Zoekmachine Optimalisatie

Geschreven door : januari 2, 2007 No reactie

Bij zoekmachine optimalisatie is het van belang om inzicht te hebben hoe zoekmachines werken en waarom de ene website vooraan staat in de zoekresultaten terwijl een andere website deze top posities niet behaalt.

Wat is zoekmachine optimalisatie?
Een paar jaar geleden was zoekmachine optimalisatie niets meer dan een aantal meta-tags toevoegen aan Uw website. Maar het duurde niet lang eer deze tags werden misbruikt . Vandaag de dag besteden debelangrijkste zoekmachines nauwelijks nog aandacht aan meta-tags. Een zoekmachine indexeert een website met een robot, ook wel spider genoemd. Zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat websites optimaal leesbaar zijn voor een robot of spider en maximaal indexeerbaar voor een zoekmachine.

De defenitie van Zoekmachine optimalisatie gaat als volgt : Zoekmachine optimalisatie is een arbeidsintensief proces, waarbij een website zodanig wordt aangepast, enerzijds om hem toegankelijk te maken voor zoekmachines, zodat m��r pagina”s ge�ndexeerd worden, en anderzijds om zijn vindbaarheid in de zoekmachines te verhogen waarbij bezoekers aan uw website terzelfdertijd makkelijker kunnen navigeren doorheen de pagina”s.

Dus in mensen taal : het aanpassen van de broncodes en eventueel de teksten van een website, om de vindbaarheid van de website te verhogen. Waarom zoekmachine optimalisatie? Het waarom lijkt me nogal logisch . U wilt een beter scoren bij de verschillende Zoekmachines ! Zoekmachine optimalisatie is dus bij veel websites noodzakelijk,omdat er veel websites worden gemaakt die voor een robot of spider niet of moeilijk te indexeren zijn.

Een link in “javascript” bijvoorbeeld is voor een robot niet herkenbaar als link,en daardoor worden onderliggende pagina”s niet ge�ndexeerd.Een flash-website is helemaal een ramp voor een robot en het is dan ook best om deze te vermijden . Een spider ziet bijvoorbeeld wel dat er ergens een afbeelding staat, maar kan niet “zien” over watprecies het nu gaat . Met behulp van “Alt-teksten” – de teksten die verschijnen alsjU met Uw Muis over de foto gaat- kan eenafbeelding omschreven worden, zodat het ook voor een robot duidelijk is wat de inhoud van de afbeelding is.

Hoe belangrijk is zoekmachine optimalisatie ?
Vandaag de dag staat of valt Uw website door het al dan niet optimaliseren van Uw website.
Enkele cijfers :

  • 90% van de zoekmachinegebruikers kijkt niet verder dan de eerste 30 resultaten.
  • 85% van de consumenten beschouwt een merk in de toppositie van de zoekresultaten als een topmerk.
  • 81% van de “surfers” gebruiken zoekmachines.
  • 77% van de internetgebruikers vindt websites via zoekmachines. 60% van de potenti�le kopers ori�nteert zich op internet.
No reactie op : Zoekmachine Optimalisatie
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...

No comments yet.

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.