waaruit een klein gesprekje met Roy volgde (je neemt me dit niet kwalijk hoop ik :o)

Je ziet dat hij bij een seo bedrijf heeft gewerkt 😮 want hij slaat eigenlijk de nagel op de kop. Nike Air Max bw Homme new balance 1300 acquisto Zapatillas ROSHE ONE Canotte Washington Wizards nike roshe uomo amazon In de offerte stond duidelijk omschreven 3000 euro voor 500 aanmeldingen…

Bedrog kan je het niet noemen, er is duidelijke communicatie maar we moeten toch toegeven dat sommige (niet allemaal dus) seo bedrijven handig inspelen op de onwetendheid van klanten en er zich rijk op boeren…en de seo’er in het algemeen voorzien van een slecht imago.

Want vroeg of laat “groeit de klant op” en zal hij tot de vaststelling komen dat hij eigenlijk in de zak werd gezet…

Dus beste mensen/lezers/sympathisanten/supporters… Air Jordan 9 bambini Air Jordan 5 Uomo new balance uomo trovaprezzi als je seo werk wilt uitbesteden, probeer dan tenminste een beetje op de hoogte te zijn en weeg vooral af of de kosten van seo werk opwegen tegen de mogelijke winsten (in welke vorm dan ook) die je er uit kan halen.

25 reacties op : Dit is de reden waarom SEO’er een slecht imago hebben…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Roy11:39 pm on januari 12, 2010

Hehe ik wil wel even zeggen dat ik dus niet bij een bedrijf heb gewerkt die zulke werkwijzen hanteerden of goedkeurden en dit nog steeds niet doe 😉

Advocaat van de Duivel spelen vind ik wel mooi, en het levert m’n twitter account ook nog eens een linkje op 😀

[2]Dave12:28 am on januari 13, 2010

@ Roy, was ook niet mijn bedoeling om dat te insinueren 😮 en linkjes geven we natuurlijk met alle plezier..

[3]Sabine6:46 am on januari 13, 2010

Directory submissions zijn een mooie, zelf een startpagina kloon netwerk opzetten is helemaal mooi.

Ook zo’n top 10 SEO bedrijf had talloze naamwoord.werkwoord.nl (smurfin.smurft.nl achtige constructies) subdomeinen gegenereerd en plemte daar alle links op die ze zgnd gingen bouwen. Allen op hetzelfde IP / server, allemaal naar hun eigen klanten, allemaal vol met keywords in de link.

Dit was in een pakket voor 9000 euries waar ook optimalisatie in zat. Teksten werden herschreven naar het altijd wervende:

Smurft u ook smurfen? Wij smurfen uw gesmurfde smurf zodat u geen gesmurfde smurf meer smurft!

Het heeft hem geen enkele extra klant opgeleverd (schokkend) maar nog steeds krijg ik een hysterisch mailtje als blijkt dat zijn ranking voor “rood wit gestippelde balkjes” van 5 naar 7 is gegaan, terwijl “blauw gestreepte rondjes” zijn core business is.

Deze gasten zijn het internet equivalent van colportage verkopers die omaatjes beroven.

“Want vroeg of laat ‘groeit de klant op’ en zal hij tot de vaststelling komen dat hij eigenlijk in de zak werd gezet…”

Een mooi ideaal, maar there’s a sucker born every minute.

[4]Dries Bultynck8:17 am on januari 13, 2010

Interessant artikel
@Sabine die moet ik onthouden “there’s a sucker born every minute”

[5]Dave9:53 am on januari 13, 2010

@Sabine…er zit een schrijfster in jou verborgen 😮

Eens met je sucker spreuk en het bewijs is er ook want anders zouden er al veel bedrijven overkop zijn gegaan maar hoe dan ook, als een klant het licht vroeg of laat ziet voelt hij zich wel genaaid door een “seo’er”..

[6]Nico10:36 am on januari 13, 2010

Ik kwam vorig jaar een “Big, Bad List Of SEO Questions You Need To Answer” tegen die je kunt nalezen op: http://www.searchengineguide.com/stoney-degeyter/the-big-bad-list-of-preseo-questions-you.php

Wellicht een mooie aanvulling op dit topic!

[7]Dave10:43 am on januari 13, 2010

Thxs Nico, inderdaad een mooi lijstje..

