Thuiswerken & Online je geld verdienen, alleen maar voordelen ?

Geschreven door : september 9, 2008 11 reacties

We (ik dus) zijn hier bezig met het schrijven van een artikel over hoe en waar je begint met het opzetten van een eigen e-zaak. ADIDAS TUBULAR SHADOW KNIT Black Grey Jordan Shoes Maar ik dacht dat het misschien wel eens een goed idee zou zijn om eerst even te kijken of het eigenlijk wel een goede zaak is om (ooit misschien) zelfstandig ondernemer te worden op het www en dus vanuit je thuis je geld te verdienen… oakley pas cher nike damskie buty czarne De meeste zien waarschijnlijk alleen maar de leuke kanten en de cliché uitspraken als “mijn vrijheid is het allerbelangrijkste voor me..” en “doen wat ik wil..” zijn de eerste argumenten die je hoort als je de waarom vraag stelt. air jordan 5 oreo damskie Je zal mij in ieder geval niet horen klagen maar laten we toch maar eens de voor & nadelen opsommen, we hebben immers allemaal een verschillende smaak 😮

Nadelen van “eigen baas zijn”

 • Structuur Een van de moeilijkste zaken denk ik. FREE RN nike air max 1 goedkoop Als je voor iemand werkt wordt je meestal een bepaalde structuur opgelegd..doe dit en daarna dat,etc. Fjallraven Kanken Big nike tn requin Als je thuis zit heb je niemand die daar mee langskomt en moet je dus zien dat je je zaken rond krijgt en liefst op een zo efficiënt mogelijke manier.
 • Afleiding Er zijn 1001 zaken die je van je werk kunnen afhouden en aangezien er niemand is die je even op je plaats kan zetten is de stap makkelijk gezet. En zeker als je thuis werkt want daar leef je meestal niet alleen. Om nog maar te zwijgen van de messengers, twitters, facebooks, etc die je makkelijk een half uur of langer kunnen bezig houden. air max pas cher Texas Longhorns Als je je daartoe laat verleiden ben je gauw een paar uur op een dag kwijt ! Of de andere zaken zoals het mooie weer, de “zware” avond die je gisteren had….
  • Omgeving Als je thuis werkt, dan zit je toch maar altijd in dezelfde omgeving. Nike Free 5.0 Dames
  • Nike Air Max 2017 Dames

   Geen autorit van en naar het werk, geen andere omgeving of collega”s waar je eens gek kan mee doen.

   Aan de andere kant heb je natuurlijk ook geen collega”s die je kunnen irriteren 😮 .

  • Maar sommige mensen hebben gewoon behoefte aan “andere mensen” rondom zich tijdens het werk en dan is het eenzame bestaan in je bureau niet echt de goede keuze.
  • En het kan eens goed doen om even uit je “vertrouwde” omgeving te stappen… NIKE TANJUN

   daarom dat het niet slecht is om (mocht het ooit goed gaan) ergens een klein kantoor te huren zodat je werk/thuis gescheiden kan houden.

  • Het is dan soms ook moeilijk om te stoppen met werken als je computer op een paar meter van je is verwijderd…nog even snel dit en dat doen…en je bent weer een paar uur bezig.
 • Discipline Naast een goede structuur om je dag dagelijkse taken tot een goed einde te volbrengen is discipline waarschijnlijk de belangrijkste factor om het tot een goed einde te brengen. kobe 9 cheap Chaussure Kobe Bryant
  Op je werk wordt je verteld wat te doen, ongeacht of het nu leuk/minder leuk werk is , je doet het..omdat het je wordt opgedragen. buty air jordan 5 damskie Als je thuis zit, dan is er niemand die je zal pushen behalve je zelf dan…en geloof me er zijn ook een hoop minder leuke kanten aan het eigen baas zijn..denken we maar aan de administratieve kant ..?? Ok je kan het uitbesteden maar 1) als je net begint kan dat een zware financiële kost worden b) als je de financiële kant van je zaak niet goed kent hoe kan je het dan optimaal gaan runnen ? Jij en enkel jezelf kan je aanspreken om problemen op te lossen…niemand gaat het voor je doen..

En dan nu de Voordelen

 • De Vrijdheid Je doet wat je wilt, waar en wanneer dat je dat wilt. Nike Free 5.0 Dames zwart
 • asics buty Heb je geen zin om je te wassen en in je pyjama of in je “bloot gat” te beginnen..hey wie gaat je tegenhouden of zeggen dat het niet kan 😮 De tijd dat ik wakker werd met een wekker “s ochtends (god hoe hatelijk was dat !) is voorgoed voorbij..en denk nu niet dat ik elke dag tot 11H slaap..Laten we zeggen dat ik rond 7.30-8.00 ergens opsta tijdens de week, tenzij ik tot laat in de ochtend heb doorgewerkt, dan kan het wel eens wat later worden.

