Keywords in je domeinnaam nog steeds aan te raden ?

Geschreven door : maart 24, 2008 20 reacties

Een paar dagen gelden las ik op René’s blog nog een artikel dat ging over het gebruik van zoekwoorden in je domeinnaam. Nu ben ik ook van mening dat je beter je domein gaat ‘branden’ in plaats van die vol te gaan spammen met keywords. Het waarom haal ik even aan in het artikel over domeinregistratie en kiezen van je hosting.

Maar de vraag is natuurlijk, wordt je door Google ‘beter’ behandeld als je hier en daar een heel klein beetje aan het spammen gaat met je domeinnaam. Wel..tot op vandaag lijkt het er nog steeds op dat je meer Google love krijgt daardoor. Nu als je echt voor een competitief keyword gaat dan zal het inderdaad minder gaan uitmaken en zal vooral je linkbuilding werk het gaan doen.

AL zie je toch dat de grote kleppers in de Seo wereld het nog steeds doen (Seobook.com , Seomoz.com, Seochat.com) ook al gaan ze verkondigen dat het geen ‘must’ is.

Vandaag zocht ik toevallig op “seo experts” en wat zien we aan de top ?

seo experts

Ok niet dat het een top keyword is maar een goede 770.000 resultaten is ook al niet mis. En blijkbaar moet je geen hocus pocus trucjes uithalen om daar te komen. We analyseren de site even snel (veel valt er trouwens niet te analyseren 😮 )

  • Exacte zoekwoorden in de domein
  • Domein geregistreerd in April van vorig jaar (wat niet wil zeggen dat ie online is sinds dan )
  • Amper 28 inkomende links
  • Van die 28 links komen er slechts 6 van een uniek IP adres , dan zwijgen we nog van de kwailteit daarvan
  • Iets meer dan 85% van de inkomende ankertekst bevat het woord seo expert (geen spamming ?)
  • Google indexeerde 43 pagina’s waarvan 99% dezelfde titel hebben
  • Het eerste resultaat in Google is een ordinaire spam pagina

En veel meer woorden hoeven we daar natuurlijk niet aan vuil te maken. Het lijkt er op dat het om een test gaat en dat is altijd leuk om te zien maar het stoort me toch verschrikkelijk hard dat dergelijke pagina’s een plaatsje krijgen in de top 10 !

Ik merk de laatste weken trouwnes ook op dat de zoekresultaten geweldig hard aan het schommelen zijn.

Als aanvulling op de kleine test die we aan het doen zijn ivm de keyword density op je pagina en het effect daarvan in de rankings, heb ik nu het woord SEO vooraan geplaatst in de titel. Benieuwd of dat iets gaan veranderen aan de ranking..Momenteel (afgelopen week eigenlijk) zweven we nog steeds tussen de 5e en 9e plaats.

20 reacties op : Keywords in je domeinnaam nog steeds aan te raden ?
Skipp de reacties en laat me mijn zegje doen...
[1]Pascal7:57 pm on maart 24, 2008

Je kan ook voordeel halen uit keywords in je domeinnaam doordat er vaak mensen zijn die wel naar je linken maar dan enkel met je domeinnaam.

In dit geval zou het domein dus SEO-experts.be of SEO experts als linktekst meekrijgen.
Er zijn nogal wat websites die vaak met de domeinnaam linken waardoor het dus een voordeel oplevert.

Zoekmachine-optimalisatie-seo.be zal daar ook wel enig voordeel uithalen 🙂

[2]Dave8:14 pm on maart 24, 2008

Aw Pascal..nu raak je mijn gevoelige snaar…mijn fantastische domeinnaam :o..als er iemand interesse heeft geef maar een seintje..

Mee eens dat dat waarschijnlijk de enige reden is waarom je het zou doen..maar met die paar links die die website heeft en een ankertekst die “lichtjes” naar spam neigt blijft het toch verbazend dat zoiets KAN ranken.

