Een Webshop Starten kan je ook met WordPress !

Geschreven door : oktober 5, 2009 13 reacties

Magento….. Nike Air Max Thea femme je hoort er niks dan goed over en dat zal waarschijnlijk ook wel zo zijn maar zelf geen ervaring ermee (en ook niet van plan). Doudoune Parajumpers Harraseeket Waar ik wel ervaring mee heb is de e-commerce oplossing die WordPress rijk is. Begrijp me niet verkeerd, als je een echte webshop wilt maken en je jezelf volledig in de ecommerce biz wilt gooien zou ik in ieder geval niet kiezen voor deze optie. Nike Kyrie 1 Maar als je slechts een paar producten te verkopen hebt of je wilt gewoon de markt een beetje ‘aftasten’ dan behoort WordPress zeker tot de mogelijkheden. Adidas Zx Flux Femme Temeer omdat je met WP zoveel uit je mouw kan schudden (Blog, forum, webshop, review platform,etc) en alles vanuit 1 backoffice kan blijven besturen. Aaron Rodgers Cal Jerseys Persoonlijk vind ik het dus een geweldige oplossing voor mensen die reeds bloggen over hun passie en het ding een bron van inkomsten wil geven. Je kan er eigen producten zoals ebooks, opleidingen,etc verkopen of ergens een deal proberen te sluiten met een on/offline winkel die zijn gamma aan jouw beschikbaar wil stellen. Ik heb al zoveel succesvolle ecommerce projecten zien geboren worden uit een blog of community project dat ik nu zelf

wel eens wil gaan experimenteren met die manier van werken 😮 Maar dit volledig of the record.. Nike Mercurial homme Zelf opteer ik altijd voor de WP-Ecommerce plugin. Gratis (tenzij je bijvoorbeeld een IDeal zou willen integreren, kost je dan $40), gebruiksvriendelijk en vooral heel flexibel. NIKE AIR PEGASUS 92-16

Plugin downloaden & activeren en je kan gelijk aan de slag. Air Jordan 6 bambini air max 90 bianco uomo

Hoe snel het kan gaan zie je hier :

Eerst aan je instellingen prutsen

Voor je begint met het toevoegen van producten altijd handig om eerst de instellingen onder handen te nemen.

wpecommerce3

Teveel instellingen die je kan bewerken en toont gelijk ook wat het platform te bieden heeft. Zo is landinstelling, btw en taal (1) al een goed begin. Als je je taal instelt, wordt niet enkel de taal in je backoffice aangepast maar ook onpage wordt alles (zo goed als) naar het NL vertaald !

Verder zitten er een paar standaard betaalmogelijkheden tussen waaruit je kan kiezen. New Balance enfants Voor ons is enkel Paypal interessant en het toevoegen van een manuele overschrijving. Nike Air Max 2014 Femme

Wil je Ideal erbij dan moet je de extra betalende plugin erbij halen. asics donna Nu voor die $40 kan je ook niet echt veel verkeerd lopen…

Update: Dankzij Jos, deze handige plugin van Ideal… Nike Air Max 2011 Homme zelf nog niet mee aan de slag gegaan dus geen idee hoe geod dat ding werkt : http://www.ideal-simulator.nl/ideal-for-wordpress-and-e-commerce-plugin.html

Alle functies & opties van je shop kan je gaan instellen bij de presentation tab. De look en feel ervan, daar heb ik het straks nog even over..

Kwestie van alle tabs een keer af te lopen en te beslissen wat er goed voor je is.

Je Control Panel

wpecommerce1

Clean overzicht (1) van het aantal producten die je hebt zitten, niet dat je dat eigenlijk nodig hebt daar en natuurlijk ook een samenvatting van de verkopen. Daaronder (2) krijg je alle binnengekomen bestellingen te zien en kan je die van daaruit ook gaan bewerken (status veranderen etc.)

