Geen experts in het land ? Dan halen we er toch gewoon een over !

Geschreven door : maart 26, 2008 15 reacties

Laatste update voor de call…het is dus in het honderd gelopen aan het lopen 😮 Blijkbaar heb ik de verkeerde webinar oplossing gekozen want je moet inloggen via een link en dan nog eens per telefoon een nummer bellen om te horen wat we zeggen…foute boel dus…

Enfin het wordt dus een skype call die ik zal opnemen en� later vanavond gooi ik die dan op de site..Volgende keer meer geluk..Als iemand hier een betere oplossing kent voor in de toekomst, laat het maar horen..�

We klagen en zagen altijd graag over hoe ver we hier achterlopen en het gebrek aan experts of mensen die iets van hun kennis willen delen. Want ook hier en zeker in Nederland lopen er wel een paar mensen rond met genoeg kennis die bereid zijn om iets te delen of vragen te beantwoorden !

De laatste 2 weken ben ik behoorlijk druk geweest..en vandaag was weer een dag waarvan je denkt..”leuk maar morgen liever een tandje of 2 terugnemen als het kan ! “..Het voordeel van drukke dagen is dat ze meestal ook wel leuke dingen met zich meebrengen. Als het druk wordt dan is het dat er veel uit de bus valt…of dat je veel tegenslag hebt..kan ook 😮

Maar in dit geval hier enkel goed nieuws vandaag…naast een goede deal die ik heb gedaan, kwam er uit onverwachte hoek nog iets opduiken…ben al een tijdje aan het rondlopen om een paar mensen te strikken voor een interview (het interview met Aaron was daar ��n van) en blijkbaar hebben we vandaag ons 2e slachtoffer gevonden.

Wat anders zal zijn dan het interveiw met Aaron is het feit dat ik een poging ga doen om er een webinar van te maken. Mocht dit niet bekend in de oren klinken, een webinar is niks meer dan een online seminar :o…Het principe is eenvoudig, er wordt een online vergadering / les / interview gepland, je krijgt een url en/of een code waarmee je moet inloggen en you’re live on stage en kan volgen wat er wordt gezegd ! Het is natuurlijk een interactief medium en je kan dus ook vragen stellen…

Nu is de vraag natuurlijk of ik voor donderdag nog een dergelijk iets op poten kan zetten…In het slechtste geval zal het een skype call worden die ik zal opnemen en posten.

Dus heb je vragen, stel ze hier zodat ik ze kan doorspelen !

De tijd is aangebroken om je volledig te laten gaan en al je E-frustraties eruit te gooien 😮 Maar laat ik het misschien even heel kort over Jerry hebben..

Jerry West is de eigenaar van Web Marketing Now, een seo bedrijf die vooral het hoe en waarom uitvoerig test. Hij werkte in een vorig leven als software tester (het bloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan) en starte in 1996 zijn Seo test bedrijf op. Enkele klanten die hij onder de arm had (als consultant) waren AT&T, Sun Systems, Monster.com, Tupperware,etc..Dus niet gelijk de minste zou ik zeggen..

Maar Jerry is vooral actief in de affiliate wereld en weet verdomd veel af van Marktonderzoek, seo en aanverwante zaken…ik wou dat ik dat stukje kennis had die hij al lang is vergeten..

En bovenal , het is gewoon een “toffe pee”…:o

Hou de site in de gaten zou ik zeggen om te zien of het een webinar of een skype wordt en gooi je vragen hier gewoon op tafel… we krijgen hem gratis en voor niks aan de lijn en ik kan je verzekeren, hij is anders niet goedkoop…Een 2 daags seminar die hij met een collega doet eind april kost je $6000…

15 reacties op : Geen experts in het land ? Dan halen we er toch gewoon een over !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]SaSh12:16 pm on maart 26, 2008

Hey Dave,
Deze vraag zou ik graag door Jerry beantwoord willen krijgen…
” Hoe zie jij de ontwikkelingen m.b.t. Social Marketing de komende jaren? ”

p.s. Super dat je dit voor elkaar hebt gekregen!

[2]Raf3:36 pm on maart 26, 2008

Proficiat vooraleerst!
Zou het mogelijk zijn om het seminar op te nemen, aangezien ik vermoed dat velen niet op de pc kunnen door de vakantie(waaronder ik)…

Groetjes

[3]Brigitte4:00 pm on maart 26, 2008

Hallo Dave/Jerry.

