Video over Duplicate content…

Geschreven door : december 15, 2007 5 reacties

Er is weer een nieuwe going natural 2.0 video uit en deze keer wordt het onderwerp duplicate content op je eigen website aangekaart. Er bestaat ook zoiets als duplicate content op verschillende sites al moet ik zeggen dat het waarschijnlijk minder schadelijk is dan er wordt gezegd want hoeveel e-commerce sites ik al niet ben tegengekomen die steeds opnieuw de 'standaard' beschrijvingen gebruiken die een leverancier meegeeft en toch goed ranken.
.
Maar goed, duplicate content op je eigen site is dus WEL een zeer groot probleem en iets wat zich vooral voordoet op e-commerce sites. Een klein voorbeeldje misschien en je zal het gelijk wel herkennen. Je verkoopt kledij en één bepaald model van broek heb je in verschillende kleuren beschikbaar. Je maakt voor elk kleur een verschillende pagina aan en gebruikt overal dezelfde tekst/beschrijving want het gaat telkens om hetzelfde product maar in een ander kleur. En Bingo…daar heb je je probleem. Maar je kan meer over het hoe en wat lezen in het duplicate content en het toegevoegde zoekresultaten probleem artikel…of de video bekijken 🙂
.
Het beste wat je dan kan doen in een dergelijke geval is :

  • Je zorgt voor een unieke tekst op elke pagina maar als die broek in 10 verschillende kleuren beschikbaar is dan kan ik me voorstellen dat het misschien wel moeilijk wordt.
  • Je laat slechts 1 pagina indexeren.

Andy gebruikt microsoft word om de woorden op een pagina te tellen maar je kan het ook heel eenvoudig hier doen, gewoon je tekst copy&pasten et voila…

Beginners Guide to Natural Fat Loss
zp8497586rq
5 reacties op : Video over Duplicate content…
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]deInternetMarketeer12:43 am on december 18, 2007

verkeerde video volgens mij

[2]Dave1:32 am on december 18, 2007

Thxs voor de kleine maar zeer nuttige tip 😀

[3]Christian4:35 pm on december 20, 2007

Interessante video, maar ik heb er soms mijn twijfels bij.

Google kan volgens mij best zien wat de ‘Site Template’ (header, menu etc.) van je website is en wat de ‘echte content’. Een header en menu is op iedere pagina hetzelfde dus kan Google er makkelijk uit vissen.

[4]Thijs6:17 pm on december 30, 2007

Er wordt inderdaad een verkeerde video weergeven, je kan rechtsonder bij de playlist de goede video oproepen :).

[5]Dave10:24 pm on december 30, 2007

Opnieuw gefikst denk ik 😀

Sorry, the comment form is closed at this time.