Beheren van je producten

Ook daar teveel mogelijkheden en opties om alles op 1 screenshot te brengen dus even snel de belangrijkste :

wpecommerce2

    1. Uiteraard de naam van je product , die trouwens ook in je url komt.
    2. Geen vervelende query strings met deze plugin en handig vanuit een seo standpunt gezien.

    Product omschrijvingen, die maak en bewerk je met de bekende WP interface en al zijn functies.
  1. Prijzen en voorraadbeheer heel makkelijk in te stellen…
  2. Zelfde geldt voor het instellen van de verzendkosten..

Verder moet je je product natuurlijk nog in een categorie gaan stoppen en best een product afbeelding gaan toevoegen. Maglia Dirk Nowitzki Hun product slider plugin ($25) kan een mooie aanvulling zijn. Heel handig is hun e-product functie waarbij je de url kan opgeven waar ze uiteindelijk hun ebook, video, whatever kunnen gaan downloaden van zodra ze betaald hebben.

Marketing

Geen moeilijk en of ingewikkeld gedoe hier :

wpecommerce5

Je kan dus ook kruisverkopen (1) gaan doen op je productpagina’s en daarmee gemiddelde bestelwaardes de hoogte in gaan jagen maar ook vouchers / kortingsbonnen uitschrijven. Under Armour Curry 1 Elite Je kan hier ook je shop aan je facebook account gaan koppelen en de boel daar gaan promoten…iets war ik eigenlijk geen fan van ben..

Ben trouwens benieuwd of het ecommerce gebeuren een beetje gaat aanslaan op facebook. nike air max 90 donna Kelvin Sheppard Er wordt toch altijd gezegd dat mensen daar zijn voor de sociale contacten…Ik hoop trouwens dat er gauw een case study of cijfermateriaal ergens op het www wordt gepubliceerd over de shop die er heeft draaien.

The Look…

Le Question jambon : zit ik vast aan een standaard template of kan ik de boel ook naar mijn hand zetten? We spreken hier wel over de look van de shopping cart plugin en niet van je site..die zal uiteraard altijd hetzelfde blijven. Als je zelf geen coder bent, zal je weinig kunnen aanpassen maar out of the box is het ook al een aardig ding met een hoop opties en zeker omdat de look van je site behouden blijft.

13 reacties op : Een Webshop Starten kan je ook met WordPress !
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Robbert7:48 pm on november 5, 2009

Hoi Dave,
Goed artikel, tnx! Ik kende deze uitbreiding niet eens. Wel ken ik Shopp, vergelijkbaar denk ik, maar niet gratis ($55 voor single site). Is ook nog te overzien.
Werk trouwens voor mijn huidige werkgever met Magento en dat biedt inderdaad wel véél meer. Het ligt er dus een beetje aan wat je doelstellingen zijn en wat het aantal transacties is dat je verwacht. Bij ons ligt dat nu nog vrij laag (3 a 5 per dag), maar ik ben nu al blij dat we voor deze oplossing hebben gekozen. Zeker als je met meerdere shops en/of talen wilt of moet werken dan is Magento ideaal.
groeten, Robbert

[2]Dave11:20 pm on november 5, 2009

Zoals gezegd, zou niet mijn keuze zijn om een pure webshop op poten te zetten maar alle tools moet je gebruiken waarvoor ze het meeste geschikt zijn 😮

Dave

[3]Nico2:33 pm on november 8, 2009

Interessante ontwikkeling! Ik heb onlangs Ecwid gecheckt ( Ecwid.com ) maar dat lijkt wat minder mogelijkheden te hebben qua taal en SEO aangezien het een 100% Ajax widget is. Voordeel van Ecwid is wel dat je het in elke gewenste site gebruiken kan.

[4]Jos4:39 pm on november 9, 2009

Deze gratis ideal plugin al gezien ? http://www.ideal-simulator.nl/ideal-for-wordpress-and-e-commerce-plugin.html

Ik heb hem echter nog niet geprobeerd, dus weet niet of ie goed werkt.
Ik heb wel wat probleempjes met de layout. De productpagina ziet er een beetje raar uit, ook al heb ik voor de standaarlayout gekozen, maar dat ligt misschien aan mijn thema.