 • Of schiet je net te binnen dat je nog boodschappen moest doen….je springt recht en up you go….wie gaat je tegenhouden ? De radio op 10 of even alles neerleggen om te gaan sporten…
  • Geen Baas Als je zelfstandig bent dan ..heb je geen baas..newsflash ! Niemand die je zegt wat, waar en wanneer je iets MOET doen…je regelt zelf je werk.
  • Maar toch even vermelden dat het soms wel goed kan zijn dat er iemand een bepaalde druk op je legt want velen onder ons gaan dan pas gaan “presteren”.

  Je moet jezelf deadlines kunnen opleggen en je daar ook aan houden (min of meer 😮 )
 • Niet plaats gebonden Als internet ondernemer ben je niet echt plaatsgebonden..tenzij je geen laptop hebt..Maar je kan het meeste van je werk van op elke plaats op deze wereldbol doen zolang je maar een internet verbinding hebt. LA Dodgers Jersey Als je beslist om een paar weken of maanden ergens anders te verblijven (misschien aan het strand met een cocktail in je hand..) dan verhuist je zaak gewoon mee.
11 reacties op : Thuiswerken & Online je geld verdienen, alleen maar voordelen ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]edwin5:25 pm on juni 9, 2008

Geen ervaring mee, maar ik ben wel, denk ik, oud en wijs genoeg om te weten dat het paradijs niet bestaat. Maar dit lijkt me wel leuker dan de traditionele zelfstandige vakman. Ik ken er verschillende en weet dat kopzorgen, ellenlange werkdagen en moeilijke klanten schering en inslag zijn. Het fortuin dat ze daarmee verwerven hebben ze dubbel en dik verdiend.

[2]SaSh6:42 pm on juni 9, 2008

Ik ben al sinds mijn 22e zelfstandig ( fyi al 16 jaar dus….pfff waar blift de tijd 🙂 ) Maar toch nog niet geheel ” vrij ” om te doen en laten wat ik zelf wil. Het is mijn doel om dit toch binnen enkele jaren als internet ondernemer te bewerkstelligen. Maar zoals jij het ook omschrijft schuilt daar weer enig gevaar. Je zult dan des te meer die zelf discipline moeten hebben om je dagelijkse ding te doen. Dus die vrijheid kan ook weer een opstakel zijn, waar niet iedereen mee kan omgaan. Maar wanneer je weet dat je de mogelijkheid hebt om na enkele jaren meer dan fulltime te werken, hetzelfde geld ( of meer ) kunt verdienen met parttime werken, dan zullen de obstakels met plezier genomen worden.

[3]Alfie9:06 pm on juni 10, 2008

Nou, ik run geen e-commerce zaak, maar ik verdien mijn geld via het internet op een andere manier en daarnaast kan ik als ik wil gewoon een 9-5 job nemen. Dan heb je het allebei een beetje en tijdens het werk 9-5 job even aan je website ofzo sleutelen, niemand die d’r achter komt:P in ieder geval in mijn geval.

[4]Dave9:38 pm on juni 10, 2008

Da’s nog zo leuk meegenomen 😮 Maar waarom zou je een 9-5 doen als je goed je boterham online verdient …

[5]edwin8:19 am on juni 11, 2008

Naar pensioen en ziekteverzekering toe, is een loontrekkende job wel interressanter..
Van harte proficiat met je vermelding in de Marcom top 100…( 77e plaats )

[6]Mitchel11:09 am on juni 11, 2008

Online je geld verdienen vind ik het mooiste wat er is. Het is keihard werken voor succes, wat sommige toch echt wel vergeten. Buitenstaanders denken dat je heel de dag zit te niksen. Mijn grootste valkuilen zijn 1) afleiding 2) “even” geen zin 3) te lang nadenken en niks doen 4) wegdromen over hoe vet het wel niet zou zijn als ik een van mijn shops in de toekomst kan verkopen voor 1+ mln euro. 😉

De voordelen zijn dat ik bovenstaande valkuilen onbeperkt kan doen zonder dat iemand daar wat van zegt.

[7]herman10:23 am on juni 12, 2008

Ok een normale IT consultancy job heeft meer en meer het voordeel dat je van thuis mag/kan werken. Ikzelf werk momenteel als IT consultant (momenteel SQL server over 2 weken overstap naar SAP HR) en werk geregeld een dag van thuis. Deze morgen regende en stond er 250km file in België en dan kan ik zelf beslissen thuis te werken.

