Welke extra schop moet ik geven om op de eerste plaats in Google te komen ?

Geschreven door : september 8, 2008 12 reacties

Ik citeer dus letterlijk één van de vragen die vorige week in mijn mailbox terecht kwam en op verzoek van die persoon zullen we er maar een artikel aan wijden. air max damskie Maglie Milwaukee Bucks ray ban homme pas cher Kleine hindernis is het feit dat hij (laten we hem maar Bert noemen 😮 ) liever niet had dat ik de desbetreffende website in de schijnwerpers gooide dus even een aangepaste versie.. nike air max 2017 femme grise De website zit in de horeca sector en de homepagina van de site mikt op een paar longtail keywords waarvoor er een kleine 25.000 – 125.000 resultaten worden gevonden door G. Nike Air Max 2017 Dames blauw

Nike Free 5.0 Dames grijs

Als ik moet schatten dan hebben we het over 400-700 search queries/maand hoogstens per longtail. New England Patriots Jerseys nike air max 2017 femme rose new balance flagship store milano De site werd geregistreerd in 2000 maar pas in 2004 werden de eerste pagina’s erop gegooid volgens the Internet Archive Op zich dus een domein voorzien van een mooie leeftijd (+4jaar) en dat laat zich ook merken in de zoekresultaten waar ze ergens tussen 5-10 hangen met heel weinig moeite. Air Jordan 11 Nike Air Max Thea Dames

asics kinsei 4 gel De nummer 1 in Google heeft volgens Bert niet veel backlinks en zelf heeft hij “de link naar zijn site naar veel relevante websites en startpagina’s gestuurd” . kanken nike air max 1 essential m?skie new balance m998 Zelf even gekeken en voor longtail 1 heeft de nummer 1 in Google een kleine 200 links en voor longtail 2 heeft de nummer 1 er een dikke 4000. chaussures nike air max pas cher buty nike janoski damskie Cheap Fjallraven Kanken Big scarpe asics running online Als ik snel even de top 10 afloop dan tellen de sites ergens tussen de 4-70 pagina’s, dus allemaal ‘dunne’ sites , de pagerank gaat niet hoger dan een 3 en 5 van de top 10 hebben niet meer dan 40 inkomende links Bert zijn linkbuildingcampagne heeft tot dusver 6 links opgeleverd met 4 unieke IP’s…Bert jongen het antwoord is behoorlijk eenvoudig, gooi er nog wat degelijke content op, zoek je een paar goede links en over een maand of 4-6 sta je aan de top. Scarpe Nike Air Max 2017

adidas scarpe bianche Maar veronderstel dat Bert over een paar maanden inderdaad op 1 komt te staan..wat dan ? Heeft hij dan zijn doel bereikt ? Ik denk het niet…niemand die ‘zomaar’ op 1 wil staan voor de fun. Fjallraven Kanken Pas Cher adidas y3 homme Nike Italia Store Er moeten acties voortkomen uit die posities…tafeltjes reserveren bijvoorbeeld of een complete huwelijksparty boeken. Cameron Newton – Auburn Tigers FLYKNIT LUNAR3 UCF Knights Nike Air Max 90 Homme new balance 373 bleu marine et bordeaux Dus laten we even zien of de verwachtingen van de bezoeker worden voldaan. Adidas Pas Cher Het gaat hier om en longtail dus de surfer bevindt zich in een stadium “van weten wat hij precies wilt”… ZX 750 Hollister Soldes asics gel noosa tri opinioni Dit is Bert zijn site: Een paar persoonlijke opmerkingen, laten we het mijn top 5 noemen :

 • Ik zit op mijn stoel die precies zo staat dat ik het midden van mijn scherm recht voor me heb..Een linkse uitlijning..shit nu moet ik mijn hoofd en of stoel draaien als ik niet scheel wil kijken.
 • Ik wil straks gezellig gaan eten met mijn vriendin en ben in de ‘mood’…wit -grijs en zwart is nu geen reflectie van mijn gemoedstoestand.
 • Als ik aan restaurant denk, dan denk ik aan kaarsen, warme kleuren en herkenbare elementen die me in de ‘mood’ brengen.
 • Tekst is leuk maar lezen is zo lastig….ik heb gewoon honger…
 • De menukaart….ok maar moet ik reserveren, hoe ziet jullie zaak eruit en waar vind ik jullie…ow ja contact..Een paar telefoonnummers en een kaartje uit google maps…vertel me toch gewoon waar jullie zitten in plaats van gesofisticeerd te doen..ik heb honger remember ?

Laten we maar even naar de nummer 8 in Google kijken : Mijn ‘best off’ :

 • Het geeft me een ‘aangenaam gevoel’ op het eerste zicht
 • Het interieur ziet er daar wel leuk uit ….leuk=gezellig=vriendin & ik happy= 🙂
 • Ow ik zie daar hun reclamebord hangen..ja, dat moet het restaurant op die hoek zijn….daar kom ik bijna dagelijks voorbij.
 • Kaarsjes, iemand die in de keuken aan het werk is, wijnflessen, een gedekte tafel..ow en die 2 mensen , dat zullen de eigenaars zijn zeker ?
 • Even zien wat er op de menu & wijnkaart staan en even zien het het zit met reserveren..
 • Liefste vriendin…pak je jas, we zijn vertrokken….ik heb grote honger remember ?