@Dave: de link vanuit je nieuwsbrief komt verkeerd uit en het kostte me heel wat moeite om deze post op je site (via zoeken) te vinden.

[5]Dave5:24 pm on november 9, 2009

Hi Jos, dat ziet er niet verkeerd uit ! Gelijk even de post aangepast…

Er loopt inderdaad nu en dan eens iets fout in de nieuwsbrief..vreemd dat het altijd met links naar mijn eigen blog verkeert loopt en niet me de andere externe links 😮

Dave

[6]Jos8:49 pm on november 9, 2009

Met kopieren/plakken van de links kan het volgens mij niet misgaan….

[7]EagerBob10:20 am on november 26, 2009

Leuk artikel, ik kwam hier terecht via een zoektocht naar de mogelijkheden om iDeal te gebruiken met WP e-commerce. Ik ben op zoek naar een simpele oplossing om een webshop op eenvoudige wijze te integreren in een bestaande site.

@~Nico: Ecwid is nog in Beta maar de ontwikkelingen gaan heel snel, er werkt een team van 8 man fulltime aan de ontwikkeling. Over de talen: de Nederlandse vertaling (en Russische, Duitse, Spaanse en Braziliaans-Portugees) zijn klaar, die worden binnenkort geïmplementeerd.

Er is nu ook een speciale WordPress module uitgebracht, met sidebar widgets.
Bekijk het hier: http://www.ecwid.com/features/ecwid-november-news-498.html

Wat nog ontbreekt om een complete Nederlandse webwinkel te maken is iDeal integratie. Ik heb op het feedback forum een “Idea” aangemaakt, waar gebruikers kunnen stemmen. Ideeën die genoeg stemmen krijgen worden redelijk vlot uitgevoerd. Hier kun je stemmen (maximaal drie stemmen per gebruiker):

http://ideas.ecwid.com/pages/22031-ideas-ecwid/suggestions/377581-ideal-payment-support?ref=title

[8]EagerBob11:55 am on november 29, 2009

@Jos: Ik heb de plug-in getest en het werkt gewoon. Als simulatie weliswaar, ik moet zal eerst “ING advanced” moeten aanvragen voor ik het in het echt kan testen maar verwacht eigenlijk weinig problemen gezien het gemak waarmee het ging en de duidelijke instructies op de site.

Je hoeft dus om iDEAL te integreren in je WordPress webwinkel geen Gold Cart Module (van $40) aan te schaffen.

[9]Michel1:42 pm on augustus 14, 2010

Hi Dave,

Ik weet het, een beetje late reactie, maar toch interessant artikel! Ik ben zelf erg gecharmeerd van WordPress i.v.m. seo, maar van die shop module was ik nog niet op de hoogte, zijn daar al wat meer ervaringen van bekend?

gr.
Michel

Dave11:15 pm on augustus 17, 2010

Het doet in ieder geval wat het moet doen 🙂 Nu het is absoluut geen vervanging voor een echte webwinkel software maar ok als je maar een paar products hebt te verkopen en niet super profi bezig bent.

[10]Eigen Webshop Beginnen: 5 Tips om door de bomen het bos te zien ! | E-Tail11:23 pm on oktober 7, 2010

[…] Wil ik ergens gaan waar mijn interesse iets minder ligt maar ik wel (mogelijk) cash zie liggen dan start ik meestal een webshop op met wordpress. Zo goed als gratis en op themeforest of andere template sites kan je een deftige layout kopen voor […]

[11]Mark Buikspieren7:37 pm on juni 11, 2011

Ik had dat eerst nooit verwacht dat ik een webshop kon starten via wordpress, ik gebruik nu WP e-commerce alleen ik moet even uitzoeken hoe ik iDeal kan toevoegen.