Inderdaad heb ik vele vragen. Ik ben sinds 2006 online met mijn webwinkel http://www.bioreform.eu
(online shop in Europa 60.000 biolog. en natuurproducten). Sinds 4 jaar werk ik bijna dag en nacht aan de webshop/site samen met 4 enthousiaste vrijwilligers.
Het werk is nooit af, momenteel zijn we nog bezig om de Engelse en Duitse vertalingen gereed te krijgen. We hebben nu 500 vaste klanten en de rest bestelt zonder zich te registreren.

[4]Brigitte4:00 pm on maart 26, 2008

We werken ongeveer nu een half jaar met Google Adwords/Analytics. Wat op zich al een dagtaak werk is. Ik ben aan het proberen om nog meer links te verkrijgen naar onze site op verschillende websites, maar dat is ook tijdrovend.
Wat mijn vraag is: vanuit Duitsland/Europa krijgen we veel meer bestellingen binnen dan vanuit Nederland, ik zie via Analytics dat we wel veel bezoekers krijgen (ca. 200 per dag soms) maar weinig bestellers in NL. Via Adwords is het te tijdrovend en te kostbaar om voor al onze 60.000 producten een aparte adv.campagne op te gaan zetten. Dus hebben we nu 1 algemene advertentie en ca. 100 zoekwoorden.
Heeft Jerry nog een tip om meer bestellers te genereren zowel in NL als in Europa?
Alvast bedankt, vriendelijke groet, Kind regards,
Brigit van Emden-Kamphuis

[5]Dave4:03 pm on maart 26, 2008

@ Raf..het wordt hoe dan ook opgenomen zodat het later nog te beluisteren is…

@ Brigitte..ik speel je probleem even door…Al kan ik daar ook wel een voorlopig antwoord op geven 😮

[6]Daan8:31 pm on maart 26, 2008

Ik deel mijn reactie even op in een aantal delen. Anders komt het niet door de spamfilter.

Ik heb ook een aantal vragen. Ik ben momenteel bijna elke dag bezig ben met de promotie van mijn eigen bedrijf, en ik loop hier en daar tegen wat dingen waar ik wel eens de mening van een ander over wil horen.

1.
Een willekeurige gekozen uit de startje.nu directory:
‘Web site promotie en Zoekmachine optimalisatie met internet marketing bedrijf Net Promoter ‘
‘Tribal internet marketing’

Stel je wilt hoog scoren voor het woord ‘internet marketing’. Tribal kiest ervoor om te focussen (wat ook mijn theorie is) en heeft een density van 66%. Net Promotor daarin tegen kiest ervoor om de ankertekst vol te stoppen met verschillende woorden (waarschijnlijk met de gedachte hoog te scoren voor al die woorden) en heeft een density van 6%.

Werkt het niet als volgt:

Je hebt een liter water die je kan verdelen over een aantal glazen. Je kan ervoor kiezen om bijna alles in 1 glas te doen (focussen) of alles te verdelen over een aantal glazen (een lange ankertekst met veel verschillende woorden). Maar als je voor dat laatste kiest, hoe weet Google dan op welk woord je hoog moet scoren? Vindt google het niet lekker om een groot glas leeg te drinken?
Ik denk dat focussen datgene is wat je moet doen, terwijl ontzettend veel mensen proberen te spammen en overal ontzettend veel woorden overal in proberen te proppen. Maar spammen.. is het tegenovergesteldde van focussen. Wat is dan eigenlijk het nut van spammen?
Dus hoe belangrijk is keyword density in een ankertekst en hoe belangrijk is het om hierin te focussen?

[7]Daan8:33 pm on maart 26, 2008

2.
Reageren op blogs lijkt in deze tijd de manier om backlinks op te bouwen, en kan daarom als een onnatuurlijke manier van backlinks opbouwen gezien worden. Google ziet dit waarschijnlijk ook.
Zijn blogs de nieuwe linkfarms?

3.
Ik heb even gezocht met google.com en bij alle termen die voor heb belangrijk zouden zijn is hij niet te vinden (voor webmarketing pagina 9 etc..). Terwijl hij “The revolution” brengt, en dus eigenlijk overal nummer 1 zou moeten staan. Ik heb zijn website even bekeken en (misschien is dat mijn Hollandse nuchterheid), ik was niet zo onder de indruk van zijn ‘revolution’. Die informatie kan ik ook gratis op blogs vinden.
Maar misschien ligt het aan mij? (n ego 🙂 ).
Waarom scoort hij zelf slecht in Google?