[8]Mark11:46 am on januari 13, 2010

Ik word ook gek van bedrijven die er te kort verstand van hebben. Ze worden of opgelicht door onze concullega’s of hebben er zo weinig verstand van dat de samenwerking stroperig verloopt.

Tip aan elke ondernemer met een website: probeer eerst een zelf het een en ander aan SEO te doen voordat je een expert vraagt! Pas dan ben je goed in staat zijn diensten op waarde te schatten.

[9]herm dailybits2:31 pm on januari 13, 2010

Ik denk dat dit niet enkel opgaat in de seo-wereld, maar door te trekken is naar de gehele economie.

Als ik momenteel niet zo hard zou onderhandelen bij de banken voor een betere hypotheek, dan zou ik ook de hoge hypotheek betalen, waarmee ze de gewone mensen in het zak zetten.

[10]Alex4:46 pm on januari 13, 2010

Het lastige is vaak dat je zelf geen tijd hebt om het zelf te doen. Dat is vaak de eerste reden om het uit te besteden. En als je je hier in gaat verdiepen dan heb je geen idee waar je moet beginnen.

Stel dat je dat dan gedaan hebt en je kent de eerste basis, dan maak je een afspraak bij 2 of 3 bureau’s. Doordat zij meer kennis hebben kunnen ze je al snel op het verkeerde spoor zetten en een oplossing bieden waar je ogenschijnlijk niet omheen kunt.

Het moeilijke is om genoeg kennis te vergaren zodat je kritisch kunt zijn op een buro als je besluit om daarmee in zee te gaan.

Ik heb dit nu al een paar keer meegemaakt en het blijft een lastig verhaal. Nu dan maar besloten om het inderdaad zelf te gaan doen. Dit betekent dus veel zelfstudie en veel tijd (lees avonduren) om alles door te krijgen. Maar ook dan blijft het nog erg lastig om zelf een strategie uit te zetten en te blijven volgen.

[11]intzakgezet11:23 pm on januari 13, 2010

@Alex, het is bij mij precies zo gegaan. Ik ben aan het realiseren dat ik “in t zak gezet” word door zo’n SEO bedrijf. Ik deed het eerst allemaal zelf dus had toch wel wat kennis vergaard. Maar uiteindelijk wil je toch nog wat anders doen dan SEO, en ga je zoeken. Ze hebben me zo overrompeld met “hun kennis” en woorden, dat ik hun geloofde. Als je leest “500 submissions”, dan lijkt dat voor een leek toch iets ok te zijn.
Zelfstudie is inderdaad een goede oplossing, en het eventueel op termijn uitbesteden aan een persoon die je kan vertrouwen en samen met jou aan de “zelfstudie” gaat?
Het is in ieder geval een schande hoe dit soort bedrijven omgaan met “onwetendheid” van de klant, waar is hun code of conduct gebleven….

[12]Dave11:11 am on januari 14, 2010

@herm…volledig mee akkoord, het is gewoon een common practise..altijd geweest en zal altijd zo blijven.

@Alex : inderdaad niet makkelijk om als niet pro je erin te verdiepen en dan nog eens goed genoeg worden om ‘experts’ te kunnen beoordelen maar er zijn genoeg seo blogs en forums waar je even je licht kan opsteken en desnoods een paar mailtjes links en rechts versturen. Er hangt nogal wat van af…als je een klojo hebt die je site verneukt (en moeilijk is dat niet als je met linkbuilding begint) dan kan je het wel vergeten..

@intzakgezet, inderdaad een harde (aka €€€) leerschool maar soms de enigste manier om te leren en er zijn ook nog genoeg gezonde bedrijven die het wel goed voorhebben met hun klanten, laten we daar geen twijfel over bestaan..

[13]Dave11:21 am on januari 14, 2010

Om nog iets toe te voegen, ik heb trouwens ook de indruk dat bedrijven die in aanmerking komen om de KMO-portefeuille aan te bieden daar beetje misbruik van maken en de prijzen hoger gaan leggen omdat de klant ‘toch maar’ de helft zelf moet betalen…

Ik kan ook verkeer zij natuurlijk…

[14]Roy5:17 pm on januari 14, 2010

In Nl is wel een soort code of conduct voor dit soort zaken. Bij het IAB zijn er Guidelines van wat partijen wel en niet kunnen doen en waaraan ze zeggen zich te houden. Mocht dit niet het geval zijn kan er klacht bij het IAB worden ingediend.
Echter alles wat niet is aangesloten bij het IAB kan natuurlijk doen en laten wat ze willen en is zelfs het IAB lidmaatschap helaas geen garantie, maar iig een goede leidraad.

