xxx

Youtube komt met een nieuwe functie op de markt ?

Geschreven door : juni 15, 2008 No reactie

Vandaag toevallig nog iets op Youtube geplaatst..was al een eeuwigheid geleden maar zie dat ze er een nieuwe functie bij hebben…en ik zal wel weer een paar maanden achter lopen op de nieuwste snufjes maar vond het toch het vernoemen waard.Je kan nu 3 extra zaken gaan toevoegen aan je video’s :

  1. Speech Bubble
  2. Note
  3. Spotlight

youtube new feature

youtube new feature
youtube3.jpg

Ze blijven blijkbaar niet stilzitten bij Youtube, of moet ik Google zeggen maar ze hebben natuurlijk ook niet zoveel keuze als je ziet welke andere video sites het toch een stuk beter doen als je het mij vraagt. Zo heb je Vimeo, de video site die nu voornamelijk door de mannen van SEOmoz wordt gebruikt om hun stukjes de ether in te katapulteren maar voor mij blijft Viddler de beste op het ogenblik.

Als je een account hebt, dan kan je commentaar, een video comment en zelfs een tag gaan toevoegen. Heel handig om zo ankerpunten te gaan invoegen in een video zodat je later van tijd niet meer moet gaan zoeken waar dat ene dingetje stond die je belangrijk vond.

Kwam vorige week ook voor het eerst de Google ads tegen bij een youtube video..niet echt iets nieuws maar je komt zo nog niet zo veel tegen en geen idee wanneer wij dat hier zullen kunnen gebruiken…

youtube4.jpg

Tot zover deze korte onderbreking….

Zijn er trouwens onder jullie die gebruik maken van �n of ander video kanaal om producten of diensten te verkopen of de verkoop te ondersteunen ? Ik moet zeggen …persoonlijk heb ik er een klein succes mee geboekt bij het lanceren van een nieuw (fysiek) product..

De mensen van Marketing Pelgrim denken er blijkbaar anders over want volgens hun zijn de meeste Social Media toestanden slechts een hype die niet echt rendabel zijn voor een e-commerce biz, zij het dan om je merk te ‘branden’ en meer aan naamsbekendheid te werken. Akkoord dat de facebook, twitter en andere zooi waarschijnlijk weinig aarde aan de dijk zullen brengen maar video’s daarentegen kunnen het volgens mij behoorlijk goed doen en zeker hun steentje bijdragen aan je conversies…En na een beetje zoekwerk blijkt ook Greg het daar eens me te zijn want in een ander artikel heeft hij het over the impact of video on e-tail . Een conferentie die hij blijkbaar bijwoonde waar Dave Witzig het volgende zei :

Customers that watch videos convert at twice the rate of customers who do not..

Ik vind het trouwens nog altijd fantastisch dat we over dergelijke kanalen beschikken de dag van vandaag. Kan je je nog voorstellen wat het zou kosten mocht je een 1-2 minuten durende video laten maken pakweg 5-10 jaar geleden. Nu kan elke ‘Jan met de Pet’ of ‘Piet met de hoed’ die een camera en een internet aansluiting heeft zijn eigen tv station beginnen…

Enfin…niet echt de meest zinvolle post maar ik zie het als een ‘persoonlijke tag’ in mijn ‘dagboek’..als ik over 4 jaar terug kijk op deze blog (als die nog bestaat tenminste :o ) zal ik zien dat de nieuwe functies ergens rond deze tijd werden uitgebracht.

Jouw feedback is belangrijk voor ons. Vond je dit artikel leerzaam ?

Uw Feedback

Was dit artikel leerzaam ?

Ja, ik heb er wel iets van opgestoken...
Bedankt !
... maar het kon toch nog iets beter naar mijn inzien.

Schrijf hier je sugesties of feedback voor dit artikel :

Feedback Versturen
alleen je feedback kan ervoor zorgen dat ik nog beter weet waarover te schrijven ;)
X sluit dit venster

Uw Feedback

Was dit artikel leerzaam ?

Neen, dat was het niet omdat :
...het nogal verwarrend en moeilijk te begrijpen is
...het niet concreet en to the point is
...het niet up to date is en of uitgebreider moet

Schrijf hier je sugesties of feedback voor dit artikel :

Feedback Versturen
alleen je feedback kan ervoor zorgen dat ik nog beter weet waarover te schrijven ;)
X sluit dit venster

No reactie op : Youtube komt met een nieuwe functie op de markt ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

Nog geen reacties

Laat je volledig gaan...
Naam
Email
Website