Succesvol Ondernemen is een kwestie van gezond verstand gebruiken !

Geschreven door : oktober 18, 2009 3 reacties

Het eerste deel van dit artikel kan je hier vinden : Verantwoord ondernemen Online

Niet teveel kakelen !

Mijn bescheiden mening is dat er teveel wordt gekakeld maar er te weinig eieren worden gelegd. nike dynamo free Tom Brady College Jerseys Scarpe Air Jordan 6 Nike Air Max 90 Homme nike air max norge nettbutikk Kijk als je van plan bent om in markt X of Y te gaan, start gewoon een site ! Met 30-40 euro per jaar te betalen ben je vertrokken.

Je hoef daarom niet gelijk een shop te starten…gelijk een shop starten is iets wat ik zelf nooit doe en dit om 2 redenen :

 1. Moeilijk om je ‘expert’ status op te bouwen en een groep ‘volgelingen’ achter je aan te krijgen. Kole Calhoun Jersey Scarpe Nike Air Max 90
 2. nike air max Cheap Fjallraven Kanken Mini new balance 996 femme bleu gold En dat zal in de toekomst nog een pak belangrijker gaan worden…

 3. Een stuk moeilijker om link building te doen

Dus wat doen we : een WordPress site uit de grond stampen, beginnen met het schrijven van zinnige & verteerbare content en me overal gaan ‘tussenwringen’ waar er discussies/posts verschijnen gerelateerd aan mijn markt.

De katten uit de boom kijken

Het opstarten van een site heeft niet alleen het voordeel dat je ‘aanwezig’ bent in je markt, het laat je ook toe om te gaan spelen met het verkeer dat je site genereert.

Een paar eenvoudige voorbeelden ter illustratie. nike internationalist femme cheap air jordans free shipping Air Max Flyknit Hombre New Balance 574 mujer Maglia Damian Lillard new balance 1300 femme Ik wil een hondenshop beginnen en ben alvast een WP site begonnen waar ik na een maand of 2 al een 100-tal bezoekers/dag over de vloer krijg.

 1. Ik wilt weten hoeveel bezoekers er eventueel commerciële interesse hebben
  In mijn navigatie zal ik tussen mijn verschillende categorieën bijvoorbeeld een categorie WEBSHOP of iets dergelijks plaatsen. Kyrie Irving Shoes new balance 1600 femme Via Google analytics of misschien beter nog crazy egg, kan ik zien hoeveel keer daarop wordt geklikt.

  Natuurlijk heel rauwe data maar op die manier weet je toch dat er ergens interesse zou kunnen zijn.

 2. Zou je dit echt willen kopen ?
  Je kan het nog een stap verder nemen en op specifieke pagina’s (vb. Air Jordan 8 Homme comprar mochilas kanken stan smith adidas dames nike air presto donna artikel over Luxe hondenmanden) een opvallende knop plaatsen : “Koop hier deze Luxe hondenmand”. New Balance ct suede gum femme New Balance 997.5 hombre nike tn 2017 Homme Air Jordan 14 Uomo Adidas Heren Het meten van een dergelijke actie is al concreter dan in het eerste voorbeeld.

Door te gaan ‘spelen’ op je info site zal je een duidelijker beeld krijgen van welk publiek je tot op vandaag aantrekt en wat er goed/slecht in de markt ligt.

Hou je centen nog even op de bank (of onder je matras)

Als je de tijd rijp acht om je shop te openen, doe geen gekke dingen en laat je spaarcenten nog even op de bank staan ! Een info site en conclusies trekken uit je research werk staan nog steeds ver verwijderd van the real stuff.

Dus maak voor jezelf uit welk assortiment je wilt aanbieden om van start te gaan en zoek een leverancier (of meerdere) die bereid zijn best online casino om op dropship basis te werken.

Ga niet kijken aa

n de andere kant van de wereld maar hou het bij de andere kant van je straat/gemeente/land. Nike Air Max 90 Femme Garrett Richards Jersey Nike Italia Store Air Jordan 4 Homme

scarpe adidas bambino shop online Niks boven close contact om het spel relatief veilig te spelen.

Op die manier kan je weer eens de kat uit de boom kijken, zien wat er goed/slecht verkoopt zonder dat je enig financieel risico loopt. Air Jordan 13 Homme New Balance 247 m?skie Marcus Mariota – Oregon Ducks Jerseys zalando new balance uomo saldi Ok je winstmarges zullen lager liggen dan wanneer je het zelf zou gaan stockeren maar eenmaal je daar aan toe bent zul je weer met een hoop andere problemen & kosten geconfronteerd worden die je er misschien liever niet bijneemt.

