Zoekmachine optimalisatie,Rendabel of tijdverlies ?

Geschreven door : juni 29, 2007 No reactie

Woow..als ik zo even naar de datum van het laatste artikel kijk dan moet ik met het rood op de wangen toegeven dat het al veel te lang is geleden. De tijd gaat te snel….We hebben het natuurlijk allemaal druk en sommige zaken hebben nu eenmaal voorrang op de hobby.

De laatste 2 weken werd er wederom druk gesleuteld aan één van onze e-shops en het begint (na een half jaar) eindelijk vruchten af te werpen. Een kleine ‘toelichting’ over het ‘hoe begin je eraan’ kan je op het einde van het artikel vinden.

Zoekmachine optimalisatie voor je website , wel of niet ?

Er worden nogal eens discussies gevoerd of zoekmachine optimalisatie / SEO al dan niet rendabel is. Doe je het zelf, dan moet je er heel veel tijd in stoppen en besluit je om dat werk uit te geven, dan moet je meestal een pak €€ op tafel leggen. Zelf ken ik genoeg voorbeelden van personen die nog steeds denken dat SEO één of ander buitenaards wezen is maar ze hebben wel een full time internet biz draaien. Dus heb je het echt nodig om van het internet te kunnen leven ..Neen, absoluut niet. Met adwords en een goede mailinglist kan je het best wel redden.

Zelf ben ik wel nog steeds van mening dat het optimaliseren van je website wel degelijk je tijd waard is en rendabel kan zijn. Zelfs in die mate dat het je biz een serieuze boost kan geven. Verlies echter niet uit het oog dat je bezoekers en potentiële klanten op de eerste plaats komen ! Je SEO inspanningen mogen dan misschien wel resulteren in goede posities of veel bezoekers maar als je site crappy en niet gebruiksvriendelijk in elkaar zit en je klantenservice het laat afweten , kan je het wel schudden.

Hoe Moeilijk is SEO ?

Zo moeilijk als je het zelf wilt maken….Maar met een stevige basis kom je al behoorlijk ver en je hoeft zeker geen “SEO Nerd” te zijn om succesvol te worden. Als ik naar mezelf kijk, dan zie ik iemand staan die tot voor 3 jaar ook dacht dat SEO een buitenaards wezen was. Dus er is zeker hoop..haaa. Alles wat je moet weten om succesvol te worden is op het net te vinden, het enige probleem is meestal om er een goede en logische structuur in vinden. Waar begin je , wat moet je zeker doen en wat mag je nooit doen, etc…

Belangrijke zaken

Als ik voor mezelf een top 3 moet maken van zaken die je moet doen, en waarmee je zeker succes zal hebben, dan hou ik het op :
• Een goede titel voor je pagina en description tag
• Inkomende links
• Content

Al moet ik wel zeggen dat ik ook een paar goede rankings heb met pagina’s waar geen content op staat..behalve enkele links dan..Maar dat zijn eerder uitzonderingen.

In de praktijk

Een van onze E-shops zat in Oktober van vorig jaar nog volledig in de shit. Het wisselen van content management systemen en een duplicate content probleem als gevolg zorgde ervoor dat de site nergens was te vinden in de SERPS. Zelfs niet voor keywords waar weinig tot geen competitie voor was. Van de +300 pagina’s zaten er slechts een 40 tal niet in de toegevoegde zoekresultaten ! Ondanks de slechte SEO draaide de shop toch een paar duizend € per maand. Maar het kon zeker veel beter. Dus gingen we aan het werk. Een deftig e-shop systeem met alles erop en eraan, links gaan verzamelen, aanmelden bij directories, artikels schrijven & verspreiden, alle pagina titels, meta descriptions en de content herschrijven in fuctie van ons keyword research,etc.. Begin dit jaar zagen we de eerste positieve verbeteringen en kwamen we in de top 100 voor enkele van onze mainkeywords (die elk een 1000 keer per dag worden ingetikt in Google). Als je iets doet dan moet je het natuurlijk goed doen en we bleven verder sleutelen. Met veel up’s en down’s in die top 100 staan we vandaag op de 1e & 2e pagina voor onze mainkeywords. Dat levert ons gemiddeld een 100-120 EXTRA bezoekers/dag op ! onnodig om te zeggen dat ook onze omzet met die site “gevoelig”de hoogte is gegaan.
goodranking.jpg

Deze grafiek laat je zien welk effect (in bezoekers) we kregen toen we de top 15 binnen kwamen. Nu komt meer dan 62% van onze bezoekers via zoekmachines binnen, waar dat tot voorheen slechts een 48% was.

Goede raad nodig ?

Die is heel simpel…STOP met ebooks en andere zooi te kopen en ga aan de slag ! 🙂

No reactie op : Zoekmachine optimalisatie,Rendabel of tijdverlies ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.