[8]Daan12:14 am on maart 27, 2008

4. Web 2.0 begint steeds meer te komen, Marketing 2.0 dus ook. Het lijkt erop dat promotie nu vooral gaat plaats vinden op ‘andere’ website (sociale netwerken, blogs, forums, uitwissel sites) en de rol van de eigen website afneemt. De stappen die doorlopen moeten worden om te consumeren kunnen al ingezet worden op andere plekken dan op de eigen site, en de site hoeft dus alleen maar te dienen als laatste schakel. Hoe ziet hij dat? Hoe ziet hij de rol van zoekmachines en Seo dan? (want bezoekers komen dan vooral binnen via andere kanalen dan zoekmachines). Is dit een verschuiving van het opbouwen van links voor zoekmachines, naar het opbouwen van links voor grote bezoekerstromen? Is seo aan het eeh.. doodgaan?

Ik heb nog een vraag nummer 5.. die zal ik straks of morgen ochtend even posten. Over wat er belangrijk is bij backlinks.

Daan.

[9]Dave12:25 am on maart 27, 2008

@ Daan..ik heb Jerry niet kunnen overhalen om een dagje voor ons vrij te maken :o..

We zullen ongeveer een half uurtje hebben en ik probeer zoveel mogelijk vragen aan bod te laten komen..lukt het niet, geen paniek er komen nog interviews/webinars .

Maar om even op vraag 3 te antwoorden. Ik ken maar weinig ‘SEO experts’ die kicken op een top 10 ranking voor die term. Het ding is dat de meesten die er genoeg van af weten hun kennis gebruiken om andere biz te doen en in Jerry’s geval is dat affiliate marketing. Zijn webmarketing now site is niet echt zijn “core job” en rankings zeggen hem dan ook weinig..of toch niet daarvoor 😮

Neem nu bijvoorbeeld Dan Thies, een vooraanstaand SEO’er, nergens te vinden in de top posities, of gaan we dichter bij huis en nemen we de SEO-icoon hier in de lage landen Joost de Valk, ook hem zal je nergens zien verschijnen…zijn ze slecht of hebben ze geen kennis ? Ow…dat suggereer jij :o…als je op verschillende grote seo conferenties gaat spreken, dan ben je al geen amateur meer dacht ik.

Die mensen kicken gewoon niet op dergelijke rankings…wij daarentegen 😮

[10]Thomas7:56 am on maart 27, 2008

Op de valreep?

Ik had een aantal vragen ivm affiliate marketing, blijkbaar de specialiteit van Jerry. Dus dave, als er nog 5 minuutjes overblijven straks:

– Heb je nog concrete tips/ wat zijn de valkuilen voor aan affiliate mkt te doen? Zijn er wel negatieve kanten?
– Ivm 3d parties: zowieso kiezen voor het grootste netwerk of wat speelt er nog mee?
– Ivm samenwerken met andere websites en zelfs winkels in de straat; hoe begin je eraan?
– Hoe te kiezen in het (nu al) overgrote aanbod van affiliate mkt mogelijkheden?

[11]Daan11:28 am on maart 27, 2008

Nee ik suggereer niet dat mensen als Joost de Valk slecht zijn… haha 🙂
Alleen het viel me gewoon op. Ik zou er wel op kicken als ik nummer 1 zou staan. Dan zou ik overal op m’n website zetten van… kijk is wat ik kan! Het is toch een soort visitekaartje, maar die mensen zijn waarschijnlijk al zo groot dat ze dat niet meer nodig hebben.

Vanwege m’n overaanwezigheid zal ik proberen het nu kort en bondig te houden.

5. Wat moeten seo bedrijven nu doen om de concurrentie voor te blijven?

6. Kan hij misschien aangeven hoe belangrijk deze factoren zijn bij het kijken naar geschikte backlinks: de crawl snelheid (kijken naar het cachegeheugen), hoe snel de pagina daarna geindexeerd wordt, en de veranderingen op de pagina (kijken naar last-modified).
Want dat is waar ik het meest naar kijk. Ik kijk niet meer naar pagerank eigenlijk.

Tot zover mijn record poging langste post ooit. 😉

[12]Tine12:20 pm on maart 27, 2008

Komt de webinar later online op youtube of dergelijke? Ik kan er helaas niet aan deelnemen

[13]Dave12:37 pm on maart 27, 2008

@ Tine..die zal hier op de blog komen, geen paniek 😮

[14]Melanie van Kooten7:36 am on april 2, 2008

Er lijken geen goede SEO en keyword research tools die zich specifiek op de Nederlandse markt richten.
Web CEO is dan een van de betere maar toch ook erg gericht op de Amerikaanse markt.
Heb jij tips voor een goede SEO tool en een goede keyword tool waar we in Nederland wat aan hebben?

Melanie van Kooten

[15]Dave8:16 am on april 2, 2008

Hey Melanie,

Ik probeer er vandaag nog een kort iets over te schrijven..

Groeten,

Dave

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.