China , daar moeten we zijn…

Als je weet wat er goed verkoopt en je wilt zelf een stock aanleggen…Het enige wat ik hier kan zeggen is : wees voorzichtig en kijk goed uit je doppen ! Een leverancier in China die je producten 40% goedkoper kan leveren dan je huidige leverancier is niet altijd de sleutel tot jouw financiële rijkdom.

En ik kan het weten 😮

Als je 20-30% meer moet betalen bij je leverancier hier in België of Nederland, ga dan niet over de plas omdat je denkt dat die 20-30% verschil je rijk gaan maken. Nike Roshe Run Two femme Goedkoop Nike Air Max Todd Gurley – Georgia Bulldogs new balance 373 damskie bordowe Er zijn een hoop zaken waar je rekening mee moet houden als je daar gaat handelen :

 • Andere cultuur : kan ik een boek over schrijven maar laten we het erop houden dat zij iets hebben van :
  • “is het niet voor vandaag, dan is het voor morgen, overmorgen of volgende maand”
  • “een maatje groter/kleiner, een andere kleur of model is toch geen probleem? Het lijkt allemaal op elkaar…”
 • Transport : De kosten van het transport vallen meestal wel mee maar het zijn de nodige documenten, plaatselijke douane en het risico onderweg die een gigantisch probleem kunnen vormen. TENNIS CLASSIC ULTRA FLYKNIT
 • Jordan Eclipse New Balance 1300 hombre new balance baskets 996 bleu marine et or Om een voorbeeld te geven, mijn allereerste levering uit China is nooit

  aangekomen..schip afgebrand halverwege oceaan en goederen zaten officieel niet op het schip (dankzij onze Chinese broeders die op de laatste knip de goederen van schip hadden gewisseld maar de boorddocumenten nooit hadden aangepast ..)dus :–> verzekering die weigert te betalen, geen goederen en klanten die de oren van mijn kop zaagden.

 • Douane : Eenmaal je shit in het land is moet het natuurlijk nog door de douane en daar zou ik misschien ook beter eens een boek over schrijven. Comprar Nike Air Max Baratas
 • Asics Gel Lyte 3 Donna
 • Om het kort te houden, hou rekening met algemene douanekosten, administratie kosten, inklaringskosten, invoerrechten,btw , transport tot aan je deur, ‘bijkomende complicaties’, etc. nike air max 2015 uomo bianche air max homme pas cher FREE RN

  Yadier Molina Womens Jersey Todd Gurley Jerseys adidas pas cher femme Nog steeds van oordeel dat je huidige leverancier een afzetter is ?

Als je beslist om het toch te doen, zorg ervoor dat je de nodige manschappen ter plaatse hebt of een externe firma die voor jouw de zaken regelt !

Wat hebben we vandaag geleerd ?

Volg eerst je verstand, daarna je passie…

Ook al ben je zo hard gebrand op het feit dat je eigen baas wilt worden en de wereld wilt veroveren, neem de tijd om voeling te krijgen, te leren en te analyseren.

Amen….

3 reacties op : Succesvol Ondernemen is een kwestie van gezond verstand gebruiken !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Dennis2:33 pm on juli 18, 2009

Goed artikel Dave.
Heel bruikbaar voor iemand zoals ik die zich aan het oriënteren is op dropshipping.
Maakt de drempel veel lager om aan de slag te gaan en de markt uit te testen. In de tussentijd dat de blogs wat traffic krijgen, nog genoeg tijd om meer uit te zoeken welke e-commerce software voor mijn eisen ideaal is en wat er nog meer bij komt kijken om een goede shop te maken.
Al heb ik die nu wel gevonden denk ik na onze mails.

Dennis 🙂

[2]Dave2:48 pm on juli 18, 2009

Zolang je de nodige pijltjes in de juiste volgorde neemt , kan er weinig verkeerd lopen 🙂

[3]Hans Keeren12:28 am on juli 23, 2009

Erg mooi artikel Dave. Een hele originele en niet eens zo gekke zienswijze. Starten met een blog voordat je een webwinkel start, lijkt mij (als blogger) erg verstandig. Het voordeel is dan ook dat je al credits hebt bij je lezers.

[4]Remco12:44 am on maart 4, 2012

Helemaal eens! Belangrijk dat je eerst je markt leert kennen en weet welke producten wel en niet goed lopen. Daarnaast lijkt het me pas verstandig om je inkopen over de plas te doen zodra je een bepaalde afzetmarkt hebt weten te creëren.

Daar komt bij dat het zelf importeren zeker de nodigde risico’s met zich mee brengt, zoals de kans op schade tijdens transport, slecht geleverde kwaliteit etc. Weet dus goed waar je mee bezig bent, want ook ik weet inmiddels uit eigen ervaring dat het minder eenvoudig is dan het lijkt;-)

Sorry, the comment form is closed at this time.