Stick to the Mindmap & Time Management Plan…

Geschreven door : oktober 24, 2009 2 reacties

In het vorige artikel zagen we 5 zaken die veel e-commerce ondernemers (en waarschijnlijk andere ook) beletten om te groeien. Adidas Zx 500 Og Femme Nu eentje heb ik daar bewust niet vermeld omdat het anders iets te lang ging worden en we hebben allemaal niet veel tijd om te lezen..right :o) En als ik naar mezelf kijk, dan was dit hier de grootste reden die me belette om te groeien zoals ik dat zelf wilde : Haalbare doelen stellen , planning opmaken en..stick to the plan ! En of het nu een full time job is of het is een hobby waar je enkele uurtjes per week mee bezig bent, maakt verder niet zoveel uit maar 'een plan' en vooral een time management plan is toch iets wat je zal nodig hebben. Atlanta Hawks Er zijn er maar weinig die echt een duidelijk doel hebben waar ze eigenlijk naartoe willen werken. adidas original pas cher fille new balance roma via nazionale “Ik wil een internet shop beginnen” of “Ik wil er van kunnen leven..” zijn een doorsnee antwoord op de vraag “Wat is je doel ?” Maar dat is zo vaag dat je er bitter weinig mee kan en je waarschijnlijk nooit jouw eindstreep zal bereiken. SCARPE DA RUNNING UOMO

Een veel beter antwoord zou bijvoorbeeld kunnen zijn : “Ik wil ooit full time gaan maar mijn doel nu is om over 6 maand een omzet van 1500 euro/ maand te genereren”. En van daaruit kan je dan je plan gaan opmaken en zien welke stappen je daadwerkelijk moet nemen om dat doel te bereiken. asics tenis sklep ADIDAS EQT SUPPORT ADV

Jason Pierre-Paul En geloof me, als je niet in staat bent om een degelijke planning op te maken dan is de kans heel klein dat je er ooit komt en dat is precies de reden waarom zoveel nieuwe webwinkels (of andere e-commerce projecten) het zo snel voor bekeken houden. Ze beslissen dat ze online geld willen verdienen dus ze starten een webshop, gooien er hun producten op en… dat was het…

Mind Maps en Flowcharts

Ik ben iemand die zaken visueel moet kunnen zien en ben dan ook een grote fan van mind maps en gebruik ze dan bijna ook voor alles waar er een structuur moet inkomen. Nike Free 5.0 Femme Zij het nu voor het uittekenen van nieuwe projecten, maken van een nieuwe site, het maken van lessen en of instructie video’s…ik moet die dingen gewoon ‘zien’. Parajumpers Homme Windbreaker IKE AIR HUARACHE chaussures nike air max pas cher Een eerste eenvoudig voorbeeld , Ik ben een tuinliefhebber en wil mijn eigen site beginnen over tuinieren en wil er over 6 maand iets mee gaan verdienen. NIKE FREE RN Air Jordan 13 Air Jordan 8 (VIII) asics mexico damskie In plaats van gelijk een domein & hosting aan te schaffen, wordpress erop te gooien en beginnen met schrijven ga ik even in mijn ‘Zen modus’ om alles (of toch zoveel mogelijk) in kaart te brengen zodat ik weet hoe de vork aan de steel moet komen te zitten. asics gel lyte 3 hombre negras

Zo weet ik tenminste al waar ik het ga over hebben ( kan ik beginnen met topics te verzinnen) en hoe ik de site ga structureren. Nike Air Max 90 Femme Noir Et Blanc Maglie Dallas Mavericks cheap albion silver Een volgende stap is dan om alles wat hier op staat in een Excel te gooien zodat het verder kan uitgewerkt worden naar keyword gebruik , etc toe. Under Armour Pas Cher Of laten we een stapje verder gaan en een totaal project op (mind map) kaart zetten. Asics Gel Lyte 5 Homme Nike Kyrie Irving Asics Gel Lyte 3 Donna Rosa

 • ADIDAS PURE BOOST
 • nike air jordan 10 chicago Wat zal ik allemaal moeten doen om over een half jaar aan die 1500/maand te raken ?

  In eerste instantie maken we een mindmap en we koppelen daar gelijk een flowchart aan zodat we weten hoe bepaalde fases zullen worden aangepakt.

  In de flowchart die je hier ziet staan alle stappen uitgetekend die nodig zijn om de site in elkaar te steken. NIKE AIR MAX 2017 PAS CHER Snel uitgelegd:

  1. ik bedenk en werk een design uit in photoshop
  2. maken van het logo laat ik over aan 99design (nu krijg ik alle designers op mijn dak:)
  3. design is rond en logo binnen, ik stuur het door naar de coder die alle ontwerpen omzet naar html formaat
  4. ondertussen heb ik ook mijn schrijver aan het werk gezet (dankzij mijn eerste mindmap)
  5. coder levert materiaal aan, we stoppen de structuur erin
  6. eerste artikels komen binnen
  7. site kan life gaan

  Zo moeilijk of makkelijk kan het gaan. Het is inderdaad even werk om alles in ‘beeld’ te brengen maar eenmaal mind maps en flowcharts zijn uitgetekend voor project X, kan je die voor een groot gedeelte (zo niet alles) gaan gebruiken voor je andere projecten.