Enige discipline is wel noodzakelijk, maar voor de rest niets dan voordelen.

[8]Dave11:03 am on juni 12, 2008

Raar dat niemand het woord voldoening/trots heeft laten vallen..van zero tot iets waarmaken en iets ‘blijvend’ opbouwen en uitbouwen een geweldig voordeel is 😮

@ herman er zijn idd al een hoop jobs die je de mogelijkheid geven om vanuit je thuis je dagelijks werk te doen en volgens mij zal dat in de nabije toekomst nog behoorlijk gaan stijgen.

@ edwin…met een 9-5 heb je inderdaad meer zekerheid wat dat betreft maar een mens moet ook eens voor het (berekend) avontuur kiezen, maakt het nog zo leuk om hier op de planeet rond te lopen..

[9]René Greve8:54 am on juni 16, 2008

Na meer dan 11 jaar een eenmanszaak te hebben gerund, ligt het zeker genuanceerd. Het hangt er helemaal maar vanaf wat voor soort persoon je bent. Je moet tegen onzekerheden kunnen, flexibel zijn en discipline hebben als je succesvol wilt zijn in een e/business. Voor veel mensen is een vaste baan veel prettiger.

[10]Thomas G10:47 am on februari 17, 2009

Heeft er eigenlijk iemnad relevante ervaring met dit soort handeltjes (thuis-geld-verdienen@live.nl ) ?
Graag hieromtrent reactie per mail aub? (thomas@investeco.be)

Mvg

[11]Tomvth2:45 pm on november 12, 2009

Hey,

Om even te reageren op de laatste post…

Heb nu toch al enige ervaring met online geld verdienen.

En al wat hierboven gezegd wordt is waar!!

Je moet inderdaad voor jezelf uitmaken wat je wil doen..

Probeer je wel niet te negatief uit te laten over iemand anders werk en tijdsbesteding.

Uitspraken zoals “dit soort handeltjes” vind ik persoonlijk niet echt gepast…

Wij plakken ook geen stickers op bijvoorbeeld iemand die bij de afvalophaling werkt..

Mvgr,

[12]Kris5:43 pm on september 12, 2010

Brr precies al een oude post waar ik hier op bots (Lang leve Google om mij toch hier te brengen).

Zelf ben ik van plan ooit zelfstandige te worden, maar ik zou dat liever niet voltijds willen doen. ik heb echter toch wel een planning in mijn achterhoofd waar ik mij wil aan houden, kwestie om een streefdoel te hebben:
– Nog 3 jaar stage doorlopen;
– Daarna zelfstandige in bijberoep. Ik kan momenteel rekenen op een samenwerking met mn huidige WG binnen een bepaald onderdeel van mn beroep (leuk om kalmpjes mee te starten).
– Online verdienen is meer een hobby, maar na een periode van 3 jaar hoop ik toch voldoende te hebben geleerd om ook op het internet activiteiten te beginnen.

Ik denk dat het behoorlijk druk zal zijn, naast alle verplichtige opleidingen dan nog eens, maar mits volhouding denk ik wel dat ik daar de vruchten van kan plukken. En in de privé werken is nooit een zekerheid, dus hoop ik met een zelfstandige bezigheid toch nooit volledig zonder werk te vallen 🙂
En een site zoals e-tail met goede content helpt daar toch goed aan mee 🙂

[13]Thuiswerk10:52 am on juni 27, 2011

Thuis geld verdienen via het internet is wel degelijk mogelijk. Er zijn een heleboel tieners die al meer verdienen dan hun docent op school via blog websites over konijnen, paarden of honden.

Ik zou er zeker eens onderzoek naar doen. Waarom zou je je leven zo beperkt houden qua vrijheid en genot..

[14]TALKFUSION EASYMONEY8:39 pm on april 15, 2013

Goede Artikel moet ik zeggen.

Kunt je geld verdienen met Internet? Ja zeker!
Veel mensen dromen ervan :Snel geld te verdienen met thuiswerk. Hoe zit dit?

LUISTER Naar deze TALK FUSION PRESENTATIE

Mijn TALK FUSION REPRESENTATIE VAN Andy van Dijk.
http://app.s2.talkfusion.com/fusion2/view.asp?MzM2OTE5NQ==_27107149

Voor meer informatie kunt graag opbellen of Emailen.

Ronald Wederfoort
IT Business Consultant
YouTube – FACEBOOK – Linkedin
Phone: 5999 5156118
http://1436929.talkfusion.com/home.asp
Tweeter :@usacuracao
Email: ronald_wederfoort@yahoo.com

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.