[15]Pascal Beyens8:46 pm on januari 14, 2010

Het zou allemaal zo veel makkelijker zijn als men eerst eens een fatsoenlijk SEO consultant raadpleegt alvorens men begint met het maken van een site …

En idd, bij vele SEO bedrijven ligt de focus op verkopen, zichzelf verkopen en niet zozeer kunde.

Als ik indertijd zag wat die van Q allemaal klaar maakten tegen hoge vergoedingen … Daar ben ik zo gedegouteerd van geworden dat ik voor het grote deel niks meer wil te maken hebben met SEO’ers en SEO bedrijven.

[16]Edwin9:28 pm on januari 14, 2010

“Handtekening Op 23 Webmaster Forums | Meer Dan 5000 Gerelateerde Backlinks”
Prijs: €75 per maand per link

Aangeboden op SD, mijn reactie dat dit zo goed als oplichting was, werd verwijderd met de mededeling ‘enkel reageren als je interesse hebt’..het bleken zelfs geen 23 forums te zijn..Ik heb allang geen zin meer om te roepen in de ‘woestijn’.

Als je ziet dat ondanks herhaaldelijke waarschuwingen mensen nog steeds in sprookjes geloven krijg je soms de neiging om gewoon uw deel mee te pikken…

[17]Danny Verhoeven12:24 pm on januari 15, 2010

Leuk artikel en een must voor elke ondernemer die zich gaat wagen aan het uitbesteden van SEO.

Toch kan ik het niet begrijpen dat je dat geld neerlegt voor het “Aanmelden” tot Directories. Ik zou allereerst vragen om een lijst van Directories.

Als je meestal dan naar zo’n directory gaat dan staat er vast wel ergens “Gratis link aanmelden” of “link toevoegen”.

Zou je je eigen toch moeten afvragen waarom zou ik die lui betalen voor het “aanmelden” van mijn link terwijl ik de link zelf ook gratis kan “aanmelden.

Maar goed er zijn dus mensen die niet zo denken en daarom is dit artikel erg handig. Nu nog proberen te scoren op “SEO” zodat iedereen die dat intypt gewaarschuwd wordt door middel van dit artikel ;’

[18]Dave12:32 pm on januari 15, 2010

@Pascal : probleem is hoe ga je als leek weten of de consultant goed/slecht is. Ze kunnen het allemaal goed uitleggen…

@Edwin : op forums roepen heeft idd weinig zin denk ik , maar het houd me niet tegen om er toch over te blijven schrijven. Er is altijd wel Iemand die er iets zal aan hebben..

@Danny : als je kennis 0,0 of 0,001 is, dan heb je totaal geen idee wat die aanmeldingen zijn. En hun lijstje zullen ze je nooit op voorhand geven. Pas nadat de cash wordt overhandigd zal je zien waar ze je aanmelden…

[19]edwin6:19 pm on januari 15, 2010

“Toch kan ik het niet begrijpen dat je dat geld neerlegt voor het “Aanmelden” tot Directories. Ik zou allereerst vragen om een lijst van Directories. ”

Jadaag..ik ga mijn lijsten waar ik weken aan gewerkt heb lekker gratis weggeven..

@Dave: de manier waarop er op MIJN reactie gereageerd werd zegt veel..velen vonden mijn reactie ‘roddels en achterklap’ van een concurrent..Als je dan ziet dat na een waarschuwing er nog dozijnen reageren op het aanbod..
Realistische SEO prospecties zijn blijkbaar te vrijblijvend en nemen teveel tijd in beslag..mensen horen liever ‘morgen op nummer 1 in Google’ slogans..gready people..

[20]Dave6:42 pm on januari 15, 2010

@Ewin: forums zijn de laatste plaatsen waar ik mensen ga proberen te behoeden van…er zitten er daar teveel met eigenbelangen 😮

[21]Pascal Beyens7:27 pm on januari 15, 2010

Ik heb zo van die sensoren die mij altijd helpen.