  Zelf gebruik ik Xmind om mind maps te maken of Creately. nike air jordan 12 mujer new balance running homme soldes Je moet trouwens eens zien welke splittest ze aan het uitvoeren zijn op hun homepagina..in plaats van front2 moet je eens 1 intikken..kan jij het verschil vinden ?

  To Do lijstjes

  Nu, hoe mooi en gedetailleerd je maps ook mogen zijn, als je ze niet uitvoert zoals het daar staat, dan ben je nog geen stap dichter bij je doel. Nike Hurley nike air max thea blanc strass Vandaar dat ik naast de maps ook een hevige voorstander ben van To Do lijstjes.

  Simpelweg omdat die me helpen om alles uit te werken zoals het ‘boekje’ voorschrijft. Nike Air Foamposite Pro In het begin werkt ik met 1 to do lijst maar na een tijdje zag ik het bos door de bomen niet meer omdat het lijstje veel te lang werd dus heb ik ze maar opgedeeld om er (ja weeral) structuur in te brengen. air max 90 femme blanc rose noir De globale to do lijst is er eentje op papier. Fjallraven Kanken Big nike air max 1 ultra moire camo Het is een boekje getiteld : “Another good idea” Alles wat ooit in me opkomt en waarvan ik denk “dat moet ik zeker ooit doen..” komt daarin terecht. Adidas Zx 500 Homme new balance 420 foot locker Meestal zijn dat geen dingen die in een mindmap staan. NIKE AIR ZOOM VOMERO 11

  Nike Italia Store Op mijn whiteboard hier aan de muur heb ik 2 klommen voorzien :

  • To Do someday..
  • Fix it today !

  In de someday kolom komt alles terecht waarvan ik wil dat ze binnen de maand worden gefixt en in de fix it today kolom komt…spreekt voor zich hé 😮

  Elke ochtend vul ik daar 4-6 items in die absoluut moeten gedaan worden. Telkens als een item is afgewerkt, dan trek ik daar een mooi rood kruis door. new balance 996 homme Klinkt misschien onnozel maar als ik mijn hoofd hier optil, dan kijk ik recht op mijn whiteboard en zie ik wat er allemaal werd gedaan of nog moet gebeuren en het geeft voldoening om rode kruisjes te zien staan. Air Jordan 1 Misschien werkt het niet voor jou maar voor mij wel in ieder geval, ook al was ik ervan overtuigd (zoals jij misschien) dat dit absoluut geen manier van werken was voor mij… een mens kan er al eens naast zitten he..

 • ZX 700
 • Is de dag voorbij en slechts 3 van de 4 items afgewerkt..pech maar de spons erover en morgen begin ik opnieuw vanuit een nieuw lijstje. Fjallraven Kanken No.2 Stephen Piscotty Replica Jersey tuta new balance maratona di roma

  Stick to the Plan !

  Het zal je bekend in de oren klinken als ik zeg dat je een massa aan verleidingen moet weerstaan als je achter je pc zit..

  Mails checken, feed reader bekijken, snel even op facebook of twitter, blogs & forums afschuimen, van link a naar link b naar c naar d naar….en voor je het weet is er weer een kostbaar uur (of meer) voorbij die je beter aan het volgen van je planning had gehangen. nike free 5.0 uomo grigio adidas gazelle uomo rosse solde adidas chaussures Om daar iets aan te doen gebruik ik een timer… Deze week kwam ik , via @Patrick bij Focus booster terecht, een handige desktoptimer.. Adidas Ultra Boost Femme nike chaussures Maar heel eenvoudig, ik zet de timer voor 40 minuten en doe in die tijd niks anders dan wat er op mijn

  fix it today staat. nike lebron 13 pas cher new balance buty startowe Staat daar ‘blogpost’ schrijven dan staat enkel Word open en geen enkel ander programma zodat niets of niemand me kan storen. 40 minuten voorbij, even 10 minuten relaxen en weer 40 minuten 100% concentratie. Canotte Phoenix Suns Voor je begint te lachen, probeer zelf eens om 100% met 1 enkel iets bezig te zijn 😮

  free credit score without credit card

  Op die manier ben ik alvast in staat om veel meer gedaan te krijgen op een dag, misschien jij ook als je het tenminste wilt proberen ..

  2 reacties op : Stick to the Mindmap & Time Management Plan…
  Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
  [1]Tom Vallaeys10:22 pm on september 26, 2009

  Het internet… Boordevol verleidingen die we allen moeilijk kunnen weerstaan, maar wel maakt van het internet wat het de dag van vandaag is.

  Staan zeker enkele handigheden in die ons leven als internetter wat makkelijker kunnen maken.
  Zeker een To do someday… om deze eens uit te proberen.

  PS: je hebt je opnieuw laten verleiden: waarschijnlijk wou je enkel over het webshop aspect schrijven en ben je via je whiteboard tot je timer geraakt.

  In ieder geval: To do someday!

  [2]Corne4:29 pm on oktober 17, 2009

  Ik ben groot voorstander van todo lijstjes! Op papier, maar ook in excel. Excel geeft me de mogelijkheid om dingen te categoriseren (tabbbladen, kolommen en rijen).

  Als basis voor m’n dagelijkse werk heb ik geprobeerd het GTD systeem toe te passen. Sinds kort nog maar. Het vertoond nog wat ‘bugs’ maar dat ligt aan mij. Zeker een aanrader voor iedereen die z’n werk iets beter wil ordenen!!

  Sorry, the comment form is closed at this time.