[3]René Greve9:11 am on maart 25, 2008

Nu steeds meer gebruikers van zoekmachines twee of meer termen intypen, is een domeinnaam met 1 zoekterm en de naam van het bedrijf nog altijd een goed middel om bovenaan te komen. Garage-jansen.nl zal dus (bijna) altijd hoog eindigen op de combinatie van zoekteremn ‘garage’ en ‘jansen’.

[4]Dave9:20 am on maart 25, 2008

@ René..het is inderdaad zo dat je makkelijker zal ranken maar blijkbaar is er in dit boven vernoemd geval heel weinig nodig (lees spam) om daadwerkelijk bovenaan te komen.

Je mag gerust de titel van die trackback veranderen als je wilt…een kleine mistake 😮

[5]Bobbink1:24 pm on maart 25, 2008

Zoals je al aanhaalt, het is relatief eenvoudig ranken op long tail zoekwoorden als men deze in de url verwerkt. Zie ook http://www.olympischespelen-2008.nl/. Deze site is goed voor 200 bezoekers per dag omdat deze afhankelijk van de geplaatste posts, rankt op de 3de en 4de of 5de e 6de plaats. Dit komt niet door de onpage optimalisatie, omdat ik het woord Olympisch en de varianten daarvan niet mag gebruiken, maar simpelweg door de domeinnaam en enkele goede links. Gaat allemaal erg gemakkelijk…

[6]Dave2:04 pm on maart 25, 2008

Jouw site bevat uiteindelijk nog goede content, dus lijkt me het ook logisch dat je ergens in de top 10 staat..Maar met “wij zijn de Spam Politie van het www” campagne die google sinds een tijdje voert lijkt het me dat ze er niet echt goed in slagen in dit geval hier..

[7]EDL4:54 pm on maart 25, 2008

Enkelvoudige domeinnamen annex trefwoorden scoren nog heel goed,www.porn.com is niet voor niets voor miljoenen de deur uitgegaan, het wordt wel wat minder naargelang het domeinnaam langer/complexer wordt, ik heb ooit eens gelezen dat er dan een percentuele linkvalue per trefwoord zou toegekend worden, weet niet of het effectief zo is. I.i.g. een exact match van een zoekterm met een domein is goud waard.(seo experts)
@dave: ik heb een bepaald trefwoord ooit ook verhuisd naar het begin van de paginatitel , zonder noemenswaardig effect…

[8]Pascal5:52 pm on maart 25, 2008

Google en spammen … Het houdt elkander recht 🙂

[9]Dave7:11 pm on maart 25, 2008

@ pascal….Google=spam..dat heb jij gezegd vriend..haaaa..Big Matt is watching you…

Ik kwam gisteren ergens een topic tegen over het feit dat er blijkbaar meer en meer url searches worden gedaan ipv te gaan zoeken met vb Google. Dus in dat opzicht is het idd normaal dat de pron.com voor vele centjes de deur is uit gegaan..

Ik zie dat de homepagina werd geïndexeerd met de nieuwe titel, nog even afwachten maar het valt me op dat voor ‘seo’ bijvoorbeeld de top 3 het woord helemaal vooraan hebben staan..

[10]EDL8:10 pm on maart 25, 2008

wat zijn “url searches” ?
..ikzelf heb geen (pos.) ervaring met het verschuiven van een keyword, wat niet wil zeggen dat het in alle omstandigheden nutteloos is..

[11]Dave9:15 pm on maart 25, 2008

url searches ..had ik ook nog nooit van gehoord maar als mensen zoals in je voorbeeld naar porn zoeken (en niemand die dat doet natuurlijk 😮 ) dat ze gewoon pron.com in de browserbalk gaan tikken ipv te google’en. Of als ze flowers zoeken dan gaan ze voor flowers.com , etc..

We zullen zien of het verschuiven van de kw hier een effect hebben…

[12]Peter9:50 pm on maart 25, 2008

Juist, ja. Een ander voordeel van keywords of van een kernzin in de domeinnaam is dat je aanzienlijk meer type-ins binnenkrijgt!

[13]EDL9:51 pm on maart 25, 2008

De Dutchcowboys toonden enige tijd terug een studie waaruit bleek dat het zoekveld van Google alsmaar meer gebruik werd als adresbalk….ik gebruik nog zelden de adresbalk,enkel voor copy en paste URL’s..

