Hoe vind je de juiste keywords voor jouw website ?

Geschreven door : februari 23, 2008 15 reacties
15 reacties op : Hoe vind je de juiste keywords voor jouw website ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Michael7:13 pm on februari 23, 2008

Wat bedoel je met “… en ik denk dat je vooral offline veel info kan winnen hierover.”?

[2]Dylan8:22 pm on februari 23, 2008

uit het artikel:
Dan heb je allerhande van keywordtools die je helpen met het geven van cijfers en bezoekersaantallen

Welke programma zijn dit? want ik ben op zoek naar programma die dit kan voor de NL markt.

[3]Dave10:02 pm on februari 23, 2008

@ Michael, dat je eens keyword research offline moet doen, je zal verbaasd staan met welke zoekwoorden mensen zullen afkomen om datgene te zoeken wat jij online probeert te verkopen. En soms is dat behoorlijk handig als net dat ‘soort’ van mensen je doelgroep is.

Persoonlijk ken ik online marketeers die soms de straat op trekken om de ‘offline man in de straat’ uit te horen over een nieuw design, project, ideeën etc..Zelf ben ik nog nooit echt de straat opgetrokken maar het heeft zeker ook zijn waarde.

@ Dylan , Voor zover ik weet heb je enkel keyword discovery die je cijfers geeft , maar die komen voornamelijk van overture dacht ik en aangezien dat = Yahoo heb je natuurlijk niet echt realistisch beeld van wat er in Google aan het gebeuren is. Maar je kan anders ook de keywordtool van Aaron Wall gebruiken, die werkt ook met overture http://tools.seobook.com/keyword-tools/international/

Google heeft ook zijn keywordtool maar die geeft dan weer geen cijfers, enkel indicaties aan de hand van een balkje…

Het beste wat je kan doen is zoveel mogelijk woorden verzamelen, die mooi volgens relevantie in adwords groepjes indelen en 1 of 2 weken een campagne laten runnen (best het inhoudsnetwerk niet gebruiken) …dan zal je ‘echt’ cijfermateriaal hebben waar je kan op vertrouwen.

Dave

[4]edwin9:42 am on februari 25, 2008

Sommige internet marketeers starten tijdelijk een adwords campagne met een waaier van kexwords, en aan de hand van de CTR kiezen ze de keywords.
Persoonlijk kies ik de populairste en stuur nadien bij, ik besteed enorm veel aandacht aan relared contenttext omdat zoals gezegd via deze weg een meerderheid aan bezoekers arriveerd (long tail)

[5]Dave10:11 am on februari 25, 2008

Het is idd aan te raden om adwords campagnes op te starten met keywords die je hebt verzameld, niet alleen om de CTR , maar ook om de uiteindelijke conversie te meten. Want als je niet via adwords kan verkopen, dan zal het je zeker niet lukken via de organische.

Maar nogmaals, de keywords die je verzameld komen uit een database en dan mis je dus (mogelijks) nog steeds die 25-30%..

Dave

[6]edwin3:08 pm on februari 25, 2008

” You can’t have them all “

[7]Michael6:14 pm on februari 25, 2008

Wat is de beste manier om keywordresearch te doen op gebied van het aantal zoekopdrachten die men doet op google.be/nl? Ik denk dan aan bv. het vinden van goede keywords om adsense sites te gaan opbouwen. Ik veronderstel dat hiervoor een adwords campagne gaan opbouwen niet bepaald de beste of meest praktische oplossing is. Keyword discovery haalt zoals ik hier kan lezen zijn cijfers bij Yahoo, bestaat er hier dan geen kant en klare oplossing voor?
Wie kan er hierover kort maar krachtig een oplossing voor geven?

[8]Dave6:20 pm on maart 1, 2008

Als je adsense sites wilt opbouwen kijk je best welke niche het meest gaat opleveren, of laten we zeggen eentje die de moeite is om er wat werk in te gaan stoppen. Een adwords campagne zal nog steeds de beste oplossing zijn om exacte cijfers te weten maar als je voor de ‘betere’ keywords gaat zal je wel wat $$ moeten neertellen om de campagne enkele dagen te laten lopen…

Voor de US markt zijn er andere en betere oplossingen..voor onze markt helaas niet…

Dave

[9]Michael6:20 pm on maart 2, 2008

Ok Dave, wat volgens mij wel een interessant artikel zou kunnen zijn is: “Hoe een adwords test campagne opbouwen”…

[10]Erdal11:27 am on maart 16, 2008

Er zijn keyword research tools zoals Wordtracker en Keyword Discovery
Je kan natuurlijk ook “Overture Keyword selector tool” gratis gebruiken.

[11]Erdal11:28 am on maart 16, 2008

Wat ook veel gebruikt wordt is het bepalen van je zoekwoorden door een Google Adwords campagne te starten en zo de juiste zoekwoorden bepalen.

[12]Dave3:03 pm on maart 16, 2008

@Erdal..werd reeds in een comment hierboven vernoemd en is inderdaad de enige manier om concrete cijfermateriaal te verzamelen

Ook keyword discovery heeft een free tool…maar het blijven natuurlijk nog altijd tools die voor iedereen toegankelijk zijn en slechts een beperkte waarde hebben.

[13]Google Adwords is tijdrovend als je het goed wil doen !11:33 pm on april 11, 2008

[…] niet dat er elke dag een slordige+90.000.000 searches worden gedaan bij Google en dat waarschijnlijk de helft daarvan nieuwe woordcombinaties zijn dus vertel me niet dat je […]

[14]Patrick9:34 pm on mei 23, 2008

De keyword tool van Google is goed om te kijken of er volume zit op bepaalde zoekwoorden. De aantallen zullen uit een adwords campagne gehaald kunnen worden, zoals Erdal ook zei.
De andere tools zijn, of gericht op de amerikaanse markt, of yahoo gebruiken die geen markt heeft in Nederland dus dat gaat niet echt helpen

[15]SEO10:57 am on december 30, 2008

De juiste Keywords voor je website.

Het is goed om Google adwords te gebruiken alleen jammer dat Google niet alles laat zien!
En ja het is wat om alles bij te houden qua zoekwoorden en trends / hypes op zoekwoorden.

Tja ik denk altijd maar zo, houd het simpel dan is het ook overzichtelijker voor jezelf.
En ga voor echt goede zoekwoorden, liever 3 goede dan 300 mindere.
Ja je kunt alles wel gaan uitrekenen enz. maar tjee he wat een tijd gaat daarin zitten.

En dan sta je met je zoekwoorden bovenin de gewenste pagina´s van Google.
Wat zie je dan dat mensen die ook graag op die pagina zouden willen staan, echt de strijd met je aangaan om de beste plaats te behalen.

Eigenlijk wel raar want als je dan soms wel eens goed kijkt waarom Google zo pagina´s indexeerd is ontzettend raar. En ja dan die 200 variabelen waarna ze kijken…

Maar als je dan goed kijkt zouden ze beter eens kunnen gaan werken aan een betere beveiliging van hun systeem aangezien je je concollega´s erook zo uit kunt gooien.
Met smerige spelletjes kan dat zo… wel jammer dat Google alleen naar omzet kijkt!

Dus doe er je voordeel mee voor veel goede informatie ben je hier aan het juiste adres!
Bedankt beste SEO vrienden!

Sorry, the comment form is closed at this time.