[12]nathalie12:40 pm on augustus 12, 2011

Super blog.
Maar ik heb wel wat moeite met de instellingen en ik hoop dat je me kunt helpen. Ik wil de taal instellen maar maar als ik op settings klik dan krijg ik niet het scherm wat op jouw site staat om de taal te veranderen. Wat doe ik verkeerd?

Dave9:55 pm on augustus 18, 2011

Hi Nathalie,

De uitleg is al een beetje gedateerd vrees ik en ondertussen zin er al een hoop WP updates geweest 🙂

groeten,

Dave

[13]marco6:34 pm on oktober 25, 2011

Scherp geschreven dit artikel! Nooit gedacht dat het met WordPress ook mogelijk zou zijn een echte webwinkel op te zetten, Ik ga het zeker proberen!

[14]Jos1:12 am on november 23, 2011

WP is wel aardig om mee te beginnen, maar er zijn toch nog enkele problemen waar ik op stui. Een voorbeeld is: ik wil een eigen plaatje in de header van de homepage plaatsen en ik wil de tekst in de header voorzien van een ander lettertype. Van alles geprobeerd, maar nog steeds niet gelukt. Hoe moet dat? Help!!

[15]bart1:53 pm on november 29, 2011

ik zal je vertellen dat ik tot 2 maanden geleden nog niets met WP had. Via een vriend van mij heb ik ervan gehoord. En ondanks dat het voor mij als echte leek op dit gebied niet makkelijk is geweest, heb ik het onder de knie gekregen. Dus zelfs voor echte dummies is het te doen. Als ik het al kan…..

[16]tim van vlierden3:09 pm on december 2, 2011

zeker de moeite om eens rond te snuffelen

[17]Luuk3:13 pm on december 19, 2011

WordPress vind ik een fantastisch systeem. Een kind kan de was doen. Probeer gewoon, neus rond en je leert het allemaal heel snel.

[18]kesha3:18 pm on december 19, 2011

WordPress wint het bij op alle vlakken maar vooral qua eenvoudigheid.

[19]Cynthia9:16 am on december 25, 2011

Ik ben ook net begonnen met WP. Had wel wat ervaring met andere programma’s, maar met WP is een website bouwen super eenvoudig. Via het SEO gedeelte wordt je geholpen om teksten e.d. aan te passen om de ranking in Google beter te krijgen.

[20]Kid9:30 am on december 25, 2011

Ik ben onlangs op een Social Media training geweest en hoorde daar voor het eerst van WordPress. Ik ben het meteen gaan uitproberen. Het is even wennen, maar het is eigenlijk niet moeilijk. Ik hoor dan ook graag nog tips en zal deze site dan ook blijven volgen.

[21]Justin10:19 pm on januari 5, 2012

Interessante artikel! Gelukkig bestaat WP moet ik zeggen! Ik vind WP echt een fantastische programma. Ik gebruik WordPress ook al een tijdje en ik had al na 1 dag de basis al onder de knie. WP is echt makkelijk te leren. Het is echt een aanrader voor mensen die niet van html/php etc. houden.

[22]guest8:45 pm on januari 14, 2012

interessant artikel

heb ook een site gemaakt met wp ben zeer tevreden over wp en ben een beginner op dat gebied maar met wp is een site maken over soppen met roken doe je zo zeker niet het moeilijkste eigenlijk laat wp zich zeer makkelijk werken

een echte aanrader voor de beginners onder ons

[23]Sarah4:35 pm on mei 4, 2012

Ik heb al een bestaande website/ blog en wil graag daar een webshop aan toevoegen. Hoe kan ik instellen op welke url de shop te zien is? Want wat ik al zei de huidige website loopt al goed en wil niets aan dat thema etc veranderen.

[24]E-commerce in Europa is niet zo eenvoudig als het lijkt ! | E-Tail8:45 pm on februari 13, 2013

[…] hamvraag natuurlijk als je een webshop gaat starten , hou je er nog wel iets aan over op het einde van de rit ? Want als het je nu nog niet duidelijk […]

Sorry, the comment form is closed at this time.