[14]Roelof11:57 am on maart 26, 2008

Het belangrijkste woord waarop je wil ranken is natuurlijk vaak het eerste woord. Voor de longtail (2+ woorden) is het best intressant om keywords in je domeinnaam te plaatsen.

Best intressant eigenlijk dat mensen meer zoeken op urls dan op echte zoekwoorden, blijft het toch erg belangrijk een pakkende naam te hebben…

[15]Pascal1:28 pm on maart 26, 2008

Big Matt kan men rug op en dat heb ik em al een paar keer laten weten ook! 🙂

Het is nu eenmaal zo dat ze met hun adsense adviseren om de ads op de meest spammy plaatsen neer te dumpen om vervolgens een boel van die pagina’s op topposities te ranken.

Niet dat het 1 wat met het ander te maken heeft maar tja, zo verdient Google toch massa’s geld.

[16]Pascal1:31 pm on maart 26, 2008

Ow, en idd type-ins zijn veel gebruikte zoekopdrachten.

Ik richt me daar met een paar sites zelfs op en je zou verbaasd zijn hoeveel mensen er http://www.site.tld, site.tld en massa’s andere versies in de zoekbox typen.

Vooral een Europees fenomeen waar je vele tld’s hebt en site.be een groot verschil is met site.nl

[17]auto accessoires10:49 am on augustus 17, 2010

Heb hier even een vraagje..
Voor de beginnende SEO-er is het dus het verstandigste dat die zich concentreert op combinaties van twee zoekwoorden of meer..

Zo registreerde ik dus op 16 maart http://www.auto-accessoires.be en wilde ik de nummer één positie voor de zoekwoorden “auto accessoires”. Voor Google staat een streepje immers gelijk aan een spatie. Wat blijkt na 5 maanden? Ik rank op positie 2 voor autoaccessoires en op positie 18 voor “auto accessoires”.

Nochtans heeft autoaccessoires een lokaal maandelijks zoekvolume van 550.000 en “auto accessoires” slechts 74000. Aangezien er minder concurrentie is voor auto accessoires zou ik hier dus makkelijker moeten op kunnen ranken..?

Misschien dat iemand hier een antwoord kan bieden?

Dave11:13 pm on augustus 17, 2010

De ondoorgrondelijke wegen van Google 🙂 Maar waar heb jij gelezen dat google een streepje als spatie ziet ?

En op dat cijfermateriaal zou ik ook niet afgaan want als je de adwords tool gebruikt zit daar ook het contentnetwerk in verrekend en geeft dat een compleet verkeerd beeld..

[18]auto onderdelen11:07 am on augustus 18, 2010

@Dave: die dash in domain kwestie had ik ooit eens gelezen in één of andere pdf, maar nooit nagetrokken. Trouwens dat cijfermateriaal diende enkel ter indicatie :p
Om zelf een antwoord te proberen geven op mijn vraag: heb eens gecheckt met backlinkwatch.com en er komen wel erg veel backlinks van westoek.be !
Heb nochtans maar 1 link op hun site.. Zal eens vragen om deze te verwijderen en mss lost het probleem zich dan vanzelf op? Volgens mij duurt het echter wel even voor deze backlinks ‘verdwijnen’..
Zou mss ook met verschillende anchortexten kunnen werken, zoals in het artikel even aangehaald werd.. In ieder geval is het niet logisch dat ik op plaats 20 ondertussen(!) rank, want heb verschillende high authority backlinks, waaronder pr6..

Dave12:20 pm on augustus 20, 2010

Het is niet omdat je ‘een paar goede’ links hebt dat het logisch is dat Google je bovenaan gaat zetten. Ik zie trouwens ook geen enkele ‘goede’ ertussen staan 🙂 Komt daarbij dat je site relatief jong is en ook dat zal zeker een rol spelen in het bepalen van je rankings

Laat je volledig gaan...

Je moet inloggen om een reactie te kunnen plaatsen.