Ik geef toe allemaal een beetje simpel uitgelegd maar als je even in het website landschap duikt dan is dit de realiteit en geen leuk verhaaltje wat ik hier even snel uit mijn duim aan het zuigen ben.

 • Nike Air Max 90 Blu Uomo
 • Soms heb ik de indruk dat er teveel aan goede posties (SEO dus..) wordt gedacht & gewerkt in plaats vanuit een ‘gebruikers’ standpunt te gaan denken. nike cortez shop online italia Adidas Ultra Boost Homme asics gel lyte 5 hombre rojas nike air presto ultra flyknit Kijk als een surfer op je website terecht komt dan moet hij gelijk iets zien wat hij kan associeren met zijn gemoedstoestand of zoektocht . Aaron Rodgers Fjallraven Kanken Classic

  AIR MAX 2017

  adidas stan smith pas cher Dat kunnen een paar kernwoorden & foto’s zijn die duidelijk eruit springen of dat kan een dudelijke navigatie zijn die duidelijke antwoorden geeft op zijn vragen zonder dat hij 24 keer moet doorklikken.

 • Nike Air Max 2017 Dames groen
 • nike mercurial junior Zelf ben ik ook een groot fan van één of ander communicatiemiddel op je website zodat er interactie kan ontstaan tussen jouw en de bezoeker. Nike Air Foamposite Donna Adidas Yeezy 350 Heren Goedkope Nike Air Max 90 Niet alleen heb je interactie, het is ook een ideale kans om je status als expert te versterken (dat hoop ik toch tenminste 😮 ) zodat je meer vertrouwen gaat creëren en zo een grotere groep “aanhangers” op de been brengt…

  12 reacties op : Welke extra schop moet ik geven om op de eerste plaats in Google te komen ?
  Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
  [1]Edwin3:55 pm on september 9, 2008

  Het is me een beetje onduidelijk wat die 200 en 1000 links zijn, verder spreek je over niet meer dan 40 inlinks ?
  Ik kreeg deze week een verzoek om een site naar pagina 1 te brengen, na wat over en weer gemail en speurwerk bleek het domein een keyword penalty te hebben ( niet alleen het domein maar alle sites op naam van dezelfde eigenaar bleken een penalty op dit keyword te hebben ) .Veroorzaakt door een ultieme poging van een seo-bedrijf om met hidden textblocks de site van top5-10 naar top 1-5 te brengen.
  In dit geval helpt geen enkele koosjere seo-techniek meer.

  Er is nog steeds discussie rond het voordeel van een attraktief design voor een lagere bounce rate, ik dacht ook dat het altijd belangrijk was, maar verschillende tests met affiliatesites toonden aan dat frontpagestyles evenveel succes hadden. Het hangt volgens mij ook af van de doelgroep, zakelijke en hogergeschoolde personen worden sneller afgeschrikt als een restaurant hun online een fritkotdesign voorschoteld.

  [2]Dave4:45 pm on september 9, 2008

  Voor longtail nummer 1 waarvoor Bert op #1 wilt komen heeft de site die nu op 1 staat een 200 tal inkomende links en de site die op 1 staat voor longtail 2 een 4000 backlinks..

  In de top 10 hebben 5 sites van de 10 slechts 40 inkomende links (en minder)..Geen idee hoe ik het anders kan uitleggen 😮

  Toevallig ben ik 2 weken geleden ook bij iemand geweest die mij een zeer gelijkaardige zaak voorlegde…of we hebben dezelfde persoon over de vloer gehad of hetzelfde ‘seo bedrijf’ die achter de schermen aan het werk is geweest..haaa..

  Het voorbeeld dat ik aanhaal heeft nu toevallig een attractief design maar het gaat vooral om de associaties die je gelijk kan leggen (en dat kan evengoed bekomen worden met een frontpage site) . Dat een frontpage design het evengoed of beter kan doen, daar twijfel ik niet aan maar dat zal van case tot case afhangen. Het eerste wat je inderdaad moet doen is je markt bestuderen en uitmaken waar jij je in die markt wilt profileren..low/middle of high end producten/diensten en dan weet je ook gelijk welke doelgroep ja gaat aanspreken en welke ‘taal’ je moet gebruiken.

  Wat ik op beide sites mis is een vorm om aan listbuilding te doen…Als er geen actie kan ondernomen worden op je site is het lastig om uit te maken wat de ROI van je site is. In het geval van een restaurant zou je ze makkelijk kunnen laten ‘inschrijven’ door ze een coupon aan te bieden , goed voor een gratis drankje of iets in de aard..er zijn manieren genoeg om je bezoekers ook maar ‘iets’ te laten doen.