Staat er iemand voor je in net pak en met plastron dan kan die het al op zijn buik schrijven bij mij.
Lult die vent als een volleerde media magnaat dan is dat eveneens zo.
Als er veel geluld wordt dan kan je al een beetje aanvoelen wat er gaat volgen.

Misschien ben ik zelf met de tijd wat gevoelig geworden voor marketing praatjes en kan ik dat beter onderscheiden, geen idee.

Maar zeer belangrijk, je moet willen niet bedrogen te worden.
Er zijn er nogal wat die er blijkbaar alles voor doen om bedrogen te worden.
Vroeger deed men beroep op instinct en mensenkennis, nu doet men beroep op waardeloze papiertjes en de heoveelheid afgewerkt gelul dat er uitkomt.

Ik heb het ondertussen ook wel gehad met die bedrogen mensen die niet luisteren naar je goede tips (zoals aangetekend opzeggen ipv te bellen) en als ze je helemaal hebben uitgeluisterd doodleuk zeggen dat hun budget op is.

Er komt geen Vlaming meer binnen, niet om voor te werken of niet om mee te werken.
🙂

[22]Edwin8:29 pm on januari 15, 2010

@Dave: ik doe ook nergens nog de moeite..vandaar mijn toenmalige deleted post over proximedia.

Als het nu nog sokken van mensen waren, maar de meeste zijn ijdele zelfstandigen die melagomane prietpraat slikken als zoete koek..

[23]Nico2:50 pm on januari 17, 2010

Dit is wat Google te zeggen heeft over SEO bedrijven:

http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=nl&answer=35291

Check de laatste zin: “Als u denkt dat u door een SEO bent bedrogen, kunt u dat melden.”
Ik vraag me af of Google in zo’n geval die gasten ook op een blacklist zal zetten?

[24]Pascal Beyens6:37 pm on januari 17, 2010

Nee, ze rekenen 10% extra voor een Google Adwords Professional certificaat aan die mensen.

[25]Pascal Beyens6:44 pm on januari 17, 2010

Ik vraag mij overigens ook af wat mensen nog liggen te lullen over ip locatie dezelfde.

Is dat weer iets dat van de goeroes van seomoz komt?(blijft komen, gaan we het in 2010 ook weer hebben over nofollow en pagerank sculpting? *zucht*)

Tuurlijk, als je een paar 100 websites creëert die het doel hebben louter te spammen dan zou er ergens een belletje kunnen rinkelen. Maar heel snel zal het niet rinkelen als je al die startpagina’s ziet met duizenden pagina’s op elk hun eigen (sub)domein.

[26]Christophe11:58 am on april 19, 2011

Ik start zelf ook net met een SEO bedrijf.

Ik probeer momenteel mijn prijzen te bepalen. Ik kwam op deze website: http://www.afterimage.nl/2008071801.htm maar vond het wat aan de hoge kant. Op een forum (ivm SEO) zeiden ze echter dat het de courante prijs is. Kunnen jullie dit bevestigen?

Prijzen kunnen echter bizar werken hoor. Wanneer 3 SEO bureau’s pakweg 2500€ / audit vragen, en jij vraagt 1100€ voor een zelfde audit gaan potentiële klanten vermoeden dat jouw audit minder kwalitatief is. Dit is nu eenmaal zo. Als jij naar de winkel gaat en de ene reep chocolade kost 50 cent, en de andere reep 1.5€, denk je steevast dat de eerste reep rommel is, of toch minder lekker, hoewel dit van dezelfde fabriek kan komen. Dat heb je nu eenmaal met alles.

Een andere reden waarom (goede) SEO’ers veel kunnen vragen is dat het de op een na hoogste ROI biedt (de hoogste is paid advertising, bv. adwords). Maw, (grote) bedrijven hebben hun SEO investering er steevast uit!

Maar …. er zijn inderdaad oplichters op de markt! Zo heeft een kennis van me in zijn onwetendheid bij de opstart van zijn bedrijf 2500€/jaar betaald aan een SEO bedrijf. Het enige wat dit SEO bedrijf beloofde is zijn website in de index van Google te houden … Verder hadden ze in het begin, tijdens de audit, wel enkele SEO technieken toegepast, maar helemaal verkeerd waardoor de SEO waarde ervan nagenoeg geheel wegviel.

Benieuwd naar de reacties (ivm prijzen).

Groeten,
Christophe

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.