  [3]Edwin5:03 pm on september 9, 2008

  Het zou me niet verwonderen dat we dezelfde persoon over de vloer gehad hebben.. 🙂

  Nu begrijp ik het, het was een beetje verwarrend met de links totalen ..conversie is een vak apart..niet mijn onmiddelijke specialiteit en meestal niet beschikbaar ( betaalbaar) voor éénmanszaken.
  P.S. de site met de 4000 backlinks..toch niet resto.be of zoiets 🙂

  [4]Dave5:14 pm on september 9, 2008

  Iedereen zit te verkondigen om op te letten met het spammen van de zoekmachines maar blijkbaar heeft het seo bedrijf in kwestie daar geen oren naar..de helft van de broncode stond vol met hidden text..damn..

  Conversies testen is beschikbaar voor iedereen (ben zelf ook maar een kleine zelfstandige remember 😮 ) en er zijn genoeg gratis of goedkope tools die je toelaten om al die zaken te testen. Het probleem is dat de meesten niet weten wat te testen en als ze iets testen weten ze bij god niet welke conclusie ze er uit moeten trekken..

  Ik moet maar eens iets gaan schrijven over testen.

  [5]Edwin7:02 pm on september 9, 2008

  Doe dat een keer, wordt vast en zeker een informatief artikel.
  Verklikken is de efficiënste methode om spammers te counteren…
  Ik begin stilaan te geloven dat veel seo-tips en penalty waarschuwingen door Google zelf gelanceerd zijn om beperkingen van het algoritme te verhullen..

  [6]Dave7:52 pm on september 9, 2008

  Het kan er bij mij moeilijk in dat als er “visibility:hidden” of iets dergelijk wordt gebruikt in de broncode dit niet als ‘oelala’ wordt gezien door G en de site gewoon verder blijft scoren in de top10-20..

  [7]Edwin8:56 pm on september 9, 2008

  Alles kan in principe.. grondige checks van circa 1 biljoen pagina’s kosten veel tijd en geld..bovendien moet je als zoekmachine kunnen determineren of het echt wel cloaking is. Het is een beetje zoals vertalingen, bepaalde css technieken hebben verschillende betekenissen , één ervan is hidden text. Als je foutmarge groter is dan je feitelijke spamdetectie ben je serieus aan het knoeien..m.a.w. ofwel doe je het goed of doe je het niet..

  [8]Erdal9:34 pm on september 9, 2008

  mijn vraag wijkt een beetje van de topic maar wou het toch even kwijt:

  Als SEM in Belgie toch een belangrijke marketing tool is, is er dan wel ruimte voor een SEM Academy (zoals Stompernet het doet) ?

  Gr.
  Erdal

  [9]Dave10:43 pm on september 9, 2008

  Hi Erdal,

  Het kan zijn omdat het al een beetje (te) laat op de avond is maar ik vrees dat ik je vraag niet helemaal snap 🙂

  Maar er is zoveel waar er in BE geen ruimte voor is…als mensen 200 euro uit hun zakken moeten halen voor een opleiding dan is het al teveel. Heb je al eens gezien hoeveel seminars er in Nederland worden gehouden…en de prijskaartjes die er meestal aan vasthangen (niet onterecht hoor maar je zit algauw aan een paar honderd euri en voor een deftig iets spreken we over +500). Er scheelt iets met onze mentaliteit vrees ik…

  Dave

  [10]Edwin9:45 am on september 10, 2008

  Dat klopt, Nederlanders zijn sneller te vinden voor nieuwe zakelijke opportuniteiten, geld online investeren in één of andere vorm vinden de meeste Belgische ondernemers nog een vies ding.
  Bovendien is de markt en de internet marketing kennis in Vlaanderen minstens 3 maal kleiner.
  Om maar niet te spreken over het feit dat Nederlanders al vanaf 15-jarige leeftijd zonder al te veel moeite een bedrijfje kunnen starten. In Vlaanderen is die weg een stuk langer en ingewikkelder. Persoonlijk vind ik de lage toegangsdrempel in Nederland soms een open deur voor onbezonnen opportunistjes, maar die in Vlaanderen is dat weer het andere uiterste…

  [11]Erdal1:07 pm on september 10, 2008

  ik bedoelde met “SEO Academy” een opleidingscentrum voor zoekmachine marketing…
  De Nederlanders zijn iets sneller bij het nemen van initiatieven en moeten niet vele malen overleggen. Ze besluiten snel en zijn ook goed geinformeerd. Hoe moeilijk was het niet om een bedrijf 10 jaar geleden in Belgie te starten ! Recent hebben ze het gecentraliseerd.

  In Nederland worden inderdaad veel meer seminars gegeven en ze betalen daar wel behoorlijk voor.. chapeau 🙂
  Hier organiseren ,voor zover ik weet, maar 2-3 SEM bedrijven dergelijke seminars. Ik weet niet wat de aanwezigheidsgraad is maar organiseren gebeurt wel 🙂

  [12]Dave1:37 pm on september 10, 2008

  Er is een verschil tussen een SEM bedrijf die een ‘in huis ‘ seminarie organiseren of een conferentie waar verschillende speakers worden uitgenodigd die iets nuttig te vertellen hebben. En niet iemand die komt vertellen hoe belangrijk een goede hosting, betaalmiddel, certificaat,etc is 😮

  Dave

  Laat je volledig gaan...

  Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.